| 
 
 
 | 
Kavurmalı Pilav | 
  | 
Aysen Adaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67075 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2011 
7,028 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gr. kavurma
 
2 su bardağı pirinç
 
2 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Pirinçleri önce yıkayın. Daha sonra ılık suda yarım saat kadar bekletin. Bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eridikten sonra üzerine pirinçleri katın ve bir süre kavurduktan sonra 2 su bardağı kaynar suyu da ekleyin. Su tekrar kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen pilavı 10 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra küp küp doğradığınız kavurmaları pilavın içerisine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. İsterseniz pilavı bir servis tabağına alarak, kavurmaları da tavada ısıtıp üzerine ekledikten sonra, ikram edebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 11.09.2024
  
 | 
Kavurmalı Pilav | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166026 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2022 
732 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kavurma İçin:
 
400 ml sıcak su
 
1 kilo kuşbaşı et
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, kimyon, kekik, karabiber
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Pirinç Pilavı İçin:
 
3 yemek kaşığı şehriye
 
2 su bardağı kadar pirinç
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
700 ml sıcak su
 
1.5 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Eti bir tencereye alın ve üzerine baharatları ekleyip, kavurun. Suyu çeken etin üzerine sıcak su ilave edin. Kısık ateşte etleri biraz daha pişirin ve suyunu çekmesini bekleyin. Pişen etleri sac tavasına aktarın, zeytinyağı ve tereyağını da ekleyip, beş dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatın.
 
İkinci aşamada pirinci yıkayın. Şehriyeyi zeytinyağında kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin. Yıkadığınız pirinçleri de şehriyelerin üzerine ekleyip, kavurma işlemine devam edin. Pirinç kavrulduktan sonra sıcak suyu koyun, kısık ateşte pişirme yapın. Sunum tabağına ilk olarak eti ve ardından da pilavı üzerine koyup, yerleştirin. Tabağı ters çevirin ve kavurmalı pilavınızı servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |