| 
 
 
 | 
Kavurmalı Makarna | 
  | 
şeref 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64633 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2011 
4,658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 paket makarna
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Üzerine:
 
1 paket kavurma
 
2 diş sarımsak
 
Pul biber, karabiber, kimyon
 
1 çay bardağı sıcak su
 
 
Bir tencereye bol su koyup sıvı yağı ekleyin ve makarnaları yaklaşık 12 dakika haşlayıp süzün. Tereyağında 2-3 dakika çevirip servis tabağına alın. Bir tavaya kavurmayı koyup üzerine kimyon, pul biber, karabiber, çentilmiş sarımsak ve sıcak su ilave edin. 5 dakika pişirip makarnanın üzerine dökün. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
  
 | 
Kavurmalı Makarna | 
  | 
Lerzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67296 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011 
2,758 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket makarna
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Üzerine:
 
500 gr. kavurma
 
2 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
Bir tutam karabiber
 
Bir tutam kimyon
 
1 çay bardağı sıcak su
 
Sosu için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
 
2-3 diş sarımsak
 
 
Bir tencereye bol su koyup, sıvıyağ ekleyin ve makarnaları 12 dakika boyunca haşlayıp, süzün. Daha sonra tereyağı ile 2-3 dakika çevirip, servis tabağına alın. Bir tavaya kavurmayı koyup; üzerine kimyon, pulbiber, karabiber, kıyılmış sarımsak ve 1 çay bardağı sıcak su katın. Bu karışımı 5 dakika boyunca pişirip, makarnanın üzerine dökün. Diğer tarafta yoğurdu bir kaba alıp, içine ezilmiş sarımsak, dereotu ve yağı ekleyin. İyice karıştırıp, kavurmanın üstüne dökün ve sıcakken servis yapın.
  
 | 
Dana Kavurmalı Makarna | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173874 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2023 
296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.bandak.gr
 
 
1 «Bandak Dana Kavurması» 
 
1 Paket ince makarna 
 
1 Demet taze maydanoz 
 
4 Kaşık doğal zeytinyağı 
 
Taze çekilmiş karabiber 
 
1/4 tercihe göre sert beyaz peynir 
 
İnce ve kalın tuz 
 
 
Makarnamızı pişirme önerisini dikkate alarak haşlıyoruz. Haşlama esnasında 1 yemek kaşığı kalın tuz ve 1 yemek kaşığı yağ ekliyoruz. 
 
Haşlandıktan sonra suyunu iyice süzüyoruz ve soğumaması için tekrar tencereye boşaltıp, bir kaşık çiğ yağ ilave edip karıştırıyoruz. 
 
Bütün bir kavurmayı ufak küpler halinde doğruyoruz. Önceden yıkanmış maydanozun saplarını ayırdıktan sonra ince ince kıyıyoruz. Aynı şekilde beyaz peyniri de iri şekilde elimizle parçalıyoruz. Tüm malzemeleri kaba ekledikten sonra doğal zeytin yağı ve bir miktar tuz ilave ediyoruz. 
 
Makarnamızı 2 büyük sığ tabakta (derin değil) servis ediyoruz.
 
Üzerine kavurmalı karışımdan arzu ettiğimiz kadar ilave ediyor son olarak bol karabiber ekliyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |