| 
 | 
| Kavurga (Şanlıurfa) | 
|  | kadife Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.12.2017
 Mesajlar: 29
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc130347 Gönderme Tarihi: 10.Arl.2017
 1,535 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
 
 1 kâse kaynatılmış buğday
 1 kâse karpuz çekirdeği
 1 kâse menengiç
 1 kâse kendir tohumu
 1 kâse küncü
 
 Yukarıdaki malzemelerin her biri ayrı ayrı tavada az tuzlu su içinde hafif kavrularak tepsiye dökülüp karıştırılır. Kavanozlara ya da torbalara konularak saklanır. Kış gecelerinin çerezidir.
 
 
  
 
 | 
| Kavurga (Şanlıurfa) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139860 Gönderme Tarihi: 17.Oca.2019
 892 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 su bardağı çekilmemiş bulgur
 1 su bardağı melengiç
 1 su bardağı kendir tohumu
 1 su bardağı karpuz çekirdeği
 1 su bardağı susam
 
 Buğday bol suda kaynatılır. Kaynayınca sudan çıkarılıp açık havada bir yere serilir ve kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra özel curunlarında dövülür veya madaraya verilerek kabuğu soyulur. Kaynatılmış, dövülmüş ama henüz çekilmemiş bulgur haline getirilir. Bu bulgurdan 3 su bardağı alınır, kahve kavurur gibi tavada yağsız olarak kavrulur.
 
 Not: Aynı şekilde melengiç, kendir tohumu, karpuz çekirdeği ve susam da ayrı ayrı kavrulur, karıştırılır. Buna "kavurğa" denir. Kuruyemiş olarak daha çok kış gecelerinde yenir.
 
 
  
 
 | 
| Kavurga (Şanlıurfa) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc182748 Gönderme Tarihi: 25.Nis.2025
 149 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.aksam.com.tr
 
 Kaynatılmış buğday, karpuz çekirdeği, menengiç ve kendir tohumu, her biri ayrı ayrı tavalarda hafif tuzlu suda kavrulduktan sonra hepsi birbirine karıştırılır.
 Karıştırılan ürünler kavurga haline getirilerek tüketime hazır hale getirilir.
 Son aşamada, bez torbalara konularak muhafaza altına alınıyor.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |