|
Kavunlu Sorbe |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158484
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2021
317 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
1 kilogram kavun
1 su bardağı su
1 adet limonun suyu ve kabuğu
Kavunu ikiye bölün ve kabuğu soyup, çekirdeklerini temizleyin.
Minik parçalar halinde kesip blenderın içine koyun ve püre haline getirin.
Püre haline geldiğinde su, limon suyu ve kabuğunu ekleyip, karıştırın.
Sorbeyi bir cam kaseye koyun, 1 saat arayla çıkarıp karıştırın ve yeniden dondurucuya yerleştirin.
Bu işlemi 3 kez tekrarlayın ve son olarak 12 saat dondurucuda bekletin. Kavunlu sorbeniz hazır.
|
Kavunlu Sorbe |
|
nadir
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc150495
Gönderme Tarihi: 12.May.2020
591 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
40 g toz şeker
50 ml su
1 çay kaşığı vanilya özütü
500 g kavun
Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar orta ateşte pişirin. Ardından beş dakika kaynatın. Vanilya özütünü de ekleyip ocaktan alarak, soğumaya bırakın. Kavunu küçük küpler halinde doğrayıp derin bir kaba alarak blenderla püre haline getirin. Ilınmaya başlayan şerbete kavun püresini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bir gece dondurucuda bekletin. Ertesi gün bir dondurma kaşığı yardımı ile servis kuplarına paylaştırın. Bekletmeden servis edin.
|
Kavun Sorbe |
|
oya tunç
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc112422
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2015
1,558 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 buçuk fincan su
1/2 fincan şeker
250-300 gram kavun
1 tatlı kaşığı yağ
Küçük bir tencerede yağ, su ve şekeri kaynatın. Şeker eriyene kadar, yaklaşık 2 dakika orta ateşte pişirin. Şeker şurubunu alıp 30 dakika kadar bekleterek, soğutun.
Kavunu blender'dan geçirip püre haline getirin (Toplamda 2 bardak dolusu kavun püresi elde etmiş olmalısınız). Soğuyan şeker şurubu ile karıştırın. Dondurma makinenizin kullanım talimatlarına uygun olarak, sorbeyi dondurun.
|
|