| 
 
 
 | 
Kavun Kasesinde Meyve Salatası | 
  | 
altın elma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2009 
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc41194 
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2009 
2,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 kişilik gerekli malzeme:
 
2 küçük kavun
 
1 şeftali
 
100 gr kiraz
 
100 gr kayısı
 
100 gr frambuaz
 
Yarım küçük karpuz
 
Yarım çay bardağı şeftali suyu
 
2 çorba kaşığı pudraşekeri
 
2 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
 
 
1. Kavunları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin. Etli kısmından dondurma kaşığıyla top top parçalar çıkarın. Karpuzun içini de aynı şekilde çıkarın.
 
2. Şeftaliyi soyup küp küp doğrayın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Kirazların çekirdeklerini çıkarıp ikiye kesin.
 
3. Hazırladığınız meyveleri derin bir kâseye alıp yavaşça harmanlayın. Şeftali suyu ile pudraşekerini ayrı bir kâsede şeker eriyinceye kadar karıştırın.
 
4. Doğradığınız meyveler ile kavun ve karpuz toplarını kavunların içine paylaştırın. Pudra şekerli karışımdan döküp fıstıkla süsleyin. Buzdolabında soğutup servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 19.07.2022
  
 | 
KAVUN MEYVE SEPETİ | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61551 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2011 
3,233 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 küçük kavun (ortalarından bölünüp çekirdekleri ayıklanmış)
 
125 gr çekirdeksiz yeşil üzüm
 
125 gr siyah üzüm (ortalarmdan bölünüp çekirdekleri çıkarılmış)
 
2 muz (kabukları soyulup ince dilimlenmiş)
 
3 şeftali (ortalarmdan bölünüp çekirdekleri çıkarılarak, iri küp biçiminde doğranmış)
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
30 gr (1/6 su bardağı) dövülmüş badem
 
30 gr (1/4 su bardağı) şam fıstığı (kabukları ayıklanmış)
 
 
Kavunların içlerini oyup büyük bir kaseye koyarak, boşalan kabukları saklayınız.
 
Çekirdeksiz üzüm, siyah üzüm, muz ve şeftaliyi de kaseye koyup şekeri ekleyerek, kasenin üstünü örtüp buzdolabında 1 saat soğutunuz.
 
Meyveleri buzdolabından çıkarıp kavun kabuklarına doldurunuz. Üstlerine badem ve fıstığı serpip servis ediniz.
 
 
Not: Meyvelerin önceden hazırlanıp buzdolabında saklanarak, servis edileceği zaman kavunlara doldurulması gerekir.
  
 | 
Kavun Kasesinde Meyve Salatası | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62898 
Gönderme Tarihi: 01.May.2011 
2,389 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük kavun
 
125 gr çilek (yıkanmış, sapları ayıklanmış ve her biri dörde bölünmüş)
 
1 portakal (kabuğu soyulup, beyaz kısımları ayıklanarak dilimlere ayrıldıktan sonra ince ince doğranmış)
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
200 gr (1/2 su bardağı) portakallı dondurma
 
 
Kavunun üstünden kapak çıkararak, çıkardığınız kapağı bir kenara koyunuz. Madeni bir kaşıkla kavunun çekirdeklerini çıkarınız.
 
Bir kaşıkla kavunun içini dikkatlice oyup çıkan kavunları orta boy bir kaseye aktarınız. İçi oyulmuş kavunu buzdolabında soğutunuz. Çilek, portakal ve şekeri kasedeki kavun içlerine ekleyiniz. İyice karıştırarak kaseyi buzdolabında 1 saat dinlendiriniz.
 
İçi oyulmuş kavunu ve dinlendirilmiş meyveleri buzdolabından alınız. Oyulmuş kavunu bir servis tabağına yerleştiriniz. (Gerekiyorsa kavunun servis tabağına iyi oturması için altından biraz kesiniz.) Kavunun içini soğuttuğunuz meyveyle doldurunuz.
 
Portakallı dondurmayı, kaşık kaşık meyvelerin üstüne koyup, bir kenara bıraktığınız kavunun kapağını üstüne kapatarak, servis ediniz.
  
 | 
Kavun Çanağında Meyve Salatası | 
  | 
Kantocu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.07.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110135 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015 
1,979 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 küçük kavun
 
1 armut
 
1 elma
 
3 adet kırmızı erik
 
3 adet kayısı
 
1 adet şeftali
 
 
Kavunu kesip içini oyun. Kavunun dörtte birini küp küp doğrayın. Diğer meyveleri tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bütün meyveleri iyice karıştırarak kavun çanağının içine doldurun. Buzdolabında biraz soğutarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |