Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KATMERLİ PUF BÖREĞİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Katmerli Puf Böreği

şirincik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2011
Mesajlar: 27
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc64589
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
3,329 defa indirildi / yazdırıldı




Cemaliye Tüter

4 tepeleme su bardağı un (500 gr.)
5 yemek kaşığı margarin (2 yemek kaşığı hamuru için)
1 adet yumurta 1 tepeleme çay kaşığı tuz İçi için:
Kıymalı veya peynirli börek içi
Kızartmak için:
Yeteri kadar sıvıyağ

1 Elenmiş unun ortasına 1 yumurta kırıp, 2 yemek kaşığı eritilmiş yağ, 1 çay kaşığı tuz koyup, 1 bardak ılık suyu azar azar katarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın. İyice özleştirdiğiniz hamuru uzatıp keserek 10 parçaya ayırın. Nemli bir bez altında 10-15 dakika dinlendirin.
2 Pazıları ayrı ayrı un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın ve kalan yağı eritip üstlerine sürün. Beş yufkayı üst üste kapatın. (Üstteki yufkaya yağ sürmeyin.) Nemli bez altında yağın donmasını bekleyin.
3 Önce bir grup hamuru 2 mm. incelikte açın. Birer kenarına içten kümeler halinde yerleştirin. Sonra yufkaların kenarını içlerini üzerine kapatıp nemse kalıbı veya bardakla yarım daireler biçiminde kesin. Hamurların tamamını aynı biçimde hazırlayın.
4 Börek hamurlarını kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın. Börekleri muifak kâğıdı üzerine çıkartın. Servis tabağına yerleştirip sıcakken servis yapın.


ML® Katmerli Börek için tıklayın


KATMERLİ PUF BÖREĞİ

Mahire
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 74
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc10150
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,931 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo un
2 adet yumurta
Yarım kaşık sade yağ
1 büyük çorba kaşığı zeytinyağı
150 gr. beyaz peynir
Yarımşar demet dereotu ve maydanoz
Tuz
250 gr. «bir su bardağı» zeytinyağı.

Geniş yassı bir kaptaki unun içine yarım kaşık sade yağ, bir çorba kaşığı zeytinyağı konur, buna yumurtalar da kırılır ve yarım bardak su ilavesiyle hamur yapılarak yoğrulur ve oldukça katı bir hamur yapılır. Bu hamur ikiye ayrılarak iki yumak yapılır. Bunlar oklava ile masa üzerinde gayet ince olarak açılır. Açılan hamurun üzeri zeytinyağı ile her tarafı yağlanacak şekilde yağlanır ve tekrar bir yumak yapılır ve altına ve üstüne biraz un konarak helezon açılmaya başlanır. «Yufka ortalama bir kibrit çöpü kalınlığında açılmalıdır.» Bir tabakta peynir, dereotu ve maydanoz harman edilip hazırlanır ve bu harçtan yufkanın üzerine takriben onar santim aralıkla ufak öbekler «Birer çay kaşığı ile» halinde dizilir ve yufkanın diğer kenarı bu harç üzerine kapatılır. Sonra öbekler hizasından bir çay tabağı ile yufka meyilli olarak kesilir. Bu halde yufkanın kenarları da kapanır. Bir bardak zeytinyağı tavada kızdırılır. Ve kesilmiş hamurlar parti parti her iki tarafları da hafif pembeleşinceye kadar kızartılır ve tavadan alınarak sıcak servis yapılır.

ML® Katmerli Börek Videosu






KATMERLİ PUF BÖREĞİ Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(2 adet KATMERLİ PUF BÖREĞİ 163,561 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort