| 
 
| 
 
 
 | 
 
Katmer Böreği | 
 
  | 
sanatkar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17652 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2007 
3,671 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 çorba kaşığı yoğurt, 
 
1 çay bardağı eritilmiş margarin, 
 
1 adet yumurta, 
 
1 su bardağı su, 
 
tuz, 
 
alabildiğince un, 
 
1 adet yumurta sarısı, 
 
1 çay kaşığı sıvıyağ. 
 
İçi için: 
 
Peynir, 
 
maydanoz, 
 
karabiber,
 
kırmızıbiber
 
 
Yoğurdu, eritilmiş margarini, yumurtayı, suyu ve alabildiği kadar unu karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğu-run. Hamuru 6 eşit bezeye bölün. Yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş margarin sürün. Kare şeklinde katlayın.
 
Buzdolabında 1 saat bekletin. Bu arada peynirli içi hazırlayın. Peyniri ufalayın. İnce kıyılmış maydanoz, kırmızıbiber ve karabiberle karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamur bezelerini 1 cm kalınlığında olacak şekilde açm. Arasına peynirli harçtan koyun. Rulo şeklinde sarın. Küçük bir kapta yumurta sarısı ve 1 çay kaşığı sıvıyağı karıştırın. Rulo şeklindeki hamurların üzerine sürün. İki parmak kalınlığında aralıklarla bıçakla hamuru çizin.
 
önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
Katmerli Börek | 
 
  | 
İkinci Perde 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.05.2011 
Mesajlar: 38 Şehir: Kilis | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63749 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2011 
2,950 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
Hamuru için:
 
3,5 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
300 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
2 adet patates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber
 
1 demet maydanoz
 
Hamura sürmek için:
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Un, yağ, tuz ve su ile bir hamur yapın ve yarım saat dinlendirin. Tereyağını eritip soğumaya bırakın. Bu arada iç malzemesi için 2 çorba kaşığı yağı eritip, üzerine ince kıyılmış soğanı koyun, 4 dakika kavurun. Kıymayı üzerine ilave edin, beraber kavurun ve çiğ olarak rendelenmiş suyu süzülmüş patatesleri koyup 5 dakika daha kavurun. En son karabiber ve maydanozu da ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın ve kanarlarında 1 santim boşluk bırakıp yağı sürün. 5 yufkayı aynı şekilde hazırlayıp üsteki yufkaya yağ sürmeyin. Yuvarlak fırın tepsisine yufkaları elle çekerek acın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine iç malzemeyi koyun diğer 5 kat hamuru da çekerek büyütüp, kapatın. Kenarlarını katlayın, kalan yağı üzerine sürüp 180 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.
  
 | 
 
Katmerli Börek | 
 
  | 
gülbin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.08.2005 
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4754 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2006 
2,927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 Paket Margarin
 
4 Su Bardağı Un
 
1 Su Bardağı Yoğurt
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
 
İÇİN HAZIRLANIŞI:
 
Kıymayı ve soğanı kavurup, yeşilbiber, domates, maydanoz, bir tutam tuz ve biber ilave edin.
 
BÖREĞİN HAZIRLANIŞI:
 
Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya ayırarak bir gece bekletin. Hamura dikdörtgen şekli verin ve olabildiğince ince açıp üzerinde tereyağını gezdirin. Hamurun uzun tarafına iç malzemesini yerleştirip, rulo şeklinde yuvarlayın. Ruloyu 5 santim eninde parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısını sürün. 200 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirip, sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Katmerli Börek için tıklayın
 
ML® Katmerli Börek Videosu
 
  
 | 
 
Katmer Börek | 
 
  | 
nakiş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52182 
Gönderme Tarihi: 27.May.2010 
2,822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
Yarım paket maya
 
1.5 bardak sıvı yağ
 
1 bardak şeker
 
1 paket yağ
 
2 bardak ılık su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
aldığı kadar un.
 
Üstü için:
 
1 yumurta
 
1 kâse yoğurt
 
1 bardak tahin.
 
 
Yapılışı
 
Maya ılık suda şekerle ıslanır. Kabarınca karmaya başlanır, Un, yağ ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. 7 parçaya ayrılır. Hamur 15 dakika mayalandırılır. İnce yufka olarak açılır. Katı yağ eritilip her hamura 2'şer kaşık sıvanır. Tahin kaşık ile üzerine gezdirilir. Rulo halinde sarılıp tepsiye yerleştirilir. Üzerine yoğurt ve yumurta karışımı sürülerek fırına verilir.
  
 | 
 
Katmerli börek | 
 
  | 
YeniEvli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.03.2006 
Mesajlar: 20 Şehir: ISTANBUL | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16759 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2007 
2,771 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gram margarin, 
 
4 su bardağı un, 
 
1 su bardağı yoğurt, 
 
1 tatlı kaşığı tuz, 
 
1 cay kasığı karbonat, 
 
yarım demet maydanoz, 
 
250 gram kıyma, 
 
1 domates, 
 
1 cay kaşığı yeşil biber,
 
1 baş soğan, 
 
1 çorba kaşığı tereyağı, 
 
2 yumurta, 
 
karabiber
 
 
Kıyma ve soğanı kavurup yeşil biberi ve domatesi de koyup suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra maydanoz, bir tutam tuz ve karabiberi ilave ederek ateşten alın, bir kenarda soğumaya bırakın. Hamuru hazırlamak için; margarini eritin. 4 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 .tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonatı, su ile karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru 8 eşit parçaya bölerek bir gece bekletin. Hamura dikdörtgen şekli vererek olabildiğince ince açın. Üzerine tereyağını gezdirin. Hamurun uzun tarafına, hazırladığınız iç malzemesini yerleştirerek rulo şekline getirin. Yaptığınız ruloyu 5 cm. eninde parçalara kesip üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin, fırından çıkartıp servis yapın.
  
 | 
 
Katmerli Börek | 
 
  | 
bidik 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 04.08.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152416 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2020 
484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
1.5 su bardağı süt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çay bardağı su
 
2 yumurta
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 paket yaş maya
 
6 su bardağı un
 
Tuz
 
İçi için:
 
3 haşlanmış patates
 
1 çay bardağı beyaz peynir
 
4-5 dal maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
Arası için:
 
200 g tereyağı
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Tereyağı
 
Haşhaş tohumu
 
 
Süt, zeytinyağı, su, yumurta, toz şeker ve mayayı geniş bir yoğurma kabına alıp karıştırın.
 
Un ve tuzu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
 
İç harcı için rendelediğiniz patates, beyaz peynir, ince kıydığınız maydanoz, tuz ve baharatları geniş bir kasede karıştırın.
 
Mayalanan hamuru 6 bezeye ayırın. Her bezeyi bir merdane yardımıyla aralarına tereyağı sürerek açın. Bütün bezeler için aynı işlemi tekrarlayın.
 
Yağlı bezeleri tekrar bir merdane yardımıyla dikdörtgenler elde edecek şekilde uzunlamasına açın.
 
Dikdörtgenlerin uzun tarafına iç harcından koyup rulo şeklinde sarın.
 
Börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı ve kalan tereyağını sürün.
 
Haşhaş tohumu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Katmerli Börek | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158883 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2021 
362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamuru için:
 
5 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı sirke
 
Yeterince ılık su
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
Hamurların arasına sürmek için:
 
125 gram eritilmiş tereyağı
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
İçi için:
 
350 gram kıyma
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
4 adet soğan
 
1 demet taze soğan
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Öncelikle hamur için unu yoğurma kabına eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Sirke, tuz ve kabartma tozu ekleyin. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. 2 İç malzeme için tereyağını bir tavaya
 
alın ve eritin. Piyazlık doğranmış soğanı katın ve hafif pembeleşene kadar soteleyin. Kıymayı ekleyin ve 2-3 dakika çevirin. Kıyılmış taze soğan ve cevizi ilave edip, şöyle bir karıştırdıktan sonra tavayı ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber kattıktan sonra soğumaya bırakın. 3 Dinlenen hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir hamurdan da 6 adet beze elde edin (toplam 18 adet beze olacak). Her bezeyi un yardımıyla neskafe tabağı büyüklüğünde açın. 6 adet bezenin arasına tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüp üst üste koyun. Oklava yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde tek bir hamur olacak şekilde açın. Kalan 12 adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın ve toplam 3 adet yem tabağı büyüklüğünde hamur elde edin. Hamurları streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Merdane yardımıyla her bir hamuru ince olacak biçimde servis tabağı büyüklüğünde açın. Hamuru önce boylamasına sonra enlemesine kesin ve toplam 4 adet parça elde edin. Her bir parçayı da ikiye kesip, toplam 8 adet üçgen parça elde edin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve iç harcı üçgenlerin geniş kısmına gelecek biçimde paylaştırın. Daha sonra üçgen parçaları sigara böreği şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine kalan tereyağlı karışımı gezdirin. Böreklerin üzerine keskin bir bıçakla çizikler atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Katmerli Börek Tarifleri Sodalı Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |