| 
 | 
| Katmer Poğaça | 
|  | yanlış numara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.11.2011
 Mesajlar: 57
 Şehir: Muğla
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77565 Gönderme Tarihi: 04.Tem.2012
 2,099 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 100 Gr Sana Hamurişi
 1 Çay Kaşığı tuz
 1 Yemek Kaşığı kurumaya
 1 Bardak sıvıyağ
 1 Bardak süt
 100 gr beyaz peynir
 1 Çay Kaşığı seker
 
 Karıştırma kabına unu alalım, ılık su ile erittiğimiz mayayı ilave edelim. Yumurtanın akını alalım(sarısını üstüne sürmek için ayıralım)süt, sıvıyağı,sanayağı tuz ve şekeri ilave edip, kıvama gelene kadar un katarak bir hamur elde edelim. Hamuru sekiz eşit parçaya ayıralım, parçaları tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına eritilmiş ve soğurulmuş tereyağı sürelim. Üst üste dizelim, sürdüğümüz tereyağı sayesinde hamurlar yapışmayacaktır. Merdane yardımı ile hamuru fazla ezmeden, büyütelim 80 cm olabilir. Açtığımız hamuru dilimleyelim(üçgen bir biçimde)geniş kısmına ezdiğimiz peyniri yeteri kadar koyalım ve saralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Yarım saat bekletelim. fırça yardımıyla yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında pişmeye bırakalım.
 
 
  
 
 | 
| Katmer Poğaça | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77615 Gönderme Tarihi: 05.Tem.2012
 2,282 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 100 Gr Sana Hamurişi
 2 Tatlı Kaşığı toz şeker
 1 Adet yumurta
 1 Yemek Kaşığı kuru maya
 1 Çay Bardağı sıvıyağ
 2 Çay Kaşığı tuz
 1 Su Bardağı ılık süt
 
 Bütün malzemeler karıştırılıp un ve maya ilave edilerek yumuşacık bir hamur elde edilir. Hamur 10 dk dinlendirilip 8 eşit parçaya bölünür. Her beze tabak büyüklüğünde açılıp son beze hariç hapsinin arasına margarin sürülüp üstüste konulur. Merdane yardımıyla hamura fazla bastırıp ezmeden 60-70 cm çapında açılır. Sigara böreği sarar gibi yufka 12-14 parçaya bölünüp arasına istenilen içten konulur. Yanlarından içine doğru katlanıp çok sıkıştırmdan sarılır.hamur iki katı oluncaya kadar yaklaşık bir saat ılık ortamda mayalandırılır. Mayalanma işlemi bitince üzerine yumurta sarısı sürülüp arzuya göre susam çörekotu serpilip 180 derecede pişirilir.
 
 
 | 
| Katmer Poğaça | 
|  | ay ve güneş Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.04.2011
 Mesajlar: 75
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc78974 Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2012
 2,081 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Paket Sana Hamurişi
 2 Adet yumurta
 2 Tatlı Kaşığı Ucuyla Şeker
 5 Su Bardağı un
 1 Su Bardağı süt
 1 Tatlı Kaşığı tuz
 
 Yoğurma kabına ılık sütü şekeri ve mayayı ekleyip elinizle mayayı ezin. 10 dakika bekledikten sonra sıvı yağ,yumurta akı ve tuzu ilave edip karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun..Hamurun mayalanmasını beklemeden 8 bezeye ayırın. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açıp üzerlerine yumuşamış margarinden sürüp üst üste koyun. En üstekine yağ sürmeyin..Üst üste koyduğunuz hamurları merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamuru sigara böreği sarar gibi kesin. Bu ölçülerle 12 adet puf puf poğaçalarımız oluyor. Daha çok isterseniz küçük kesebilirsiniz. 16 adet poğaça yapabilirsiniz. Kestiğiniz parçaların geniş kısmına ezdiğiniz peynirden koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Tepside yarım saat beklettikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırına verin..(Ben börek,poğaça türü hamur işlerini 200 derecede pişiriyorum.. )Üzerleri nar gibi kızarınca fırından alın..Mis gibi poğaçalarınız hazır.
 
 
 | 
| Katmer Poğaça | 
|  | pomat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.08.2012
 Mesajlar: 133
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80346 Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2012
 1,999 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 75 Gr Sana Hamurişi
 100 gr arasına beyaz peynir
 2 Çay Kaşığı toz şeker
 1 Çay Bardağı sıvıyağ
 1 Adet yumurta
 1 Su Bardağı süt
 20 gr yaş maya
 2 Çay Kaşığı tuz
 
 Mayayı ılık bir su da eritin. yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı, tuz, Şeker, sıvı yağ ve 4 bardak un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına oda sıcaklığındaki margarinden sürüp Sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.
 
 
 | 
| Katmer Poğaça | 
|  | pomat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.08.2012
 Mesajlar: 133
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80415 Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2012
 1,955 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr Sana Hamurişi
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 Adet yumurta
 1 Çay Kaşığı şeker
 0,5 Paket 20 GR YAŞ MAYA
 1 Çay Bardağı ILIK SU
 1 Bardak ILIK SÜT
 2 Çay Kaşığı tuz
 
 MARGARİN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELRİ KARIŞTIR HAZIRLADIĞIN HAMURU 8 EŞİT PARCAYA AYIR. HER BİR PARCAYI TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇ. ARASINA ODA SICAKLIĞINDA OLAN MARGARİNDEN SÜR. 8 KATI ÜST ÜSTE KOY . YUFKA BÜYÜKLÜĞÜN DE AÇ. SONRA 8 PARÇAYA KES . ARASINA İÇ HARÇ KOY (PEYNİR, ZEYTİN, PATATES İSTEGE ĞÖRE) ELMALI PASTA SARAR GİBİ SAR. ÜSTÜNE YUMURTA SARISI SÜR. 45 DAKİKA TEPSİDE BEKLET . 180 DERECE DE ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR
 
 
 | 
| Katmer Poğaca | 
|  | cembiye Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.08.2012
 Mesajlar: 63
 Şehir: Kilis
 | Kısa URL: https://ml.md/lc80762 Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2012
 2,025 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 Gr Sana Hamurişi
 2 YUMURTA (BİRİNİN AYIRIN)
 Yarım bardak su
 YARIM BARDAK SÜT
 2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
 
 Sana dışındaki tüm malzemeler 5 bardak un ile karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hamur 12 parçaya bölünür. Aynı zamanda oda ısısındaki margarinde 12 parçaya bölünür. Hamurlar pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Her birinin üzerine kesilmiş bir parça margarin konulup ikinci hamur üzerine konulacak şekilde 6 tanesi üst üste dizilir. Diğer 6 parçada aynı şekilde hazırlanır ve dolapta en az 1 saat bekletilir. (ben bunu ya geceden yapıyorum ya da sabah en erken hamuru hazırlayıp bütün işler bittikten sonra son şeklini veriyorum) iki parça haline gelen katmerli hamurun her biri büyükçe açılır. (yaklaşık olarak yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde) Ve her biri 8 veya 12 parçaya bölünür. Kalın tarafa hazırlanan peynirli iç konulup sigara böreği gibi sarılıp 180 C de pişirilir.
 
 
 | 
| Katmer Poğaça | 
|  | şefim Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.01.2013
 Mesajlar: 75
 Şehir: Antalya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86263 Gönderme Tarihi: 30.Oca.2013
 2,194 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr Sana Hamurişi
 20 gr yaş maya
 2 Çay Kaşığı toz şeker
 1 Su Bardağı süt
 250 gr beyaz peynir
 2 Çay Kaşığı tuz
 1 Tatlı Kaşığı mahlep
 1 Adet yumurta
 1 Su Bardağı sıvıyağ
 
 Maya, şeker, 1 çay bardağı ılık su ile karıştırılır, mayalanana kadar beklenir. Süt ılıtılır. Ilık süt, mayalı karışım, yumurta akı, sıvıyağ, tuz, şeker karıştırılır. Alabildiği kadar un ve mahlep elenerek eklenir.8 adet bezeye ayrılan hamur, her bir beze ile tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına oda sıcaklığında sana hamur işi sürülür.Hepsi birlikte (üstüste konaularak)tepsi büyüklüğünde açılır.Hamur 20 parça üçgen şeklinde kesilir.İç malzemesi (maydanozlu peynir) konur ve rulo şeklinde dolanır. Şekil verildikten sonra tepsiye dizilir. Kabarmaya bırakılır, üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında pişene kadar tutulur.
 
 Not: Aralarına sana yağ sürülen bezeler kabarmadan açılmalıdır. Kabarma kısmı şekil verdikten sonra fırın tepsisinde olmalıdır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |