| 
 
 
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
tel dolap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2010 
Mesajlar: 38 Şehir: Kastamonu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50380 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2010 
2,794 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ayten Ofluoğlu
 
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
20 gr. yaşmaya
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı tozşeker
 
3 su bardağı un
 
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
 
75 gr. tereyağı
 
100 gr. krem peynir
 
 
Mayayı ılık suyla eritin. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve unu karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru elinize yapışmayacak kıvamda yoğurun. Hamurun mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın. Her parçayı açıp, üzerine tereyağından ince bir tabaka sürün.
 
Hamurları üst üste dizerek her parçada bu işlemi tekrarlayın. En üstteki hamura yağ sürmeyin. Ardından üst üste dizilmiş hamurlan ezmeden 70 santim çapına gelinceye kadar yavaş yavaş oklava yardımıyla açarak büyütün. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına kaşar ya da krem peynir koyun. 40 dakika mayalandırıp, 180 derecelik fınnda üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "çark" tarafından gönderildi. 06.07.2020
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52834 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010 
3,633 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mehtap Özcan
 
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
3.5 bardak un
 
1 paket kuru maya
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
100 gram margarin yada tereyağı
 
Peynir
 
1 yemek kaşığı yoğurt
 
 
Maya süt ile eritilir ve tüm malzemeler eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Mayalı hamur 1 saat dinlendirilir ve 8 adet bezeye ayrılır. 8 adet bezede 30 dk.dinlendirilir. Daha sonra her beze merdaneyle tabak büyüklüğünde açılır. İçerisine margarin yada tereyağı sürülür. Diğer bezelerde aynı şekilde açılır ve yağlanır. Hepsi üstüste konulur. En üst kattaki açılan hamur bezesi yağlanmaz.
 
8 kat üstüste olan hamurumuz tepsi büyüklüğünde açılır ve 16 parçaya bölünür. Her parçanın uzun tarafına arzu edildiği kadar peynir konulur.Ve sigara böreği gibi rulo sarılır. Tepsiye dizilen katmer poğaçalarımızın üzerine 1 yemek kaşığı yağ ile 1 yemek kaşığı yoğurt karışımı sürülür. 180 derece fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak Servis edilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 26.01.2021
  
 | 
Katmerli Poğaça | 
  | 
Fevziye Erman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2011 
Mesajlar: 41 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70500 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2011 
4,402 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar ılık su
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 paket kuru maya
 
3 su bardağı un
 
Ara malzemesi:
 
100 gram margarin
 
 
Bir kaba unu koyun ve orta kısmına yumurtanın akını ekleyin ve üzerine mayayı koyun. Mayanın üzerine yoğurdu, yağı ekleyin. Kulak memesi kıvamında olana kadar suyu ekleyin ve yoğurun. Merdane ile açın iki eşit parçaya ayırın ve margarini eritin açtığınız iki parça hamura sürün. Hamurları iyice rulo yapın. Hamurları üst üste koyun bu şekilde rulo yapın. 2 Parmak eni olacak şekilde ruloları kesin. Kestiğiniz parçaları el yardımıyla açın ve kaşarı koyun ve kapatın üzerine yumurtanın sarısını sürün ve çörek otu serpin 200 derece de ısınan fırında pişirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.10.2021
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
gül den 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.07.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99955 
Gönderme Tarihi: 17.Tem.2014 
2,621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr margarin
 
1 bardak süt
 
1 bardak sıvıyağ
 
Aldığı kadar un
 
1 adet yumurta
 
1 kaşık maya
 
1 tutam tuz
 
2 kaşık tozşeker
 
 
Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı,tuz,sanayağı, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağ sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın. Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110665 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015 
3,692 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı toz şeker
 
1 paket çabuk maya (instant)
 
3 su bardağı un
 
Aralarını yağlamak için;
 
125 gram tereyağı
 
İçi için;
 
Beyaz peynir
 
Üzeri için;
 
Yumurta sarısı
 
Susam
 
 
Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, maya yoğurma kabına alınır. Üzerine azar azar un ilave edilerek yoğurulur.
 
Hamurun üzeri streçlenerek yarım saat dinlenmeye bırakılır.
 
Dinelenen hamur 5 eşit pazıya ayrılır.
 
Her pazı üzerine biraz un ilavesiyle küçük bir tepsi büyüklüğüne gelene kadar açılır.
 
Tereyağı yakmadan hafif ateşte eritilir.
 
Birinci yufkanın üzerine tereyağı sürülür.
 
İkinci yufka yağlanmış birinci yufkanın üzerine serilir, onun da yüzeyi yağlanır.
 
Üçüncü ve dördüncü yuflara da aynı işemler yapılır.
 
En üste 5. yufka serilir, üzeri yağlanmaz. Bu şekilde 10 dakika dinlendirilir.
 
Süre sonunda altına ve üstüne biraz un serpilerek oklava yardımı ile hazır yufka büyüklüğüne gelene kadar açılarak büyütülür.
 
Bıçak yardımıyla 12 eşit parçaya bölünür.
 
Uçlarına peynir konur rulo yapılarak sarılır.
 
Sarılan rulonun uçları aynı yöne bükülerek "ay" şekli verilir.
 
12 parça da aynı şekilde hazırlanarak tepsiye dizilir. Bu şekilde yaklaşık 15-20 dakika tepsi mayası için bekletilir.
 
Süre sonunda kabaran poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
 
Susam da serpilir. (istenirse çörekotu ya da kıyılmış ceviz de serpilebilir.)
 
Hazırlanan katmer poğaçalar 200 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.
 
Fırında 18-20 dakikada kızarana kadar pişirilir.
 
Sıcak servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Katmerli Poğaça | 
  | 
hak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc125818 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2017 
982 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yaş maya
 
3 yumurta (sarıları üzerine sürülecek)
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 su bardağı soğuk süt
 
Alabildiği kadar un
 
Margarin
 
Tuz
 
Süt
 
Peynir
 
 
Tüm malzemeleri (margarin ve peynir hariç) kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz.
 
Yoğurulan hamuru 4 e bölüp tabak büyüklüğünde teker teker açıyoruz.
 
Aralarına yağ sürüp katlıyoruz.
 
Yağlanan hamurları buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
 
Daha sonra çıkarıp bir parmak genişliğinde açıyoruz. Arasına peynir koyup sarıyoruz.
 
Üç parmak genişliğinde aralıklarla kesiyoruz.
 
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 20.10.2021
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
Alya A. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129933 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017 
922 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
 
1/2 paket instant maya
 
2 çay kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı şeker
 
3,5 su bardağı un
 
Susam
 
Zeytinyağı
 
 
Süt, zeytinyağı, tuz, şeker ve yumurta akı robotta çırpılır.
 
Sıvı karışımın üzerine un ve maya eklenip yumuşak bir hamur elde edilir.
 
Hamur 8 eşit parçaya bölünür.
 
Her parça tatlı tabağı büyüklüğünde açılır.
 
Aralarına zeytinyağı sürülerek üstüste konulur.
 
Kat kat olan hamur incecik açılır.
 
Hamur sigara böreği saracak gibi kesilip sarılır.
 
Ilık bir yerde 40 dakika mayalandıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir.
 
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar kısa bir sürede pişen poğaçalarınız yemeye hazır.
 
 
Not: Ben poğaçaların içine birşey koymadım. Böylece reçelle de yiyilebilir.
 
 
 
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
Ay Nur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141746 
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019 
789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı ılık su
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 paket instant maya
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
4 su bardağı un
 
Arası için:
 
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağı
 
İç harcı için:
 
Yarım kalıp beyaz peynir
 
4-5 dal maydanoz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
Süt, su ve mayayı bir kaba alın. Üzerine toz şekeri ilave edip karıştırın. Sıvı yağı ve tuzu da ekleyip ele yapışmayacak şekilde hamur kıvamına gelene kadar un ekleyin. Hamurun üzerine bez örtüp mayalanması için 45 dakika bekletin.
 
Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölün ve rulo şeklinde sarıp tekrar 8 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz 8 parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürün ve yağın donması için buzdolabına koyun.
 
Yağlar donduktan sonra buzdolabından çıkarıp 8 parça üst üste dizilen hamurları tek hamur olacak şekilde açın ve sigara böreği gibi kesin. Uç kısımlarına peynir ve maydanoz karışımından koyup rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları tepsiye dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürün.
 
Tepside 1 saat mayalanmasını bekleyin, daha sonra 180 derece fırında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153142 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2020 
527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
1 yumurta akı
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı toz şeker
 
Yarım su bardağı ılık su
 
20 gram yaş maya
 
Eritilmiş tereyağı
 
İçi için
 
Beyaz peynir
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Süt
 
Susam
 
 
Poğaçanın iç harcı için beyaz peyniri rendeleyin. Unu, hamur yoğurma kabına eleyip ortasını çukur şeklinde açın. Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, tuz ve şekeri ekleyin. Yaş mayayı ılık suda eritip ilave edin. Malzemeyi karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru bekletmeden 8 bezeye bölün. Her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. Üzerlerine fırçayla tereyağı sürüp üst üste dizin (en üstteki hamurun üzerine tereyağı sürmeyin). Kat kat dizilmiş hamurları merdaneyle 35 santim çapında açın. 8-10 tane üçgen parça şeklinde kesin. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpip uzun olan kenarından başlayarak uca doğru gevşek bir şekilde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip mayalanması için 1 saat bekletin. Üzerlerine çok az süt eklenerek çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155622 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2021 
453 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ılık süt
 
3/4 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet yumurta
 
1/2 paket yaş maya
 
1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
 
1 çay kaşığı şeker
 
Aldığı kadar un
 
Arası için:
 
100 gram tereyağ
 
100 gram peynir
 
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
 
 
Mayayı ılık süt ve şeker ile eritin.
 
Maya kenarda beklerken, yumurta beyazı ve sıvıyağı bir kaba alın, daha sonra mayalı karışımı da ekleyip karıştırın.
 
Elenmiş undan azar azar ekleyerek hamur haline getirmeye başlayın.
 
Açılacak bir hamur yaptığımız için, normal bir poğaça hamuru kadar cıvık olmaması gerekiyor.
 
8 eşit parçaya bölerek yuvarlayın ve mayalanması için üstünü örterek 40 dakika bir köşede bırakın.
 
Sürenin sonunda hamurların 2 katına çıkmış olması gerekiyor.
 
Hamur bezelerini teker teker açın. Aralarına iyice yumuşamış tereyağından bolca sürüp, açılan hamurları üst üste koyun.
 
Üst üste koyduğunuz açılmış hamurları, üzerlerine çok bastırp inceltmeden biraz daha açıp genişletin.
 
Pizza keser gibi 8 eşit parçaya bölüp, iç harcınızdan geniş kısmına koyup, börek sarar gibi sarın.
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
 
Yağlı kağıt ile kapladığınız tepsiye dizin ve yarım saat daha mayalanmaya bırakın. Bu arada fırınınızı 180 derecede ısıtın.
 
Mayalanan poğaçaları fırına atın ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157732 
Gönderme Tarihi: 16.May.2021 
512 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yumurta (sarısı ve akı ayırılarak)
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı kuru maya
 
1 su bardağı süt
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
2 çay kaşığı şeker
 
Kıvamına göre un
 
Çörekotu
 
Susam
 
İçine:
 
Tereyağı
 
Peynir
 
 
Yarım çay bardağı ılık suda mayayı eritin ve üstüne süt, yumurta akı, şeker, sıvı yağ ve tuzu ekleyin.
 
İyice karıştırın. Yapışkan kıvamda olmayacak şekilde yumuşak bir hamur kıvamı elde etmek için hamuru yavaş yavaş ekleyin.
 
Hamuru 8 parçaya bölüp her birini tabak büyüklüğünde açın. Üstüne tereyağı sürerek açtığınız hamurları üst üste dizin, en sona kalan hamurun üstünü yağlamayın.
 
Daha sonra tekrar hamuru ezmeden 65 cm kadar açın, 16 dilime ayırın.
 
Hamur dilimlerinin geniş kısmına iç malzemeyi koyup sarın. 30 dakika kadar mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye poğaçaları dizin, üzerine yumurtanın sarısını sürün.
 
Dilerseniz üstüne çörek otu veya susam serpin ve 180 derecelik fırında pişirin.
 
Sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160906 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2021 
411 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 paket yaş maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 tatlı kaşığı tozşeker
 
Yeteri kadar un
 
Aralarına sürmek için:
 
Yarım paket margarin
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
İçi için:
 
Lor peyniri
 
 
Sütü biraz ılık hâle getirin. Bir kapta sütü, mayayı ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
 
Hamuru 26 bezeye ayırın. 13 bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürün. Sadece en üsttekine sürmeyin.
 
Kapaklı saklama kabına koyun ve buzdolabına kaldırın. Diğer 13 bezeyi de aynı şekilde yapın ve buzdolabına kaldırın.
 
Sabah dolaptan çıkarın ve biraz unlayarak merdane gibi açın. Sigara böreği yapar gibi açın ve aralarına lor peyniri koyun.
 
Hepsini tepsiye dizdikten sonra yarım saat tepside bekletin. Ardından yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Katmer poğaça tarifi hazır.
 
 
 
  
 | 
Katmer Poğaça | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173316 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2023 
270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 su bardağı beyaz un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 paket kuru maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
Oda sıcaklığında beklemiş margarin ya da tereyağı
 
 
Derin bir kap içine; süt, şeker, kuru maya ve sıvı yağı koyun. İyice karıştırarak malzemeleri harmanlayın. Ardından yumurtayı sarısından ayırın ve yumurta akını ilave edin. Kalan yumurta sarısını son aşamada hamurun üzerine sürmek için ayırın.
 
Sonraki adım ise un ve tuz. Un ve tuzu malzemelerin içine ekleyerek yoğurma işlemine başlayın. Unu azar azar ilave etmeyi unutmayın. Hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Yaklaşık 40 dakika hamuru mayalanmaya bırakın.
 
Mayalanan hamur, hacminin iki katına kadar kabardığında küçük bezelere ayırın. Bu malzeme ile 16 adet beze çıkacaktır. İlk 8 bezeyi küçük küçük açın ve her parçasının arasına tereyağı sürerek üst üste yerleştirin. Tereyağı önceden mutlaka eritilmelidir.
 
Diğer 8 beze için aynı işlemi tekrarlayın.
 
Elde ettiğiniz iki hamuru yaklaşık çay tepsisi büyüklüğünde ayrı ayrı açın. Açarken çok fazla un kullanmamaya özen gösterin. Çok fazla un kullanmak, hamuru fazlasıyla sertleştirebilir.
 
Açtığınız hamurun üzerine kalan tereyağını sürün ve bıçakla 4 üçgen olacak şekilde kesme işlemini gerçekleştirin. Ardından o dört üçgeni tekrar 4 üçgene bölün. Açılan diğer hamuru da aynı şekilde kesin. Toplamda 16 parça üçgen elde etmiş olacaksınız.
 
Katmer poğaça tarifi sade olduğu için üçgenleri teker teker rulo halinde sarın. Poğaçaları yağlı kâğıt yerleştirdiğiniz tepsiye sıralayın.
 
Önceden ayırdığınız yumurta sarısını poğaçanın üzerine sürün. İsteğe bağlı olarak üzerine çörek otu serpiştirebilirsiniz.
 
Tepsinin üzerini temiz bir bez ile örtüp 15 dakika mayalanmasını bekleyin.
 
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına tepsiyi yerleştirin. Her fırının pişirme süresi farklı olabilir. Bu nedenle fırınınızın pişirme süresini dikkate alın.
 
Poğaçalar kızardığında fırından çıkartın ve tepsinin üzerini nemli bir bez ile örtün.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |