| 
 
| 
 
 
 | 
 
Katmer Hamurlu Pilav | 
 
  | 
helin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91041 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2013 
1,775 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet tavuk göğüs eti
 
1 adet tavuk budu
 
125 gr. tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
1 paket karışık baharat
 
6 adet milföy hamuru
 
100 gr. badem
 
4 su bardağı su
 
1 adet yumurta sarısı
 
50 gr. kuş üzümü
 
2 adet tavuk suyu tableti
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Tavuk göğsü ve budunu, tuz, karabiber ve 1 su bardağı su ilavesi ile haşlayın. İyice pişen tavuk etini küçük parçalara ayırın. Diğer taraftan, yıkanmış pirinci 125 gr. tereyağı ile kavurun. Daha sonra 3 su bardağı suyu ilave edip, tuz, tavuk suyu tabletleri ve kuş üzümü katarak pilavı pişirin. Pişen pilava kavrulmuş badem, baharatlar ve küçük parçalara ayrılmış tavuk etini ilave ederek karıştırın. Milföy hamurunun kenarını bıçakla 5 cm aralıklarla kesin. Hamurun orta kısmına hazırlamış olduğunuz iç pilavı koyarak üzerini milföylerle örgü şeklinde kapatın. Ara boşluklara badem dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 175 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin.
  
 | 
 
Katmerli Pilav | 
 
  | 
gong 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2013 
Mesajlar: 50 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91191 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2013 
1,866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet soğan
 
4 çorba kaşığı margarin
 
2 adet yufka
 
1 adet kemiksiz tavuk budu
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 adet kuru incir
 
1 adet patlıcan
 
1,5 su bardağı tavuk suyu
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çorba kaşığı badem
 
 
Rerndelenmiş soğanı 2 çorba kaşığı margarinde hafif soteleyin. Küçük küp şeklinde doğranmış tavuk budu ekleyip sotelemeye devam edin. Üzerine dolmalık fıstık, kıyılmış incir, badem, pirinç ilave edip, karıştırın. Patlıcanı küçük küp doğrayın. Ayrı bir yerde kızartıp, soğanlı malzemeye ekleyin. Tavuk suyunu ilave edip, pişmeye bırakın. Yarı yarıya piştiğinde (aldante) ocaktan alın. Kalan 2 çorba kaşığı margarini yuvarlak kek kalıbına sürün. Yufkanın kenarları kalıptan sarkacak şekilde kalıba yerleştirin. İçine pilavı alıp, sarkan kenarları içe doğru bohça şeklinde katlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı renk alana dek pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Katmer Hamurlu Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |