| 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | teflon Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.05.2006
 Mesajlar: 46
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc6641 Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2006
 3,721 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Ali GÖĞEBAKAN
 
 Hamur için:
 150 gr. un
 1 çay bardağı su
 1 çay bardağı tuz
 İçi için:
 2 yemek kaşığı şeker
 2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı
 100 gr. süt kaymağı
 
 Hamur malzemeler birbirine karıştırıldıktan sonra yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle yumak haline getirilir. Biraz ayçiçek yağıyla yağlanır ve bir saat dinlendirilir, hamur böylece hazır duruma getirilmiştir. Hamuru açmak için, yumak el ile ezilir daha sonra merdane ile büyütülür. Elle havada çevirilerek açılır; kağıt inceliğine gelince elle düzeltilir ve muska gibi katlanıp dört köşe haline getirilir. Açılan hamurun ortasına iç malzemesi konularak, tekrar dört köşesinden içe doğru katlanır, tavaya yerleştirilerek fırına sürülür. 10-15 dakika fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Katmer servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Antep) | 
|  | gIcIk Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.06.2006
 Mesajlar: 31
 Şehir: Sofya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7194 Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2006
 3,785 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr. un
 1 yumurta sarısı
 30 ml. sıvıyağ
 100 gr. antepfıstığı
 30 gr. toz şeker
 100 gr. tereyağı
 100 ml. süt
 karbonat
 nişasta
 kaymak
 
 Un, yumurta sarısı, nişasta, karbonat ile yumuşak bir hamur yapın, biraz dinlendirin. Fıstıkları ince dövün, şekerle karıştırın. Baska bir kaptada süt ve tereyağını karıştırın. Hamurdan ceviz kadar parçalar alın 50 santim çapında incecik açın. Elde ettiğiniz hamuru aynı çapta bir tepsiye büzük yayın, üzerine fıstıklı karışımı ve sütlü karışımı yayın. İkinci hamuru aynı şekilde açıp tepsiye yayın, üzerine tekrar fıstık ve yağlı karışımı serin, bütün hamur bitene kadar devam edin. Tepsiyi kareler bölüp 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Kaymak ve fıstıkla süsleyerek servis edin.
 
 
   Fotoğraf "vitray" tarafından gönderildi. 17.03.2020
 
 
 | 
| Katmer Tatlısı | 
|  | yakın yıldızlar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.08.2011
 Mesajlar: 53
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc67031 Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2011
 3,604 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yufka için:
 1 su bardağı un
 1 yemek kaşığı sıvıyağ
 Su
 Tuz
 İçi için:
 Yarım su bardağı çekilmiş fıstık
 Yarım su
 1 bardağı taze kaymak
 Yarım su bardağı tereyağı
 3 yemek kaşığı şeker
 
 Un 1/4 çay kaşığı tuz eklenerek kulak memesi yumuşaklığına gelecek kadar su ile yoğrulur. Yoğrulan hamur ikiye bölünür ve 15-20 dakika kadar üzeri örtülerek dinlendirilir. Dinlenen hamur kalınca açılır, sıvıyağ ile hafif yağlanarak 4'e katlanır ve 5-10 dakika daha dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamurlar merdaneyle incecik açılır ve 4'e katlanır. İçi hazırlamak için tüm malzemeler kanştırılır ve 4'e katlanan yufkaların içine koyulur. Yufkalar köşeleri ortaya gelecek şekilde zarf gibi katlanır. Katmerler, katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. Yüksek ısılı fırında (250 derece) 7-8 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve sıcak servis edilir.
 
 
   Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 26.05.2022
 
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc88251 Gönderme Tarihi: 06.Nis.2013
 3,166 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Güneşin ve Ateşin Tadı
 Gaziantep Ticaret Odası
 
 Hamuru için:
 300 gr un
 2 çay bardağı su
 1 tutam tuz
 Sıvı yağ
 İçi için:
 4 yemek kaşığı şeker
 4 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
 200 gr sahan kaymağı (süt kaymağı)
 
 Un, tuz ve suyu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye ayırın ve her bir parçayı avuç içinde yumak haline getirin.
 Yumakları iyice yağlayın ve bir kap içerisinde üzerini nemli bezle örterek bir saat dinlenmeye bırakın.
 Hamuru el ile iyice ezerek yuvarlayın. Merdane ile olabildiğince ince açın. Açılan hamuru elle havada çevirerek kâğıt inceliğine getirin. Hamımı yağlanmış tezgâha yayın ve üstüne az yağ gezdirin. Dört kenarı ortaya doğru katlayıp kare haline getirin.
 Fıstık ve şekeri ikiye bölün, yarısını hamurun üstüne serpeleyin. Kaymağın yarısını ufak topaklar halinde hamurun üzerine eşit olarak dağıtın. Tekrar köşeleri ortaya
 getirerek kare halinde katlayıp, üzerine biraz yağ sürüp fırın tepsisine alın.
 Önceden kızgın (230 derece) ısıtılmış fırında 10-15 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin. Kare kare keserek tabaklara alın ve sıcak sıcak servis yapın.
 
 Not: Bu malzeme iki katmer içindir. Bir tanesi tatlı olarak yemek sonrası ortaya servis edilirse 2-3 kişiye yetebilir. Hamur açmakta zorlanıyorsanız veya vaktiniz yoksa hazır yufka ile de katmer yapabilirsiniz. İyi kalite ince bir yutka kullanın, isterseniz baklava yufkası da kullanabilirsiniz. Antep ağzında gatmer olarak da geçen bu inanılmaz lezzeti Gaziantep dışında yakalamak çok zordur. Ustasının elinden, çarşı içinde yenen katmerin nefaseti bambaşkadır. Evde yaparken hamuru havada çevirmesi biraz tecrübe ister, eğer beceremezseniz, elle çekiştirerek açmayı deneyebilirsiniz. Katmeri fırında yapabileceğiniz gibi tavada az yağda da kızartabilirsiniz. Katmer genelde kahvaltılık olarak yapılır. Düğün sonrası, zifaf gecesinin ertesi günü oğlan evi kız tarafına katmer gönderir.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc95401 Gönderme Tarihi: 26.Oca.2014
 2,157 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Özden (Mermer) Özsabuncuoğlu
 
 1 adet yufka
 3 yemek kaşığı dövülmüş iç Antepfıstığı
 3 yemek kaşığı toz şeker
 1 yemek kaşığı taze süt kaymağı
 1 yemek kaşığı tercihen sade yağ
 
 Hazır yufka mutfakta tezgahın üzerine serilir. Eşit miktarlarda hazırlanmış toz şeker ve Antepfıstığı içi muntazam bir şekilde yufka üzerine serpilir.
 Eşit aralıklarla ufak misket büyüklüğünde parçalanmış kaymak da yufka üzerine yerleştirilir. Yufkanın bir kenarı, yufkanın merkezine gelecek şekilde üzerine katlanır; daha sonra diğer kenarlar merkezde birleşecek şekilde yufkanın üzerine katlanır. Uygun büyüklükteki tavada eritilmiş yağda, hazırlanmış yufkanın her iki tarafı hafif ateşte kızartılır.
 Katmer sıcak servis yapılır. Üst yufkanın özellikle gevrek ve kabarmış olmasına özen gösterilir. Bazen, isteğe göre öğütülmüş Antepfıstığı içi katmerin üzerine de serpilir.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | abibebek Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.12.2015
 Mesajlar: 55
 Şehir: Maltepe-Çankaya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139117 Gönderme Tarihi: 16.Arl.2018
 1,241 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Deniz Baran
 
 Kadınlar, yazın ya da baharda bir araya gelerek saç üzerinde ekmek yaparlar. Birkaç kadın bir arada ekmeğini pişirirler. Ekmek yapımının bitimine yakın katmer için ayırdıkları bezelerle, katmer yaparlar. Katmer, ekmek hamurunu ince bir şekilde açtıktan sonra, içine yağ ve toz şeker koyarak, yufkayı katlarlar. Yaptıkları katmeri sacın üzerinde kızarıncaya kadar pişirirler. Yorucu bir işin ardından çaylarını da demleyerek katmerlerini yerler. Çaylar içilirken maniler söylenir. Bu günler kadınlar için yorucu ve eğlenceli geçirdikleri günlerdir.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | meryem hanım Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.02.2019
 Mesajlar: 23
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140293 Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019
 1,009 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 Hamur için:
 2 su bardağı un
 2 çay kaşığı tuz
 1 su bardağı su
 İçine:
 200 gram Antep fıstığı
 1 çorba kaşığı toz şeker
 Tereyağı
 200 gram kaymak
 Süslemek için:
 Antep fıstığı
 
 Unun üzerine su ve tuz ilave edilerek hamur haline getirin. Hamuru dört parçaya bölün. Yuvarlayıp, merdane yardımıyla genişletin. Genişleyen hamurları yağlı bir zemin üzerinde havada çevirerek ve zemine vurarak inceltin. Yufka inceliğinde açın (tercihe göre hazır yufka da kullanılabilir). Yufkanın tüm yüzeyine bir miktar tereyağı sürün ve kare olacak şekilde kenarlarını içe doğru katlayın. Üzerine bir miktar kaymak koyun. Şeker ve fıstık serpin. Tekrar kenarlarından kare olacak şekilde katlayın. 200 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Fıstıklı Katmer (Gaziantep) | 
|  | hülya kuvancı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.10.2014
 Mesajlar: 33
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc143861 Gönderme Tarihi: 01.Tem.2019
 914 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 6 adet baklavalık yufka
 İçi için:
 2 yemek kaşığı kaymak
 4 yemek kaşığı dövülmüş yeşil fıstık
 2 yemek kaşığı toz şeker veya pudra şekeri
 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
 Üzeri için:
 Yeşil fıstık
 Pudra şekeri
 
 3 adet yufkayı üst üste koyun. Fırça ile erimiş tereyağını her yerine sürün. Karıştırdığınız pudra şekeri ve fıstığı her yerine serpin. Kaymaktan parçalar ekleyip kenarlarını içine katlayarak katmer şekli verin.
 Genişçe bir tavada önlü arkalı pişirin. Bıçakla ufak karelere bölüp üzerine yine pudra şekeri ve toz fıstık serpin. Sıcak servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Fıstıklı Katmer (baklava yufkası) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144078 Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019
 1,099 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet baklavalık yufka
 1 yemek kaşığı kaymak
 2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık
 Yarım yemek kaşığı tereyağı
 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 Yufkalarınızı üst üste gelecek biçimde tezgahınıza yerleştirin. Üzerine kaymağı ufak parçalara ayırarak koyun.
 Yufkanızın her yerine eşit şekilde pudra şekerini ve toz fıstığı serpin. Ardından yufkanızı bütün bir kare olacak şekilde içe doğru katlayın.
 Düz ve geniş bir tavada tereyağını eritin, hazırladığınız yufkayı tavaya koyun. Her iki tarafı biraz kızarana kadar pişirin.
 Piştikten sonra servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak üzerine pudra şekeri veya toz fıstık dökün.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145847 Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
 773 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 Hamuru için:
 ½ kg un
 ½ litre süt
 50 gram margarin
 100 gram tereyağı
 ½ çay bardağı sirke
 150 gram nişasta (hamuru açmak için)
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 paket kabartma tozu
 Üzeri için:
 100 gram tereyağı
 Şerbeti için:
 1 kg toz şeker
 1 litre su
 1 yemek kaşığı limon suyu
 
 Unun ortası açılır, içine; margarin, kabartma tozu, 100 gram tereyağı, sirke, ayçiçek yağı ve süt ilave edilir.
 Malzemeler yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve hamur 10 dakika dinlendirilir.
 Dinlenen hamur 6 bezeye ayrılır.
 Tepsi sıvı yağla yağlanır.
 Bezeler 2 mm inceliğinde açılır.
 Açılan hamur önce ortadan ikiye bölünüp hamur boyunca büzdürülüp yağlanmış tepsiye sarılarak yerleştirilir. Bu işleme bezeler bitene kadar devam edilir.
 Tavada tereyağı ayçiçek yağı ve margarin eritilip kızdırılır, tepsi içindeki hamur üzerine dökülür.
 Tepsi önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 150 derecede 30 dakika pişirilir.
 Şerbeti için tencereye şeker ve su ilave edilerek kaynatılır.
 Kaynayan şekerli suya 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alınır.
 Şerbet sıcak, pişen hamur soğuduğunda şerbet dökülür.
 şerbeti çektikten ve ılıdıktan sonra dilimlenip servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | hacıgeldi Aşçı
 
  
 Kayıt: 24.09.2019
 Mesajlar: 16
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145919 Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2019
 732 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 150 gram un
 1 çay bardağı su
 1 çay kaşığı tuz
 İçi için:
 2 yemek kaşığı şeker
 2 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
 100 gram süt kaymağı
 
 Derin bir kaba un, su ve tuz koyup yoğurun.
 Kulak memesi kıvamına gelince küçük toplar halinde bezeler elde edin.
 Hamurları ayçiçeği yağıyla yağlayıp bir saat dinlendirin, bu işlemden sonra hamur hazırdır.
 Bir merdane yardımıyla hamuru genişletin.
 Hamuru iki elinize alıp havada çevirin.
 Kağıt inceliğine gelince elle düzeltin ve muska gibi katlayıp dört köşe haline getirin.
 Diğer yandan şeker, Antep fıstığı ve kaymakla iç hazırlayın.
 Açtığınız hamurun ortasına iç malzemeyi koyup, tekrar dört köşesinden içe doğru katlayın.
 Hazırladığınız katmeri tavaya yerleştirilerek fırına sürün.
 10-15 dakika fırında kızarıncaya kadar pişirin.
 Katmer servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | vitray Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.03.2020
 Mesajlar: 34
 Şehir: Zonguldak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149273 Gönderme Tarihi: 18.Mar.2020
 1,159 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 yumurta
 1 su bardağı su
 1 çay bardağı yoğurt
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 1 çorba kaşığı tuz
 1 paket kabartma tozu
 Aldığı kadar un
 Arası için:
 Eritilmiş 125 gr tereyağı
 Toz antepfıstığı
 
 Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı geniş bir kaba alın.
 Ardından su, kabartma tozu ve tuzu ekleyip elinizle karıştırın.
 Elekten geçirilmiş unu ekleyip hamuru güzelce yoğurun.
 Kıvam alan hamuru yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın.
 Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye bölün.
 Bezeleri merdane yardımıyla bir yemek tabağı boyutunda açın.
 4 bezeyi aralarına tereyağı sürerek yağlayın.
 Yağlanmış hamurları elinizle açarak büyütebildiğiniz kadar büyütün.
 Tekrar yağlanmış hamuru rulo şeklinde sarın ve hamuru ortadan ikiye bölün.
 Hamurları yağlı kağıt üzerine alın ve elinizle açın. Arasına antepfıstığı koyun.
 Üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Gaziantep Katmeri | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153700 Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2020
 519 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamur için:
 1,5 su bardağı un
 1 çay bardağı su
 1 çay kaşığı tuz
 İçi için:
 2 yemek kaşığı şeker
 2 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı
 100 gr. süt kaymağı
 Yufka üzerine sürmek için:
 Tereyağı
 
 Katmer tarifi için önce un, su ve tuz karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Avuç içiyle hamuru toparlayın. Biraz ayçiçek yağıyla yağlayın ve bir saat dinlendirin.
 Hamuru açmak için yuvarlak haline getirdiğiniz hamuru el ile ezin daha sonra merdane ile büyütün. Kağıt inceliğine gelince elle düzeltin ve muska gibi katlayıp dört köşe haline getirin.
 Açılan hamurun ortasına tereyağı sürün, iç malzemesini ekleyin ve tekrar dört köşesinden içe doğru katlayın, tavaya yerleştirilerek fırına sürün.
 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fıstıkla ve kaymakla süsleyebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153830 Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2020
 532 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://acunn.com
 
 İçi için:
 2,5 su bardağı süt
 60 gram irmik
 1/2 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı toz Antep fıstığı (boz fıstık)
 Hamuru için:
 500 gram un
 250 ml. ılık su
 1 çay kaşığı tuz
 Katmerleri pişirmek için:
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Servisi için:
 3 top sade dondurma
 
 Elenmiş unu mutfak tezgâhına alın. Tuz ve azar azar eklediğiniz ılık su ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
 Kolaylıkla açılması için uzun bir süre yoğurduğunuz hamuru, üç eşit parçaya ayırın.
 Yuvarladığınız hamur toplarını, orta kısımlarını geçecek kadar ayçiçek yağında 12 saat kadar bekletin.
 Tatlının kaymağı için; sütü derin bir tencerede kaynatın. İrmik eklediğiniz kaynar sütü, lapa bir karışım elde edene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Katmer yapımında kullanmak üzere bir kenarda soğutun.
 Uzun bir süre oda sıcaklığında ve ayçiçek yağında bekleyen hamur bezelerini, kenar kısımlarını inceltmek için merdane yardımıyla bir parça açın.
 Sonrasında hamurları mümkünse mermer bir mutfak tezgahına vurarak baklava yufkası inceliğinde elde açmaya devam edin.
 Hamurları dört bir taraftan büyük bir dikdörtgen şeklini alacak şekilde katlayın. İç kısımlarına toz şeker, hazırladığınız kaymak ve boz fıstık serpiştirin.
 Kare şeklini alacak şekilde karşılıklı kenarlarından tutarak kapadığınız katmerleri, tereyağıyla yağlanmış fırın tepsilerine tek tek yerleştirin.
 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika kadar pişirdiğiniz katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine toz Antep fıstığı serpiştirdikten sonra birer top dondurma eşliğinde servis edin.
 
 Not:Kare şeklinde hazırladığınız her bir katmeri, tereyağıyla yağlanmış tepsilerde ve önceden ısıtılmış fırında ayrı ayrı 8-10 dakika kadar pişirin. Hamur bezelerini ayçiçekyağı içerisinde bekletme süresine uyun.
 
 
  
 
 | 
| Gaziantep Katmeri | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc165549 Gönderme Tarihi: 18.Haz.2022
 401 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamuru için:
 3 bardak un
 Aldığı kadar su
 Bir tutam tuz
 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 İçi için:
 1 avuç çekilmiş antepfıstığı
 2-3 yemek kaşığı şeker
 Sade yağ
 Kaymak
 
 Hamur için; tüm malzemeleri yoğuruyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan avuç içi büyüklüğünde beze alıp, bir kaba biraz sıvı yağ koyup, yağa buluyoruz ve bir saat bekletiyoruz. Daha sonra hamuru el ile biraz açıyoruz, sonra merdane yardımıyla biraz daha açıp yine el ile açmaya devam ediyoruz. İnce bir hamur elde ediyoruz. Hamurda yırtılmalar olursa birleştirip devam ediyoruz. Tam ortasını kaplayacak şekilde sade yağı sürüp, üzerine fıstığımızı serpiyoruz. Şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine kaymak koyuyoruz. Önce dikdörtgen, en son kare olacak biçimde katlıyoruz. Tereyağı sürdüğümüz geniş bir teflon tavada kısık ateşte kontrol ederek nar gibi kızartıyoruz. Servis tabağına alıp dilediğimiz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve kaymak koyarak sıcak servis yapıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180685 Gönderme Tarihi: 06.Arl.2024
 203 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MasterChef
 
 İçi için:
 2,5 su bardağı süt
 60 gram irmik
 1/2 su bardağı toz şeker
 1/2 su bardağı toz Antep fıstığı (boz fıstık)
 Katmer hamuru için:
 500 gram un
 250 ml. ılık su
 1 çay kaşığı tuz
 Katmerleri pişirmek için:
 1 yemek kaşığı tereyağı
 Servisi için:
 3 top sade dondurma
 
 İlk olarak elediğiniz unun içerisine tuz ve yavaş yavaş su ekleyin. Hamur toparlanana kadar yoğurma işlemine devam edin.
 3 eşit parçaya bölünen hamur toplarının orta kısımlarına ayçiçek yağı dökün ve 12 saat bekletin.
 Tatlının içi için sütü tencerede kaynamaya alın ve irmik ekleyerek lapa bir kıvam elde edene kadar pişirin. Bu karışımın soğuması önemli.
 Hamur bezelerini merdane yardımı ile açın. Baklava yufkası inceliğinde açılan katmerlerin kenarlarında dört bir yandan dikdörtgen olacak şekilde katlayın.
 Hamurun iç kısımlarına toz şeker ve hazırlanan lapa karışımı ekleyin. Son olarak bol fıstık ya da tercih ettiğiniz fındık, ceviz gibi yemişleri ilave edin.
 Hamuru kare şeklini alacak şekilde karşılıklı kenarlarından tutarak kapatın.
 Tereyağı ile yağlanan fırın tepsisine yerleştirilen katmerleri 180 derecelik fırında 8-10 dakika kadar pişirin.
 Yanında dondurma ya da kaymak ile servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc181231 Gönderme Tarihi: 12.Oca.2025
 123 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 Hamur için:
 2 su bardağı un
 1 çay kaşığı tuz
 1 su bardağı su (kontrollü ekleyin)
 İç harcı için:
 100 gram kaymak
 4 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
 2 yemek kaşığı toz şeker
 Pişirme için:
 2 yemek kaşığı tereyağı
 
 Geniş bir kaba unu koyup tuz ekleyin ve karıştırın.
 Ortasını havuz gibi açarak azar azar suyu ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
 Hamuru streç filme sararak 20-30 dakika dinlendirin.
 Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
 Her bir bezeyi un serpilmiş tezgâhta oklava yardımıyla incecik açın.
 Açtığınız hamurun üzerine kaymak sürün.
 Kaymağın üzerine toz şeker ve Antep fıstığını eşit şekilde serpiştirin.
 Tereyağını tavada eritin.
 Hazırladığınız katmerleri orta ateşte, her iki yüzü de altın rengini alana kadar pişirin.
 Pişen katmerleri sıcak servis tabağına alın.
 Katmerinizi dilimleyerek servis edebilir, üzerine ekstra Antep fıstığı serperek lezzetini artırabilirsiniz.
 Yanında çay veya sütle birlikte sunarak bu enfes lezzeti tamamlayabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc181262 Gönderme Tarihi: 14.Oca.2025
 95 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hamur İçin:
 2 su bardağı un
 1 çay bardağı su
 1 çay bardağı süt
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 Aralarına Sürmek İçin:
 50 gram tereyağı (eritilmiş)
 1 çay bardağı sıvı yağ
 İç Harcı İçin:
 100 gram kaymak
 1 çay bardağı toz şeker
 1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
 
 Geniş bir karıştırma kabına unu alın ve ortasını havuz gibi açın.
 Süt, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
 Yoğurduğunuz hamuru 10-15 dakika dinlendirin.
 Dinlenmiş hamuru 4 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı yuvarlayarak beze haline getirin.
 Bezeleri tezgâhta oklava veya merdane yardımıyla mümkün olduğunca ince açın.
 Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını fırça ile sürün.
 Hamurun ortasına kaymak, toz şeker ve Antep fıstığını serpiştirin.
 Hamuru zarf şeklinde kapatın (önce üst ve alt kenarları, ardından yan kenarları kapatarak kare bir şekil oluşturun).
 Katmerleri yağsız bir tavada kısık ateşte, her iki yüzünü de çıtır çıtır olana kadar pişirin.
 Pişerken üzerini tereyağı ile hafifçe yağlayabilirsiniz.
 
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185466 Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2025
 7 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MasterChef
 
 Hamuru için:
 3 su bardağı un
 1 tatlı kaşığı tuz
 1,5 su bardağı ılık su (kontrollü ekleyin)
 İç harcı için:
 100 g kaymak
 1 çay bardağı toz şeker
 1 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
 Üzeri için:
 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
 Pudra şekeri (isteğe bağlı)
 Antepfıstığı
 
 Unu yoğurma kabına alın, tuz ekleyin ve azar azar ılık suyu ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 20-30 dakika dinlendirin.
 Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Bezeleri un serpilmiş tezgâhta oklava yardımıyla incecik açın.
 Açtığınız yufkanın ortasına kaymak sürün. Üzerine şeker ve bol Antep fıstığı serpin.
 Yufkanın kenarlarını ortaya doğru zarf şeklinde kapatın.
 Isıtılmış tavada veya sacda her iki tarafını da çevirerek pişirin. Piştikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
 Dilimleyin, üzerine isteğe bağlı pudra şekeri ve fıstık serpip sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| Katmer (Gaziantep) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc185495 Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2025
 19 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 su bardağı un
 1 çay bardağı su
 1 çay kaşığı tuz
 1 yemek kaşığı sıvı yağ
 İç Harcı için:
 100 g kaymak
 3 yemek kaşığı toz şeker
 ½ su bardağı Antep fıstığı içi (ince çekilmiş)
 Üzeri için:
 Tereyağı
 Toz antepfıstığı
 
 Un, tuz ve suyu yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.
 Dinlenen hamuru bezelere ayırın ve oklava yardımıyla ince yufka şeklinde açın.
 Yufkanın ortasına kaymak sürün, üzerine şeker ve Antep fıstığı serpiştirin.
 Yufkayı zarf şeklinde kapatın.
 Isıtılmış tavada veya fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
 Üzerine tereyağı sürüp bol Antep fıstığı ile süsleyin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |