| 
 
| 
 
 
 | 
 
Katlı Pilav | 
 
  | 
Nurpare 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.12.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: Ankara-Maltepe | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12884 
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2007 
2,325 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
1,5 su bardağı pirinç
 
3 su bardağı su
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 adet tavuk göğsü
 
1 çay bardağı nohut
 
1 adet hazır yufka
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Yapımı:
 
Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü haşlanır. Tavuk göğsünün üzerini kapatacak kadar su konur, yumuşayana kadar pişirilir. Pilav yapmak için tencereye sıvı yağ konur, ısınınca suda bekletilmeden yıkanmış, suyu süzülmüş pirinç atılır. Pirinç şeffaf hal alana dek kavrulur. Üzerine su ve tuz konur. Kapak kapatılır, önce orta ateşte 10 dakika, sonra kısık ateşte 12 dakika olmak üzere 22 dakika pişirilir. Ateşten alınır, tencere ile kapak arasına kağıt konur, yarım saat dinlendirilir. Ortası delik olmayan kek kalıbı yağlanır, hazır yufka kenarlardan taşacak şekilde yerleştirilir. Üzerine sırasıyla pilavın yarısı, nohut, kalan pilav ve didiklenmiş tavuk eti bastırarak yerleştirilir. Yufkanın sarkan kenarları bohça gibi toplanır. Üzerine tereyağı sürülür. Pilav önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca pasta gibi kesilerek servise sunulur.
  
 | 
 
KATLI PİLAV | 
 
  | 
gonultastan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40492 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009 
2,707 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER:
 
1 Kabak
 
1 patlıcan
 
1 patates
 
2 tane yesil biber
 
1 tavuk gogsu
 
2 su bardagi pirinc
 
sebzeleri kizartmak icin siviyag
 
 
YAPILISI;
 
Sebzeleri yuvarlak yuvarlak dograyip kizartin, en son tavuk gogsunu biraz tavada cevirin, genis bir tencerenin en altina eti ustune sirasiyla patatesi, patlıcani, kabagi dizin, yikadiginiz pirinci en uste yayin ,biberleri dizin. 2 bardak sicak koyup kisik ateste pisirin, ister direk servis edin, ister yarim saat dinlendirip ters cevirin
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Katlı Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |