| 
 
| 
 
 
 | 
 
Katlama (Sinop) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86977 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2013 
5,639 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 
Un
 
Tuz
 
Sıvıyağ
 
 
Un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yapılır, bezelere ayrılıp dinlendirilir. Bezeler yufka şeklinde açılıp üzerine sıvı yağ sürülür. Bohça şeklinde katlanır, katlama esnasında da her kata sıvı yağ sürülür, 5  10 dakika dinlendirilir. Çok ince olmayacak şekilde tekrar açılır ve sac üzerinde ters düz edilerek pişirilir. Pişirme esnasında her iki yüzüne de sıvı yağ sürülür. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
Sinop Katlaması | 
 
  | 
kefalet 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 30.07.2020 
Mesajlar: 3 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155827 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2021 
416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
5 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı tuz
 
Su
 
1.5 çay bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Unu derin bir kaba alın, ortasını açıp tuzu ekleyin, ardından yavaş yavaş su koyun. Kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edin. 15 dakika kadar hamuru dinlenmeye alın. Bu arada sıvı yağ ve tereyağını ısıtın ama yağı yakmayın. Hamurdan irice bezeler koparıp kenara alın ve açmaya başlayın. Biraz kalın açın, inceltmeyin. Açtığınız hamura yağı bol miktarda sürün, sonra iki yandan eşit ikiye katlayın, yine yağ sürün. Hamuru katlayın, tekrar yine yağ sürün. İç tarafının her yeri yağlanmış olsun. Kenara koyun. Bütün bezelerinizde aynı işlemi uygulayın. 30 dakika beklesinler ki yağla hamur özdeşleşsin. Daha sonra yuvarlak yuvarlak açın, ister yağsız tavada, isterseniz sacta pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Katlama (Sinop) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
 | 
 
 
 
 |