|
|
Katıklı Ekmek (Hatay) |
|
ahmet dayı
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.12.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc147632
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2020
1,169 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
150 gram çökelek peyniri
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuzlu yoğurt
Hamuru yoğurup mayalanması için dinlendirin.
Ispanakların saplarını kesip yıkayın. Suyunu süzdükten sonra ince ince doğrayın.
Soğanları da ince ince doğrayıp ıspanağın üzerine ekleyin.
Çökelek, pul biber, zeytinyağını da ilave edip karıştırın.
Eğer isterseniz harcınıza salça da ekleyebilirsiniz.
Hamurunuz dinlenince mandalina büyüklüğünde bezeler alın.
Ekmek tahtasını yağlayıp üzerinde ince bir şekilde elinizle açın.
Ortasına iç malzemeyi koyup ortası açık kalacak şekilde katlayın.
Tepsiye yerleştirip üzerini yağlayın ve fırına verin.
|
Katıklı Ekmek (Hatay) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104558
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2015
3,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
1 kg un
1 kg ıspanak
2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
2 su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
4 yemek kaşığı çökelek
Pul biber
Hamuru yoğrularak mayalanmaya bırakılır. Ispanakların sap kısımları kesilir, yıkanarak suyu süzdürülür ve ince doğranır. Soğanlar ince doğranır. Ispanağın içine soğan, tuzlu yoğurt, çökelek, pul biber, zeytinyağının yarısı katılır ve karıştırılır. Arzu eden bir kaşık salça da ekleyebilir. İçi hazırlandıktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır. Zeytinyağı ile yağlanmış tahta üzerinde el ile iyice açılır. Ortasına iç malzemesi konularak kanları karşılıklı gelecek şekilde katlanır. Tam ortası çok az açık kalır. İçli pide şekli verilir. Tepsinin tabanı yağlanır ve börekler dizilir. Üzerleri yağlanarak fırında pişirilir.
|
Katıklı Ekmek (Ispanaklı) (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44424
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2009
6,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
1 kg. mayalı hamur (5 yumak)
1 kg. ıspanak
200 gr. tuzlu yoğurt
2 adet orta boy soğan
yemek kaşığı toz biber
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Kök tarafları kesilerek ayıklanan ıspanak iyice yıkanır, süzülür. Avuç içinde sıkılır, suları iyice alınır. Üzerine ince doğranmış soğan ve tuz eklenip iyice yoğrulur. Üzerine tuzlu yoğurt, biber ve kimyon eklenerek karıştırılır. Zeytinyağının yarısı eklenerek malzeme harmanlanır. Taş fırına gönderilen harç, fırında 10 cm. çapında açılan hamurların ortasına yerleştirilip üstleri kapatılır. 5 dk. hamur dinlendirilmeye alındıktan sonra mevcut zeytinyağı ile el bastırılıp hamur açılmaya başlanır. Bu işlem, hamur yaklaşık 30 cm. çapında oluncaya kadar devam eder ve sıcak fırında 4 dk. pişirilerek servise hazır hale getirilir.
Antakya mutfağında katıklı ekmek içleri kış ve yaz aylarına göre farklılık gösterir. Biz bütün içlerin tarifi yerine, kullanılan malzeme içlerinin tariflerini verip, aynı sistem içerisinde yapıldığını beyan etmekle yetineceğiz.
a. Ispanaklı ( ıspanak, tuzlu yoğurt, salça biber, kimyon, tuz, soğan, zeytinyağı)
b. Semiz otlu (semiz otu, çökelek, zeytinyağı)
c. Çökelekli (çökelek, salça biber, soğan, zeytinyağı)
d. Maydanozlu (maydanoz, çökelek, soğan, zeytinyağı)
ML® Katıklı Ekmek için tıklayın
ML® Katıklı Ekmek Videosu
|
|
Katıklı Ekmek (Ispanaklı) (Hatay) Tarifleri Burdur Yemekleri
|
|