|
|
KAŞGAR PİLAVI (Doğu Türkistan) |
|
ziko
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53925
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2010
3,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yeteri kadar yağlı eti kuşbaşı halinde doğrayınız. Bunları bir tencereye koyup, üstüne tuz ekerek kavurunuz. Sonra kavrulan kuşbaşı etleri tencerenin ortasına toplayıp üstüne bir kapak kapayınız. Tencereye yeteri kadar et suyu koymayı da unutmayınız.
Sonra bir tava içinde halka halka doğranmış soğanı hafif pembe renk alana kadar kavurunuz. Çok ince doğranmış havucu da ilave ederek bunu ateşte bir miktar çeviriniz. Ateşten indireceğinize yakın içine fıstık, üzüm, tarçın, karanfil, kakule, tuz ve biber ekiniz.
Et suyunun 1/2 misline yakın iyi pirinci bir başka kap içinde iyice yıkayın. Kaynar et suyunun içine bir sıra pirinç ve bir sıra kavrulmuş karışımı serpe serpe istif ediniz, Tencereyi hafif ateş üzerine oturtarak pirinç kabarıp suyu tamamiyle çekilinceye kadar pişiriniz. Sonra tencereyi ateşten indirerek pilavı tabak ya da tepsiye diziniz. Etin üstüne kapatmış olduğunuz kapağı kaldırarak etleri de pilavın üstüne dizerek sofraya getiriniz.
|
Kaşgar Pilavı (Doğu Türkistan) |
|
siren-o
Aşçı
Kayıt: 11.06.2008
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24545
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2008
4,208 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
500 gr. kuşbaşı koyun eti
2 adet soğan
2 iri havuç
1 çorba kaşığı helva fıstığı ve kişniş
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
Yeteri kadar tuz, karanfil, kaküle.
YAPILIŞI:
Eti yıkayınız, tuzunu serpip tencerede kavurunuz. Aynı tencerede, soğanı halka halka doğrayarak yağ ilave ederek kavurunuz. Havucu ince kibrit çöpü gibi doğrayarak ilave ediniz. Bütün baharatı ekleyip iyice karıştırarak kavurunuz. Tenceredeki etin üzerine , önceden sıcak suda yıkanmış süzülmüş pirinci ilave ediniz. Hazırladığınız harcı üzerine dökünüz. Yayvan bir tabakla pirinci bastırınız. Kaynar et suyunu tabağın kenarından tencereye çekene kadar hafif ateşte pişiriniz. İçindeki tabağı alıp, üstüne yağlı kağıt örtüp, kapağını kapatarak, 20 dakika demlendiriniz. Servis tabağına ters yüz edip ikram ediniz.
|
|
Kaşgar Pilavı (Doğu Türkistan) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|