Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ağrı Yemekleri > Kasefe (Erzincan) (2 adet - 93,473 defa bakıldı)

Kasefe (Erzincan)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kasefe (Erzincan)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178576
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2024
69 defa indirildi / yazdırıldı




Yıldız Varlık

1 kâse kayısı kurusu
2 yemek kaşığı şeker
Su
1 yemek kaşığı tereyağı
Çekilmiş ceviz içi
Kaymak (tercihe bağlı)

Kayısı kuruları yıkanır, bir tencerenin dibine dizilir.
Üzerine toz şeker eklenir, kayısı kuruları ekşi ise şeker miktarı artırılabilir.
Kayısıların üzeri kapanacak kadar su eklenir, ağzı kapatılır, kayısı kuruları şişip yumuşayana kadar pişirilir. Altı kapatılır.
Bir kaşık tereyağı üzerine konur, sıcağıyla kendi kendine eritilir.
Bir tabağa alınır, üzerine çekilmiş ceviz içleri gezdirilir.
Tercihe göre servis ederken yanına kaymak da konabilir.

Not: Özellikle Erzincan’ın ekşi kayısı kurusuyla yapıldığında enfes olur.


Kasefe (Erzincan)

marka
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2009
Mesajlar: 23
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc37082
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2009
3,012 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg kuru zerdali
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
100 gram tereyağı
100 gram dövülmüş ceviz içi
2 çorba kaşığı hindistancevizi

Zerdalileri iyice yıkadıktan sonra 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suda yumuşayana dek pişirin. Servis tabağına alın. Tereyağını eritip üzerine gezdirin. Dövülmüş ceviz ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.







Kasefe (Erzincan) Tarifleri Ağrı Yemekleri



(2 adet Kasefe (Erzincan) 93,473 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort