| 
 
 
 | 
Kaşarlı Tavuk | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2388 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
2,661 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet tavuk 
 
100 gr yeşil sivri biber 
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı tereyağı (veya margarin)
 
Kaşar peyniri
 
Süt
 
 
Tavuğu haşlayın, sudan çıkarıp, didin. Diğer yanda  iki çorba kaşığı unu, bir çorba kaşığı tereyağı ile karıştırıp ateşte hafif sarartıp kavurun, bu karışıma süt ilave edip koyu boza kıvamında bir sos elde edin. Didilmiş  tavuk, sos ve ince kıyılmış sivri biberi beraberce  karıştırın. Payreks bir kaba koyun, üzerine kaşar peyniri rendeleyip, fırına sürün  ve peynirler  kızarana dek  pişirin, sıcak servis yapın.
  
 | 
Kaşarlı Tavuk | 
  | 
_mervee_ 
Yamak 
 
  
Kayıt: 07.08.2006 
Mesajlar: 9 Şehir: konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6941 
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2006 
2,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet derisi alınmış bütün tavukgöğsü 
 
1 su bardağı galeta unu 
 
2 adet yumurta 
 
4 dilim kaşar peyniri 
 
Karabiber 
 
Kekik 
 
Pul biber 
 
Az miktarda tereyağı 
 
Tuz 
 
 
Tavukgöğüslerini ortadan ikiye bölün ve kemik kalmamasına özen gösterin. Böldüğünüz parçayı hamburger ekmeği gibi kesip açın. Parçaları birbirinden ayırmamaya dikkat edin. Aralarına kaşar peyniri yerleştirip üzerine kekik serpin ve küçük parçalar halinde tereyağı koyun. Yumurtaları çırpıp içlerine tuz, karabiber, pulbiber ilave edip karıştırın. Hazırladığınız tavukları yumurtaya batırıp galeta ununa bulayın. Hafif yağladığınız borcam tepsisine dizin. Üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyup fırında 25 dakika kadar pişirin. Patates püresi ile veya sebzeli pilav ile servis yapın.
  
 | 
Kaşarlı Tavuk | 
  | 
lak lak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37123 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2009 
2,597 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tavuk
 
100 gr sivribiber
 
3 kahve fincanı un
 
1,5 çorba kaşığı katıyağ
 
1 su bardağı süt
 
Kaşar peyniri
 
Tuz
 
 
Tavuğu tuzlu suda haşlayın ve etlerini didikleyin. Kısık ateşte, unu imiş yağda sarartmadan pişirin. Üzerine ılık sütü ekleyip devamlı arıştırarak, boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Isıya dayanıklı bir aba sosu, tavukları ve küçük doğranmış sivri biberi koyup karıştırın. Izerine rendelenmiş kaşarı serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında kaşar kızarıncaya kadar pişirin.
  
 | 
Kaşarlı Tavuk | 
  | 
tombalak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2011 
Mesajlar: 45 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65690 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2011 
2,333 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet kemiksiz tavuk göğsü
 
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 su bardağı un
 
1 adet yumurta
 
 
Kemikleri çıkarılmış ve inceltilmiş tavuk göğüslerini mutfak tezgahına yayın. Bir su bardağı kaşar peyniri rendesini, bir çay kaşığı karabiber ile karıştırın. Tavukların içine bu harcı doldurun. Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Önce una, sonra yumurtaya bulayın. Sıvıyağı kızdırın. Tavukları içine atın, çevirerek kızartın. Kürdanları çıkararak servis yapın.
  
 | 
Kaşarlı Tavuk | 
  | 
ince 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130085 
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2017 
970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
2 dilim tavuk biftek
 
1 yemek kaşığı soya sosu
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Tavuklar, soya sosunda yarım saat dinlendirilir.
 
Tava kızdırılır.
 
Bir miktar sıvıyağ eklenir.
 
Tavuklar tavaya konulup kızartılmaya başlanır.
 
Bir tarafı kızardığında, çevrilip, üzerine rendelenmiş kaşar peynirleri eklenir.
 
Tavanın üzeri kapakla kapatılıp, peynirlerin erimesi beklenir.
 
Sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |