| 
 
 
 | 
Kaşarlı Poğaça | 
  | 
sevim abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2011 
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70096 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2011 
1,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
200 gr. kaşar peyniri
 
5 su bardağı un
 
Üzeri İçin;
 
3 adet yumurta sarısı
 
 
Oda sıcaklığındaki margarin ve diğer malzemeler karıştırılarak hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Birkaç saat dolapta bekletildikten sonra, ceviz kadar bir hamur parçası avuç içi kadar açılır. Ortasına küçük küpler halinde kesilmiş kaşar peyniri parçaları konur. Hamura malzemeler içinde kalacak şekilde yuvarlak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilip fırına verilir.
  
 | 
Kaşarlı Poğaça | 
  | 
Bahar At 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73967 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012 
2,814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 adet kabartma tozu
 
100 gr kaşar peyniri
 
2 adet yumurta
 
Biraz tuz
 
Alabaildiğine un
 
 
Eritmiş olduğunuz margarini, yoğurdu, zeytinyağını, yumurtaların birini ve diğerinin beyazını, un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. İstediğinz şekli verin üzerine kalan yumurta sarısını sürün. Küp kesitiğiniz kaşarları da biraz bastırarak poğaçalarınızın üzerine koyun. 200 derecelik fırında pişirin.
  
 | 
Kaşar Peynirli Poğaça | 
  | 
kavalye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.10.2012 
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82767 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2012 
1,892 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
10 gram kuru maya
 
1 su bardağı ılık süt
 
1 çay bardağı sıvıyağı
 
1 yumurta
 
2,5 su bardağı un
 
1 çay kaşığı tuz
 
İçi için:
 
50 gram kaşar peyniri
 
3 dal maydanoz
 
 
Öncelikle ılık sütün içinde kuru mayayı 5 dakika bekletin. Daha sonra üzerine yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Bu hamuru 10 dakika dinlendirip unlanmış tezgah üzerinde ince açın. Yuvarlak şekillerde kesin. Peynirleri ve kıyılmış maydanozu istediğiniz baharatla karıştırıp hamurun ortasına yerleştirin. Hamuru katlayıp yarım ay ya da yuvarlak şekilde tepsiye dizin. İsterseniz yumurta sarısıyla bolca susamı karıştırıp üzerine sürebilirsiniz. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
Kaşar Peynirli Poğaça | 
  | 
öner 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2013 
Mesajlar: 37 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86944 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2013 
2,370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
10 gram yaş maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
Aldığı kadar un
 
İçi için:
 
200 gram kaşar peyniri
 
Susam
 
 
Derin bir kapta ılık sütü, 1 yumurtayı ve mayayı karıştırın. Üzerine eklediğiniz şekeri, tereyağı ve unu birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak, mayalı bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatın, kabarması için 30 dakika bekleyin. Daha sonra hamurdan parçalar kopartıp çay tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine rendelenmiş kaşar peynirini yerleştirin ve kapatın. Fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp çayın yanında ikram edin.
  
 | 
Kaşar Peynirli Poğaça | 
  | 
ışı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2013 
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87911 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2013 
1,933 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 gram yaş maya
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 su bardağı un
 
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
 
200 gram kaşar peyniri
 
 
Derin bir kapta ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine un serpin ve kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, tereyağı, mahlep, tuz ve unun tamamını ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur hazırlayın. Kabarması için üzerine kapalı olarak 30 dakika bekleyin. Daha sonra hamurdan 3 beze yapıp her birini açın. Üzerine un serpin ve ince bir şekilde açın. Ortalarına kıyılmış maydanozla karıştırdığınız rendelenmiş kaşar peynirini yerleştirip yarım daire şeklinde kapatın. Fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Servis tabağına alıp çayın yanında ikram edin.
  
 | 
Kaşar Peynirli Poğaça | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91861 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2013 
1,860 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
120 gram tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
4 çorba kaşığı çiğ krema
 
5 gram yaş maya
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz, bir tutam şeker
 
İçi için:
 
1 haşlanmış patates
 
100 gram kaşar peynir rendesi
 
Tuz karabiber
 
 
Hamuru için gereken malzemelerden bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanını hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgâhta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezip, içine rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyin. Bu iç harcı ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp tepsiyi 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
KAŞARLI POĞAÇA | 
  | 
Gül Gün 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94429 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2013 
1,492 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
 
120 GRAM MARGARİN
 
1 ADET YUMURTA
 
1 KASE KAYMAK
 
YARIM PAKET YAŞMAYA
 
1 YEMEK KAŞIĞI TUZ
 
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
 
140 GRAM KAŞAR PEYNİRİ
 
ALABİLDİĞİ KADAR UN
 
 
Hamur yoğurma kabına, oda ısısındaki margarini, kaymağı, tuzu, şekeri, yumurta akını ve sıvıyağı alalım karıştıralım. Ilık su ile akışkan hale getirdiğimiz maya ve un ilave edip yoğuralım.
 
Yumuşak bir hamur elde edelim, limon büyüklüğünde parçalar koparalım, ortasını açalım kaşar peyniri rendesi yeteri kadar alıp elimizde yuvarlayalım.
 
Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayalım, hazırladığımız hamurları dizelim üzerine 30 dakika tepside dinlendirip fırça yardımıyla yumurta sarısı sürelim.
 
180 derecelik ısıda pişirelim.
  
 | 
Kaşarlı Poğaça | 
  | 
emaye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.06.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117515 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2016 
1,437 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Naile Görgülü
 
 
3 paket kabartma tozu
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
Kaşar (içi için)
 
Üzeri için:
 
Pekmez
 
Susam
 
 
Hamur malzemelerini karıştırarak yumusak hamur yoğurun. Hamuru 15 dk dinlendirin. Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve içine kaşar koyarak yuvarlayın. Pekmezi çok az su ile sulandırın. Poğaçaları önce pekmeze sonra susama bulayarak fırın tepsisine dizin. 180 derecede pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kaşarlı Poğaça | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120981 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2016 
1,980 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr. tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 paket toz maya
 
Alabildiği kadar un
 
İçi için;
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Üzeri için;
 
2 yumurtanın sarısı
 
Sıvı yağ
 
1 çay kaşığı pudra şekeri
 
 
Hamur yoğurma kabına tereyağı eritip dökülür. Su, sıvı yağ, süt, toz şeker ve maya eklenerek karıştırılır.
 
Üzerine un ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
 
Yoğurma kabının üzeri streçle kapatılarak yarım saat mayalandırılır.
 
Süre sonunda hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır.
 
Her beze elle çay tabağı kadar açılır.
 
Ortalarına bir miktar rendelenmiş kaşar konur.
 
İki ucu ortada bir araya getiterek birleştirilir. Ters bir şekilde tepsiye dizilir.
 
Fırın ısısı 60 dereceye getirilip tepsi, hamurlar biraz ısınıp hafif kabarıncaya kadar tutulur. Tepsi dışarıya alınır.
 
Yarım saat de dışarıda bekletilir.
 
Üzerine yumurta sarısı, şeker ve sıvı yağ karışımı sürülür. Çatalla çizgiler çekilir.
 
Tepsi 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Kaşarlı Poğaça | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180127 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2024 
224 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 su bardağı ılık süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 paket instant maya (10 gr)
 
5-6 su bardağı un
 
200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
 
 
İlk olarak bir karıştırma kabına ılık süt, toz şeker ve mayayı ekleyip, maya eriyene kadar karıştırın.
 
Sıvı yağı ve tuzu da ekleyip karıştırmaya devam edin.
 
Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamurun üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanması için dinlendirin.
 
Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın, ortasını açıp içerisine rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve kapatın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Kaşarlı Poğaça | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181879 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2025 
101 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 su bardağı süt (ılık)
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 paket kuru maya (veya 1 paket yaş maya)
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)
 
4,5 - 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
 
İçi için:
 
150-200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
Üzeri için:
 
Yumurta sarısı
 
Susam veya çörekotu (isteğe bağlı)
 
 
Ilık sütü bir kaba alın. İçine toz şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın. 5-10 dakika bekleyerek mayanın aktifleşmesini sağlayın.
 
Büyük bir yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta beyazını ekleyin. Ardından maya karışımını dökün ve karıştırın. Unu azar azar ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 45 dakika kadar dinlendirin.
 
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini elinizle açarak içine rendelenmiş kaşar peyniri koyun. Kenarlarını kapatarak yuvarlak veya yarım ay şekli verin.
 
Şekillendirdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpiştirin. 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |