|
Kaşarlı Pide |
|
Mengen
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc18458
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2007
7,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket yaş maya (42 gr)
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Harcı için:
3 su bardağı rende kaşar
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Ilık suyun içine maya ve şeker bırakılır. Parmak uçlarıyla maya eriyene kadar karıştırılır. Üzerine yağ, tuz ve orta sertlikte hamur olana kadar un eklenir, yoğrulur. Hamur ılık ortamda, üzeri kapalı olarak, 1 saat bekletilir. Süre sonunda hamur bir daha yoğrulur. 4 eşit parçaya ayrılır. Her parça merdane ile oval şekilde açılır. Yüzeyine kaşarlı iç konur, kenarları bir parmak eninde kapatılır. Uçları sıktırılır. Pideler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kenarlarına unla karştırılmış su sürülebilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Kaşarlı Pide için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.03.2024
|
Kaşarlı Pide |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58324
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
4,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
alabildiği kadar ılık su
350 gr. kaşar peyniri
1 kırmızı biber
Üzeri için:
kırmızı biber
4 su bardağı un karıştırma kabına alınır. Ortası açılarak maya konur. Kenarlarına tuz serpilerek ortadab başlanarak karıştırılır. Süt ve alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur 4 bezeye ayrılarak servis tabağı büyüklüğünde açılır. Kenarları kıvrılarak içerisine kaşar peyniri rendesi konur. Üzerine kırmızı biber halkaları konularak yağlanmış tepsiye alınır. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişrilir. Pişdikten sonra kenarları tereyağı ile yağlanarak servis yapılır.
ML® Şekerli Pide için tıklayın
ML® Şekerli Pide (görsel)
Fotoğraf "h.yıldırım" tarafından gönderildi. 01.01.2018
|
Kaşarlı Pide |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101570
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2014
3,050 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için;
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar su
İçi için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
Un, tuz, eritilmiş yaş maya, alabildiği kadar suyla yoğurulur, yumuşak bir hamur elde edilir, üzeri streçlenerek yarım saat mayalanmaya bırakılır. Mayası gelen hamurlar birkaç pazıya ayrılır, her pazı oklava yardımıyla oval bir şekilde açılır, kenar kısımları 1'er santim üzerine katlanır, üzerine yumurta ile karıltırılmış kaşar peyniri rendesi döşenir, 200 derecelik fırına verilir, hamuru ve peynir kızarana kadar pişirilir sıcak olarak servis yapılır.
|
|