| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kaşarlı İç Pilav | 
 
  | 
tomurcuk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27475 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008 
1,849 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 adet soğan
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı kuşüzümü
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çorba kaşığı dolma baharatı
 
1,5 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Yapılışı:
 
2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin. Soğanları küçük küçük doğrayıp, yağda pembeleştirin. Kuş üzümünü de ekleyip, soğanlarla birlikte 1-2 dk. karıştırın. 1 su bardağı pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra dolma baharatı ve tuz ilave edin. Suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav piştikten sonra tahta bir kaşık yardımıyla çorba kaselerine doldurun. Kaşıkla üzerine düzleştirin. Kaselere doldurduğunuz pilavı bir tepsiye aralarında boşluk kalacak biçimde boşaltın. Tebsinin yanlarına düşen pirinçleri tahta kaşık yardımıyla toplayın, iç pilavın üzerine kaşar rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 5 dk. bekletin. Kaşar peynirleri eriyince fırından çıkarıp, sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
 
Kaşarlı İç Pilav | 
 
  | 
akile 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2013 
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91002 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2013 
2,060 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 Su Bardağı Pirinç
 
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
2 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
 
1 Su Bardağı Et Suyu
 
1 adet Soğan
 
2 adet Defne Yaprağı
 
1 kase Kaşar Peyniri
 
1 tatlı kaşığı Tuz
 
Yeteri kadar Su
 
 
Pirinci ve kuş üzümünü suya ıslayalım. Tencereye tereyağını koyun eritin. Soğanı küçük, küçük doğrayın ve kavurun. Defne yaprağı, kuş üzümünü de ekleyin. Bu malzemeler kavrulduktan sonra yıkadığınız pirinci de ilave edin ve karıştırın üstüne et suyunu ve sıcak suyu, tuzunu ilave edin. Pişirin pilavı borcama alıp üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyin ve fırına verin kaşarlar eridikten sonra çıkarıp servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 10.06.2015
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kaşarlı İç Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |