| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kaşarlı Makarna | 
 
  | 
ferzan ata 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2017 
Mesajlar: 48 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140426 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2019 
754 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Spagetti
 
Kaşar peyniri
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
Tuz
 
Su
 
Domates sosu
 
 
Öncelikle yapacağınız makarnanın miktarına uygun bir şekilde tencerede sıcak su kaynatmalısınız. Sıcak su kaynarken içine tuz atılmalıdır.
 
Sıcak su tam olarak kaynadıktan sonra tercihen yumurtalı makarna kaynar suyun içine atılır.
 
Makarna atıldıktan sonra da bir miktar tuz atılması gerekmektedir. Makarna yaklaşık 12-13 dakika orta ateşte kaynadıktan sonra süzgeç yardımıyla makarna süzülür.
 
Tencereye tereyağı atılarak kavrulur, kavrulan tereyağın içine daha önce süzdürülen makarna eklenir.
 
Domates sosu isterseniz tereyağla birlikte domates sosunu da kavurabilirsiniz.
 
Son olarak ince ince rendelenen kaşar peynirleri makarnanın üzerine dökülür ve afiyetle yenir.
  
 | 
 
Kaşar Peynirli Makarna | 
 
  | 
koza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.02.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34727 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2009 
2,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gram 1 numara makarna
 
10 bardak su
 
2 silme çorba kaşığı tuz
 
ÜSTÜNE:
 
100 gram sadeyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
 
50 gram kaşar peyniri
 
 
1 Bir tencereye; 10 bardak su ile 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, kaynayınca buna; birer parmak uzunluğunda parçalara kırılmış 500 gram 1 numara makarna koyarak makarnalar pişip de yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 15-20 dakika haşlamalı, sıcak sularını döktükten sonra soğuk su ile yıkamalı ve süzülmeye bırakmalıdır.
 
2 Makarnalar süzülmekte iken, bir tencereye; 5 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin koyarak, yağı hafifçe kızdırmak, sonra da kızdırılmış bu yağı süzmüş olduğumuz makarnalara dökerek kaşıkla karıştırmalı, bunları, ancak 1 dakika sote etmeli, sonra da makarnaları tabağa alarak üstlerine, rendelenerek ufalanmış 50 gram peynir katmalı ve servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kaşar Peynirli Makarna Tarifleri Balıklı Makarna Tarifleri
 | 
 
 
 
 |