|
|
Karyağdı Pastası |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc6265
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006
2,584 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1 paket margarin
3 fincan şeker
3 yemek kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
Eritilmiş margarine yumurta, şeker, kakao, vanilya, karbonat tozu ve yeterince unla birlikte yumuşak bir hamur yapılır. Yağlanmış tepsiye yuvarlanıp (şekilli) koyup pişirilir. 1 bardak şeker 1 bardak suyla hazırlanmış şerbete bastırıp hindistancevizine batırılır.
ML® Karyağdı Kurabiyesi için tıklayın
|
Karyağdı Pastası |
|
fatmaeryaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.02.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc21357
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2008
2,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı kakao,
2 çorba kaşığı un,
1 su bardağı tozşeker,
1 çorba kaşığı nişasta,
3 çorba kaşığı margarin,
8 adet kuru incir,
2 paket kakaolu bisküvi,
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz,
yarım su bardağı hindistancevizi,
yarım su bardağı dövülmüş şamfıstığı
3 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı tozşeker, 2 çorba kaşığı kakaoyu tencereye alın. 1 çorba kaşığı nişasta ve 2 çorba kaşığı margarini de ekleyip koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. İncirleri haşlayıp, küçük küçük doğrayın. Bisküviyi ufalayın. 1 su bardağı ince kıyılmış cevizi de ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. Islatılmış bir kaseye hazırladığınız harcı bastırın. 1 gece dolapta bekletin. Servis tabağına koyarken ters çevirin. Üzerini yarım su bardağı hindistancevizi ve şamfıstığı ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
ML® Karyağdı Bisküvisi için tıklayın
|
Karyağdı Pastası |
|
kardiyak
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc142690
Gönderme Tarihi: 13.May.2019
551 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Kreması için:
2 paket sade krem şanti
Süslemesi ve içi için:
2,5 su bardağı hindistancevizi
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın. Üzerine un haricinde tüm malzemeyi ekleyin, homojen ve pürüzsüz bir karışım ortaya çıkana kadar çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyin.
Fırını 180 dereceye ısıtın. Tereyağı ile yağlanmış kalıba hamur karışımını dökün ve ince bir kat oluşturun. Yaklaşık 20-25 dakika pişen pandispanyayı soğumaya bırakın.
Pandispanyayı 3 kata ayrın, her kata krema sürün ve hindistancevizi serpin. Bu işlem bittiğinde kalan krema ile pastanın dış yüzeyini kaplayın ve etrafına hindistancevizi serpin.
|
|
Karyağdı Pastası Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|