|
Kars Helvası |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51497
Gönderme Tarihi: 08.May.2010
3,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un
250 gr. şeker
250 gr. yağ
Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde umaç haline getirilir. (Tarhana görünümünde). Sonra ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökülür. Rengi pembeleşinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınarak önceden hazırlanmış, az suyla ısıtılarak karıştırılmış şeker üzerine dökülerek yine karıştırılır. Normal kıvamına gelince servise sunulur.
Not: Çabuk hazırlanan, vitamin verici güzel bir tatlıdır.
|
Kars Helvası |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3328 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc181691
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2025
58 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
750 gram un
300 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbet İçin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Unumuzu kaba alıyoruz ve yaklaşık 1 su bardağı suyu yavaş yavaş elimizle ovalaya ovalaya serpiyoruz.
Topaklanan hamur parçalarını irmik kıvamına getiriyoruz.
Tencereye yağlarımızı alıp eritip rengi koyulaşana kadar kavuruyoruz.
Şerbeti için su ve şekeri karıştırıp soğutup rengi dönen unumuza dökerek kavurarak şerbeti çektiriyoruz. Tabaklara servis ediyoruz.

|
|