|
|
Kars Helvası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51497
Gönderme Tarihi: 08.May.2010
3,380 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeleri:
250 gr. un
250 gr. şeker
250 gr. yağ.
Yapılışı :
Önce bir kap içerisine unu koyup üzerine hafifçe su serperek el içinde umaç haline getirilir. (Tarhana görünümünde). Sonra ocak üzerine konmuş olan kızgın yağın içerisine dökülür. Rengi pembeleşinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınarak önceden hazırlanmış, az suyla ısıtılarak karıştırılmış şeker üzerine dökülerek yine karıştırılır. Normal kıvamına gelince servise sunulur.
Not: Çabuk hazırlanan, vitamin verici güzel bir tatlıdır.
|
|
Kars Helvası Tarifleri Ardahan Yemekleri
|
|