| 
 
 
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
hesap 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.06.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117466 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2016 
1,511 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 tane limon suyu
 
1 limon kabuğu rendesi
 
2 yemek kaşığı şeker veya bal
 
2 su bardağı karpuz suyu
 
 
Büyük bir dilim karpuzun çekirdeğini çıkarıp mutfak robotunda parçalayın. 2 Su bardağı karpuz suyu elde edin. Suyunu süzün ve sürahiye alın. Bir tane limonun kabuğunu rendeleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı şeker iki limonun suyunu sıkarak elinizle ovun, biraz beklesin. Süzerek sürahiye alın, üzerine soğuk su ve buz ilave edin.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
parla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.08.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127582 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2017 
1,015 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
3 limon
 
3/4 su bardağı toz şeker
 
2 litre su
 
2 su bardağı karpuz suyu
 
Servis için:
 
Lime dilimleri
 
 
Limonları yıkayıp rendeleyerek kabuklarını bir kaba alın. Toz şeker ekleyip sıkarak yoğurun. Suyunu sıktığınız limonlar, su ve karpuz suyunu da ilave edip iyice karıştırın. Bir sürahiye süzüp lime dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
işaret 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2017 
Mesajlar: 34 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127616 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2017 
1,095 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 limon
 
1 lime
 
1 tutam taze nane
 
½ bardak şeker
 
½ orta boy karpuz
 
 
Limonları yıkayın, sıkın ve kabuklarıyla birlikte bir kaba koyun. Şeker ve nane yapraklarını  ekleyin. Şeker eriyinceye kadar bir tahta kaşıkla ezin. Çekirdeklerini çıkarıp parçalara böldüğünüz karpuzu blenderdan geçirin. Şekerli-limonlu karışımı da ekleyip karıştırın. Dilerseniz bir miktar su  ekleyebilirsiniz. Bir parça karpuzu küp küp doğrayıp buzlukta bekletip, servis sırasında  limonatanıza buz niyetine ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
hüsnü güven 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141952 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2019 
694 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet limon
 
2 litre su
 
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
 
1 su bardağı karpuz suyu
 
5-6 dal nane
 
 
Limonları yıkayın ve kabuklarının kolay soyulup rendelenebilmesi için 1 saat buzdolabında bekletin. Limonun kabuklarını rendeleyin ve bir kaba alın. Kabukların üzerine şeker koyun ve limon aromasının şekere geçmesi için karışımı elinizle yoğurun. Şekerli karışımın üzerine limon suyun sıkın.
 
Karpuz çekirdeklerini ayıklayın ve blender'a koyun. Blender'ı çalıştırın ve püre haline gelmesini bekleyin, ardından bunu da karışıma ekleyin. Son olarak 2 litre suyu ve nane yapraklarını ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra süzgeçten geçirin.
 
Limonatayı 3-4 saat buzdolabında bekletin, ardından soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
hüsnü güven 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141953 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2019 
705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
3 büyük dilim karpuz
 
1 büyük limon suyu
 
Yarım çay bardağı toz şeker
 
Yarım litre su
 
Taze nane yaprakları
 
 
Karpuzları ufak dilimleyip şeker ve limon suyu ile beraber robottan geçirin. İyice parçalandıktan sonra bir sürahiye alıp üzerine su ilave edip karıştırın.
 
Nane yapraklarını da ekleyip buzdolabında dinlendirin. Parçacıklı istemezseniz tülbent yardımıyla süzebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158541 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2021 
1,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 dilim soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış karpuz
 
2 limon
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
2 su bardağı su 
 
 
Limonların kabukları rendelenir, suyu sıkılır.
 
Limon suyu, limon kabuğu şeker, su ve karpuz dilimleri blandıra alınarak pürüzsüz bir hal alana kadar çekilir.
 
Buz küpleri ve nane yaprağı ile soğuk olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165953 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2022 
368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
14 adet limon
 
3 adet portakal
 
1 demet nane
 
3 su bardağı toz şeker
 
1/4 karpuz
 
 
Limon ve portakalların kabuklarını rendeliyoruz. Limon ve portakalın kalan meyvelerini küp küp dilimliyoruz. Taze naneyi incecik doğruyoruz. Üzerine toz şeker ve iki su bardağı su döküp tüm malzemeleri bekletiyoruz. Şeker eriyip limonata malzemesi özleşince, tel süzgeç ya da tülbentten soğuk su ilavesi ile geçiriyoruz. Diğer yandan karpuzu rondoda çekip limonataya ekleyerek hepsini birden süzgeçten geçirip sulandırıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166062 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2022 
366 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım karpuz
 
3 adet limon
 
400 ml soğuk su
 
3 yemek kaşığı şeker
 
 
Karpuzun çekirdeklerini çıkarın. Limonu yıkayın ve kabuklarını rendeleyin. Limonun suyunu sıkın. Karpuzları blenderdan geçirin. Tüm malzemeleri birleştirin ve tekrar blenderdan geçirin. İsteğe göre buz ilave edip servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167094 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2022 
392 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 adet büyük dilim karpuz
 
3 adet limon
 
Yarım su bardağı şeker (çoğaltabilirsiniz isterseniz)
 
1,5 litre su
 
 
Karpuzları robottan geçiriyoruz.
 
Süzgeçten geçirip ayrı bir kaba alıyoruz.
 
2 adet limonu 3-4 parçaya bölüyoruz robottan geçirip karpuz suyunun içine koyuyoruz.
 
1 adet limonu da sıkıp 15-20 dk bekletiyoruz şekerini ilave ediyoruz.
 
Daha sonra süzgeçten süzerek suyunu ilave ediyoruz.
 
Servis şişesine alıyoruz, nane ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171666 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
Yarım (orta boy) karpuz
 
1 çay bardağı toz şeker
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
 
Karpuzların çekirdeklerini çıkarıp iri iri dilimliyoruz. Blanderın haznesine koyuyoruz. Ardından limon suyu, limon kabuğu rendesi ve şekeri koyup blanderla çekiyoruz.
 
Çektiğimiz sulu karışımı süzgeçten geçiriyoruz. Buzla servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177750 
Gönderme Tarihi: 14.May.2024 
220 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 dilim karpuz
 
3 adet limon
 
2 su bardağı soğuk su
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Öncelikle karpuzu kesip, çekirdeklerini tek tek ayıklayın ve küçük parçalara ayırın. Yıkayıp, kuruladığınız limon kabuklarını beyaz kısmını almadan rendeleyin. Kalan limonların suyunu sıkın. Karpuzları blendera alın. Taze sıkılmış limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, soğuk su ve toz şeker ekledikten sonra blender çalıştırın. Karışımı bir süzgeç yardımıyla süzün. Posa kısmını kullanmayın. Karpuzlu limonatayı buzdolabında soğutup, servis edin.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178591 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2024 
183 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı karpuz (çekirdekleri çıkarılmış ve küp doğranmış)
 
1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu (yaklaşık 4-5 limon)
 
3/4 su bardağı toz şeker (damak zevkinize göre artırabilirsiniz)
 
4 su bardağı soğuk su
 
Buz küpleri
 
Nane yaprakları 
 
Limon dilimleri 
 
 
Karpuz küplerini bir blender veya mutfak robotuna koyun. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karpuzu çekin.
 
Karpuz püresini bir süzgeçten geçirerek çekirdek ve posasından arındırın. Böylece daha pürüzsüz bir karpuz suyu elde edeceksiniz.
 
Büyük bir sürahiye taze sıkılmış limon suyunu ekleyin.
 
Toz şekeri limon suyuna ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
 
Hazırladığınız karpuz püresini sürahiye ekleyin.
 
Soğuk suyu ekleyin ve iyice karıştırın.
 
Limonatayı tadın ve gerekirse daha fazla şeker veya limon suyu ekleyin.
 
Servis yapmadan önce sürahiyi buzdolabında en az 1 saat soğutun.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Limonata | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184417 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2025 
88 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 dilim (yaklaşık 500-600 g) soğutulmuş karpuz
 
2 adet limonun suyu
 
2 yemek kaşığı bal veya toz şeker (isteğe göre azaltıp artırabilirsiniz)
 
2-3 su bardağı soğuk su
 
Birkaç dal taze nane
 
Servis için buz küpleri
 
 
Karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve küp küp doğrayın.
 
Karpuzu blendera alın, üzerine limon suyu ve balı (veya şekeri) ekleyin.
 
Soğuk suyu da ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar blenderdan geçirin.
 
Karışımı bir süzgeçten geçirerek posasını ayırın (isteğe bağlı).
 
Servis bardaklarına bol buz koyun, üzerine karpuzlu limonatayı dökün.
 
Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |