Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Karpuz Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karpuz Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166867
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2022
145 defa indirildi / yazdırıldı




Eğer dibi sarıysa karpuz tatlıdır. Bu karpuzun yata yata büyüdüğünü gösterir.
Karpuzun sapı yeşilse karpuz henüz olgunlaşmamış demektir.
Karpuza vurduğunuzda tok bir ses alıyorsanız karpuz olgunlaşmış demektir.
Karpuzların tatlı ya da sulu olduğunu şeklinden de anlayabilirsiniz. İnce, uzun olan karpuzlar sulu olurken, yuvarlak karpuzlar tatlı oluyor.
Karpuz yüzeyindeki kahverengi noktalar ve çizikler karpuz büyürken çiçeğinin arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini gösterir. Kahverengi benekli, çizikli karpuzları ne kadar çok olursa karpuz o kadar tatlı oluyor.



Karpuz Nasıl Seçilir?

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc173921
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2023
213 defa indirildi / yazdırıldı




Sesine Bakılır: Söz konusu meyveye hafif bir şekilde vurulduğunda derin ve tok bir ses çıkıyorsa lezzetli olduğu anlamına gelebilir.
Ağırlığına Bakılır: Bu meyve boyutuna göre daha ağırsa, lezzetli olduğu anlamına gelebilir.
Şekline Bakılır: Çöküntüsü ve çürüğü olmayan simetrik ve sağlam bir karpuz tercih edilebilir. Nitekim bu meyvede şişkinlikler varsa yetişirken kuraklığa veya uyumsuzluğa neden olacak seviyede düzensiz güneş ya da su aldığı anlamına gelebilir.
Lekesine Bakılır: Söz konusu meyvedeki çatlak ve leke izleri, olgunlaştığı anlamına gelebilir. Ayrıca üzerindeki ufak kahverengi noktalar, bu meyvenin tatlı olduğu anlamına gelebilir.
Sapına Bakmak: Sapı kuru ise olgun olduğu anlamına gelebilir. Ayrıca sapı kuru değil ve yeşil renkteyse, erken toplandığını işaret edebilir.



Karpuz Nasıl Seçilir?

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178310
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Karpuz seçerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta alt kısmının sarı olup olmamasıdır. Alt bölge ne kadar sarıysa karpuz o kadar olgunlaşmış ve lezzetlidir.
Karpuzun çatlak yerlerine dikkat edin. Tüm karpuzların üzerinde gördüğümüz bir başka detay da adeta bir örümcek ağını andıran çatlak görünümlerdir. Bu detaylar da karpuzun lezzeti hakkında size ipucu verecektir. Eğer karpuzun üzerinde örümcek ağı gibi görünümler varsa bu karpuzun iyi olduğunu gösterir. Hatta bir de minik noktalar varsa lezzetinden şüphe etmemeniz gereken bir karpuzla karşı karşıyasınız demektir.
Karpuzun boyutuna aldanmayın. Büyük karpuzun daha iyi olduğu tam bir yanılgı. Karpuz alırken asıl dikkat etmeniz gereken konu ağırlığı olmalı. Eğer ağırsa iyidir, değilse muhtemelen içi çoktan geçmiştir. Ayrıca boyutuna göre uygun ağırlıkta olması da oldukça önemlidir.
Karpuzun sapı yeşilse, erken toplandığını gösterir. Bu nedenle sapı kuruyan karpuzlar daha olgun ve tatlıdır.







Karpuz Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(3 adet Karpuz Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir 2,934 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort