|
Karpuz Reçeli |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169537
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2023
200 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
200 g ayıklanmış vişne
500 g ayıklanmış karpuz
300 g ayıklanmış portakal
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 kg toz şeker
Vişne ve karpuzu mutfak robotunda püre haline getirin. Portakalı küp şeklinde doğrayın.
Meyveleri bir tencereye koyun. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine poşeti boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da meyvelerin üzerine döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynama başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ateşi kısın ve 3 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun.
Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun ve ters çevirin. Meyvelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar, kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.
|
Karpuz Reçeli |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc134686
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2018
1,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ham karpuz (kabuğu çıkmış)
1 kg şeker
Birkaç damla limon suyu
Olgunlaşmamış karpuz cevizden biraz küçük parçalara bölünerek, çekirdekleri çıkartılır.
Bir tencerede şekerle karıştırılır, biraz beklenerek sulanması sağlanır.
Ateşe oturtularak, bir süre kaynatılır.
Biraz kalınlaşınca limon suyu eklenir, bir süre daha kaynatılarak ateşten alınır.
|
Karpuz Reçeli |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99534
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2014
2,552 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
600 gram yeşil kabuğu iyice soyulmuş, küp küp doğranmış karpuzun olgunlaşmamış kısmı
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
1-2 karanfil
Şeker ve suyu bir tencerede koyu şurup haline gelinceye kadar kaynatın. Sonra küp küp doğranmış karpuzu ve karanfili ilave edip kaynatmaya devam edin. Köpükler çoğalınca beyaz porselene biraz şurubundan akıtın. Eğer damla halinde kalıyor ve yayılmıyorsa reçel olmuş demektir. Limon suyunu da ekleyip biraz daha kaynatın. Kavanozlara koyun, ağzını sıkıca kapatıp serin ve karanlık ortamda saklayın.
|
Karpuz Reçeli |
|
alim
Aşçı
Kayıt: 01.03.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22315
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2008
3,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kalın kabuklu orta boy 1 karpuz
7 8 su bardağı şeker
8-10 adet karanfil
1 limon
Karpuzu yıkayıp dilimlere ayırınız. Her dilimi içinin kırmızı kısmı kabuk üzerinde yarım cm. kalacak şekilde kesiniz. Dış kabuğunun yeşil kısmını soyunuz. Zevke göre 3 cm. çapında daire veya üçgenlere kesiniz.
1 çay bardağı su ve 1 su bardağı şekerle bir taşım kaynatıp, bir gece bekletiniz. Ertesi günü şekerin tamamını ve karanfilleri katıp hafif hararetli ısıda reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatınız. Limon suyunu ilâve edip bir taşım kaynatınız.
|
|