| 
 
 
 | 
Karpuz Frozen | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184093 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2025 
43 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı doğranmış ve dondurulmuş karpuz
 
Yarım limonun suyu
 
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
 
Yarım çay bardağı soğuk su (veya hindistancevizi suyu)
 
Birkaç taze nane yaprağı (isteğe bağlı)
 
 
Karpuz dilimlerini çekirdeklerinden ayıklayıp küp küp doğrayın ve derin dondurucuda en az 4 saat dondurun.
 
Dondurulmuş karpuzları blender’a alın.
 
Üzerine limon suyu, isteğe bağlı olarak bal ve bir miktar soğuk su ekleyin.
 
Tüm malzemeleri pürüzsüz, slushy kıvamına gelene kadar çekin.
 
Dilerseniz üzerine birkaç nane yaprağı ekleyerek servis yapın.
  
 | 
Karpuzlu Frozen | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177752 
Gönderme Tarihi: 14.May.2024 
241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 büyük dilim karpuz
 
7-8 adet buz
 
1 tatlı kaşığı bal veya toz şeker
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
3-4 yaprak taze nane
 
 
Karpuz dilimlerindeki çekirdekleri temizleyin ve blendera alın. Üstüne buz küplerini, limon suyu, bal ve nane yapraklarını ilave edin. Blenderı kısa aralıklarla sık sık çalıştırın ve tüm buzun karpuz ile birlikte homojen bir karışım olmasını sağlayın. Bardaklara bölüştürerek soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Frozen | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175293 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2023 
280 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.karaca.com
 
 
1 tane küçük boy çekirdeksiz karpuz
 
4 top sade dondurma
 
Birkaç adet buz küpü
 
 
Karpuzu dilimleyerek mutfak robotunun içine alın. Üzerine dondurma ve kırılmış buzları da ekleyerek robottan geçirin. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde karışımı servis bardaklarına alın. Serinleten enfes yaz içeceğiniz hazır!
 
 
 
  
 | 
Karpuz Frozen | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173922 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2023 
293 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı bal
 
1 kase karpuz (donmuş, çekirdeksiz ve kabuksuz)
 
Yarım limonun suyu
 
Süslemek için:
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 limon kabuğu
 
 
Karpuz, bal ve limon suyu tamamen püre haline gelene kadar karıştırılır.
 
Süsleme işlemi için toz şeker ile limon kabuğu havanda dövülür.
 
Sonra düz bir tabağa eklenir.
 
Karpuz frozenin servis edileceği bardağın ağzı, tabağa bandırılarak hazırlanan karışıma sürülür. Bu sayede süsleme işlemi tamamlanmış olur.
 
Sonra hazırlanan karpuz frozen karışımı bardağın içerisine eklenerek tüketilebilir.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Frozen | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173559 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2023 
320 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 veya 2 dilim karpuz
 
7-8 adet buz küpü
 
İsteğe göre şeker
 
Yarım limon suyu
 
 
İlk olarak karpuzun çekirdeklerini temizleyin.
 
Daha sonra karpuzu küp şeklinde doğrayın.
 
Blender'a karpuz, şeker, limon suyu ve buzları ekleyip ekleyip karıştırın.
 
Hazırladığınız frozen'ı bardağa alın.
 
 
 
  
 | 
Karpuz Frozen | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173530 
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2023 
268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase karpuz (çekirdeksiz, kabuksuz ve donmuş)
 
1 tatlı kaşığı bal
 
Yarım limonun suyu
 
Süslemek için:
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 adet limon kabuğu
 
 
Frozen için karpuz, bal ve limon suyu tamamen püre olana kadar karıştırılır.
 
Süsleme işlemi için toz şeker ve limon kabuğu havanda dövülerek düz bir tabağa alınır. Akabinde karpuz frozenin servis edileceği bardağın ağzına hafifçe limon sürülür ve tabağa bandırılarak hazır hale getirilir.
 
Hazırlanan karpuz frozen karışımı süslenen bardağın içerisine eklenir ve buzlu olduğundan dolayı hemen servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Karpuzlu Frozen | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173451 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2023 
279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 veya 2 dilim karpuz
 
7-8 adet buz küpü
 
İsteğe göre şeker
 
Yarım limon suyu
 
 
İlk olarak karpuzun çekirdeklerini temizleyin.
 
Daha sonra karpuzu küp şeklinde doğrayın.
 
Blender'a karpuz, şeker, limon suyu ve buzları ekleyip ekleyip karıştırın.
 
Hazırladığınız frozen'ı bardağa alın.
 
 
 
  
 | 
Karpuz Frozen | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc173204 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2023 
285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Fatih Belediyesi
 
 
6 üçgen dilim karpuz
 
7-8 adet buz küpü
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
1 tatlı kaşığı bal
 
8-10 yaprak taze nane
 
 
Karpuzların çekirdeklerini çıkarıp, doğrayın.
 
Dilimlediğiniz karpuzu, balı, buz küplerini, nane yaprakları ve limon suyunu blenderize edin.
 
Homojen kıvama geldiğinde servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karpuz Frozen | 
  | 
azade 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2014 
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137990 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018 
1,880 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
4 su bardağı küp doğranmış karpuz - çekirdeksiz
 
6 tatlı kaşığı pudra şekeri
 
1 su bardağı buz
 
Servis için;
 
Taze nane yaprakları
 
 
Pudra şekeri ve buzu blanderla karıştırın. Karpuzları ekleyin ve parçaları tamamen yok olmayacak şekilde tekrar karıştırın. Karışımı bardaklara paylaştırın. Taze nane ve buzla beraber servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |