Kısa URL: https://ml.md/lc43819
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2009
2,524 defa indirildi / yazdırıldı
2 dilim karpuz (yarım kg kadar)
Yarım su bardağı toz şeker
1 poşet krem toz krem şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
Karpuzların çekirdekleri çıkarılır, benderden geçirilir. Üzerine yarım su bardağı şeker eklenir ve bir taşım pişirilir. Krem şanti ve süt çırpılır. Daha sonra soğumuş karpuz püresiyle karıştırılır. Uygun büyüklükte bir kaba aliminyun folya konur. Karışım dökülür ve kenarlarda kalan folyo ile tamamen sarılır. Buzluğa konur. Tamamen donunca servise sunulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc143826
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2019
589 defa indirildi / yazdırıldı
2 dilim donmuş karpuz
1 adet donmuş küçük limon
Dondurma kalıbı
Dondurma çubuğu
Hafif erimiş olan limonu doğrayın ve karpuzlarla beraber püre haline gelene dek robottan geçirin.
Karışımı dondurma kalıplarına döküp çubuk batırın ve iyice dondurun.