| 
 
 
 | 
Karnıyarık (Edirne) | 
  | 
sarıtosun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.11.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121169 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2016 
1,071 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
1 Kg. kırmızı patlıcan
 
1 kg. kıyma
 
2 baş soğan
 
2 domates
 
3-4 yeşil biber
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanlar temizlenip şerit halinde soyulup bütün olarak yağda kızartılır. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan kavrularak kıyma ilave edilip kavurma işlemi devam eder,  buna küçük doğranmış domatesler, biberler, de ilave edilip kavurma işlemi tamamlanıp, maydanoz, tuz ve karabiber karışımı ile iç hazırlanır. Patlıcanların ortası açılıp bu karışım ile doldurulup kendi suyu ile orta ateşte veya fırında 5-10 dakika daha pişmesi sağlanır.
  
 | 
Pirinçli Karnıyarık (Edirne) | 
  | 
yemek kitabı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.02.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137897 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2018 
1,014 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
1 Kg Patlıcan
 
500 Gr. Kıyma
 
1 Adet Soğan
 
Yarım Çay bardağı Pirinç
 
1 Adet sivri biber
 
2 Adet domates
 
Karabiber
 
Kekik
 
Sarımsak
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
Tuz
 
 
Yarım kilo kıyma, biber, soğan hafif kavrulur.
 
Daha sonra bütün baharatlar ilave edilir, daha önceden kızartılmış patlıcanların içine doldurulur.
 
Salçalı su hazırlanarak fırında 30 dakika pişirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |