Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ispanaklı Börek Tarifleri > Karnıyarık Börek (12 adet - 261,563 defa bakıldı)

Karnıyarık Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karnıyarık Böreği

civciv
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2007
Mesajlar: 755
Kısa URL: https://ml.md/lc17321
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2007
2,649 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
8 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gram beyaz peynir
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Üzerine:
Yumurta sarısı
Susam

Birinci yufkayı düz bir zemine yayın. 8 çorba kaşığı yoğurt ve 4 çorba kaşığı sıvıyağ karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Diğer yufkaları da koyup, 12 adet üçgen oluşturacak şekilde kesin. Rendelenmiş beyaz peynir, küçük doğranmış domates ve ince kıyılmış yarım demet maydanozu karıştırın. Üçgen biçimindeki yufkaların içine bu harçtan koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Uçlarının ayrılmaması için suyla ıslatın. Daha sonra börekleri su dolu bir tencereye koyun. 5 dakika bekletip suyunu sıkarak yağlanmış fırın tepsisine alın. Böreklerin ortasını bıçakla karnıyarık gibi yarın. Yumurta samı sürüp, susam serpin, önceden ısltırlmış, 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.



Karnıyarık Börek

amator
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147
Şehir: Kecioren
Kısa URL: https://ml.md/lc2384
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
2,507 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı yoğurt
3 adet yumurta (birinin sarısını ayırın)
100 gr beyaz peynir
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 demet maydanoz

Kabartma tozunu, sıvı yağı, yoğurdu ve yumurtaları bir kapta karıştırın. Karışımın yarısını yufkalardan birinin üzerine sürün. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip, kalan karışımını da bunun üzerine sürün. Üçüncü yufkayı en üste serin. 16 eşit üçgen elde edecek şekilde kesin. Her parçanın kenarına maydanoz ve peynir karışımından koyun. Önce yanları içe doğru katlayın ve sonra sigara böreği sarar gibi sarın. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Bıçak ile karınlarını yarın. Açılan yarıklara bir dilim domates ve sivri biber koyun. Hamurların kenarına yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılan fırında üstü pembe olana kadar pişirin.


Karnıyarık Börek

şahver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc70745
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
2,316 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
İçi için:
200 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 adet domates
2 adet sivri biber

Yufkaları tezgah üzerinde koyun. Üzerine su ve sızı yağı karışımıyla ıslatın. İkinci yufkayı üzerine koyup üçgen şeklinde kesin. İç malzeme için peyniri ezin ve kıyılmış maydanozla beraber karıştırıp yufkanın üzerine koyun. Genişçe sarıp katlayın ve tepsiye dizin. Tüm börekleri bu şekilde hazırlayın ve bıçakla ortasını açın. Biber dilimleri ve domates dilimleri yerleştirip 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak ikram edin.


Karnıyarık Böreği

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc132772
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2018
2,306 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet hazır yufka
Sosu için:
200 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
Yumurta sarısı
İçi için:
400 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 domates
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
Pul biber

Margarin eritilir, yoğurtla karıştırılarak sos hazırlanır.
Bir tencereye kıyma konur, biraz kavrulur, üzerine sıvı yağ kunur, biraz kavrulur, üzerine ince doğranmış kuru soğan eklenir biraz daha kavrulur.
Doğranmış sivri biber eklenir, biraz daha kavrulur, en son küp doğranmış domates, tuz karabiber ve pul biber eklenir, biraz daha kavurduktan sonra ateşten alınarak soğumaya bırakılır.
Bir yufka serilir, üzerine hazırlanan sos sürülür, ikinci yufka üstüne konur, üzerine tekrar sos sürülür. Yufkalar önce artı şeklinde dörde bölünür sonra her parça üçe kesilerek toplam 12 parça elde edilir.
Yufka parçalarının geniş tarafına kıymalı iç konarak biraz kalın sigara böreği şeklinde sarılır.
Hazırlanan börekler buzdolabına kaldırılarak biraz beklenir.
Buzdolabından alınca böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür, bıçakla ortalarına kesik atılır, istenirse bu kesiklere domates ve biber dilimleri konur.
Karnıyarık börekleri kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.



Karnıyarık Börek

seramik
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.02.2013
Mesajlar: 29
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc86999
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2013
2,216 defa indirildi / yazdırıldı




4 yufka
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gram beyaz peynir
6 dal maydanoz
1 domates
2 sivri biber

Öncelikle iç harcını hazırlayın. Çatalla ezdiğiniz peynire kıyılmış maydanozu, doğranmış sivri biberleri katın. 2 yufkanın arasına yağ sürüp dörde bölün. Diğer 2 yufkayı da yağlayıp aynı şekilde kesin. Peynirli iç malzemeyi üçgenlerin ortasına paylaştırıp dikdörtgen şeklinde katlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Her böreği ortasından bir bıçakla kesip karnını yarın. Üzerine yağ gezdirip, 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu şekilde hazırlanan börekleri derin dondurucuda uzun süre bekletip istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.


Karnıyarık Böreği

Soner Yenier
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.12.2013
Mesajlar: 23
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc94810
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2013
2,181 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
1 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta
200 gr peynir
1 demet maydonoz
2 adet domates
6 adet sivri biber
Üzerine susam veya çörekotu

Öncelikle yufkaları 4’ er parçaya ayırın. Her bir parçaya sıvı yağ sürün. Üçgen parçanın yuvarlak kenarından 1 cm genişliğin de bir şerit keserek ayırın. Üçgen parçayı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Yufkanın ortasına geldiğinizde ayırdığınız 1 cm şeridi dikey olarak ortasına yerleştirip sarmaya devam edin.
Rulonun iki ucunu üst üste gelecek şekilde birleştirin ve şeridin kalan kısmıyla sarıp karnıyarık şeklini verin. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Peynirle karıştırıp yufkanın içine doldurun. Domates dilimleri ve ikiye kesilmiş biber ile süsleyin. Yumurtayı üzerine sürüp ve çörek otu veya susam serpelim. Orta ısılı fırında 30-35 dk. kızarıncaya kadar pişirin.


Karnıyarık Böreği

hanende
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 06.12.2013
Mesajlar: 24
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc94272
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2013
2,087 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet yufka
2 adet yumurta
4 kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı peynir
1 adet domates
1 adet biber

Yufkanın birini tezgahın üstüne seriniz. Bir kapta karıştırdığınız yağ, yoğurt, süt ve yumurta karışımını iyice çırpıp yufkanın üzerine 4 kaşık döküp her yerine sürünüz 2. yufkayı da üzerine serip karışımdan sürünüz. Sonra yufkaları 8 üçgene kesiniz. Geniş tarafına peyniri koyup sigara böreği gibi sarınız. Tepsiye yerleştirip kalan karışımı üzerlerine sürünüz böreğin ortasını bıçakla kesip aralarına domates, biber yerleştirip 200 dereceli fırında pişiriniz.


Karnıyarık Börek

dali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.02.2013
Mesajlar: 39
Şehir: Kırşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc90245
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2013
1,782 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yufka
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
İçi için
4 dal taze soğan
Maydanoz
200 gram beyaz peynir
Tuz, karabiber
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt

Taze soğanı ince kıyıp üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Son olarak çırpılmış yumurta ve yoğurdu ilave ederek iç harcı hazırlayın bir kenarda bekletin. Yufkaların bir tanesini tezgâh üzerinde açıp üzerine su ve sıvı yağı çırpıp ısların. Harçtan üzerine serpin ve üzerine bir yufka daha serin ıslatıp üçgenlere kesip rulo yapıp gevşek bir şekilde sarın ve fırın tepsisine dizin. Üzerine bıçakla çizip domatesleri ortasına sıralayın 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın. Servis tabağına dizip ikram edin.


Karnıyarık Börek

bebe ruhi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.07.2015
Mesajlar: 25
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc109379
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2015
1,227 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
İçi için:
200 gr. beyaz peynir
1 domates
2 sivri biber
1 kaşık yoğurt
Maydanoz

Bir adet yufkayı su ve sıvı yağ ile ıslatın. Üzerine ikinci yufkayı koyup sekiz üçgen kesin. Peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırıp yufkaların üzerine koyun. Sarıp bıçakla ortalarını açın. Biber ve domatesleri yerleştirip fırında pişirin.


Karnıyarık Böreği

Ay Nur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc141744
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
751 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet hazır yufka
İçi için:
2 adet haşlanmış patates
1 kibrit kutusu beyaz peynir
5-6 dal maydanoz
2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 adet domates
2 adet taze yeşil biber
2 yemek kaşığı susam
Sos için:
1,5 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
Yarım çay kaşığı tuz

Sos malzemelerini bir kaba alarak çırpın. Bir yufkayı tezgaha serin ve fırça yardımı ile sosu sürün, ikinci yufkayı üzerine serin, sostan tekrar gezdirin. Tezgahtaki iki katlı yufkayı 8 adet üçgen parçaya ayırın.
Haşlanmış patatesi ezin, peynirle karıştırın. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Diğer tüm iç malzemeleri karıştırarak yufkaların geniş tarafına yerleştirin. Yufkaları rulo yaptıktan sonra fırın tepsisine dizin. Diğer 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
16 adet karnıyarık böreğini tepsiye dizdikten sonra böreklerin tam göbeğine bıçakla dikey şekilde çizik atın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz susam ya da çörek otu serpin.
Börekleri 200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya yakın çıkarın ve göbeklerine doğranmış domates, biber ile süs yapın. Börekleri tekrar fırına verin, çıtır çıtır kızarınca fırından çıkarın.



Karnıyarık Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159173
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2021
373 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yufka
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı galeta unu
Harç için:
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
6-7 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber

Küp doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Kıyma ekleyip, suyunu salıp yeniden çekene dek kavurun. Ocaktan alıp, tuzunu ayarlayın. Ceviz, kıyılmış maydanoz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Zeytinyağı ve suyu karıştırıp, yufkanın üzerine sürün. Üçgen olacak şekilde 12 eşit parçaya bölün. Kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yufka parçalarının geniş taraflarına harç yerleştirip, kenarlarını toparlamadan rulo şeklinde sarın. Üzerlerine kalan zeytinyağlı su karışımını sürün. Galeta ununa bulayıp, yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bıçak yardımıyla ortalarına enlemesine çizik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif kızarana dek pişirin.



Karnıyarık Böreği

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158503
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021
240 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 adet yufka
Yarım su bardağı soda
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
1 adet domates
2 adet sivri biber
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı

Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Soda ve sıvı yağı bir kasede karıştırın. Karışımın yarısı ile yufkayı ıslatın. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirin ve kalan karışımı ikinci yufkanın üzerine sürün. Yufkayı önce (+), daha sonra (x) şeklinde keserek 8 eşit üçgen elde edin. Rendelenmiş kaşar peyniri ile ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Karışımdan yufkaların kalın uçlarına birer kaşık koyun. Kalın sigara böreği şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Böreklerin üzerini bıçakla karnıyarık şeklinde kesin. Kesik yerlere domates ve biber dilimleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirin.







Karnıyarık Börek Tarifleri Ispanaklı Börek Tarifleri



(12 adet Karnıyarık Börek 261,563 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort