| 
 
 
 | 
Kıymalı Karnıyarık Böreği | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150997 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2020 
577 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
200 g kıyma
 
2 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam pul biber
 
1/2 su bardağı ceviz
 
1 yufka
 
1 sivri biber
 
4 cherry domates
 
50 g kaşar
 
Üzerine sürmek için:
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Isınan tavaya zeytinyağını dökün ve yağ ısındıktan sonra kıymayı ekleyip kavurun. Hafif suyunu salıp geri çeken kıymaları tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. En son cevizleri de ilave edip, karıştırın ve ocaktan alın. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Bir yufkayı 8 eşit dilime ayırın. Ortalarına cevizli harcı ilave edin ve rulo şeklinde kenarları içe doğru kıvırarak sarın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız börekleri tepsiye dizin. Bir bıçak yardımıyla böreklerin ortalarına çizik atın. 8 eşit parçaya böldüğünüz domates ve sivri biberleri böreklerin üzerine yerleştirin. Yumurtayı çırpın ve zeytinyağıyla hafif lezzetlendirin. Böreklerin kenarlarına sürün ve fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan böreklerinizin üzerine rendelenmiş kaşar ilave edin ve kaşar peynirleri eriyinceye kadar tekrar fırınlayın.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Karnıyarık Böreği | 
  | 
ibrahim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132170 
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2018 
1,258 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet böreklik yufka
 
1 baş soğan
 
250 gr. kıyma
 
2 adet domates
 
2 adet çarliston biber
 
1 tutam maydanoz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
Üzerine;
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
50 gr sana margarin
 
 
Kıymaya rendelenmiş soğan, doğranmış domates ve biber, ince kıyılmış maydanoz, tuz, margarin, karabiber, kırmızı pulbiber ve salça eklenip iyice karıştırılır.
 
Yufkalar düz bir zemine üst üste serilir. Önce (+) sonra (X) şeklinde kesilerek her bir yufkadan 8 eşit üçgen parça elde edilir. (Toplamda 16 adet üçgen) Her bir üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan bolca (1,5 yemek kaşığı) yerleştirilip sigara böreği gibi sarılır.
 
Böreklerin uç kısımları suyla ıslatılıp yapıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Böreklerin ortasına bıçak yardımıyla bir çizgi yapılır ve karnıyarık görünümü verilir. Orta ısılı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Kıymalı Karnıyarık Böreği | 
  | 
kek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2016 
Mesajlar: 20 Şehir: Kiev | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118156 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2016 
2,255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Firdevs Aydın
 
 
4 adet yufka
 
½ çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
İçi için:
 
300 gram kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle kuru soğanı yemeklik doğrayıp, sıvı yağda pembeleştirerek işe başlayalım. Hemen ardından kıymayı da ekleyip soğanla beraber kavuralım. Pişmeye yakın soyup salçasını ve baharatlarını ekleyip biraz daha kavurduktan sonra hazırlanan iç malzemesini ocaktan alıp ılımaya bırakalım. Diğer taraftan süt ve sıvı yağı karıştırıp birinci yufkayı tezgaha sererek üzerini fırça ile yağlayalım. Üzerine bir kat daha yufka serip aynı şekilde yağlayalım ve yufkaların büyüklüğüne göre 10 ya da 12 eş parçaya bölelim. Kestiğimiz her üçgen parçanın üzerine bir miktar iç malzemesi koyarak börekleri çok sıkmadan sigara böreği gibi saralım. Sardığımız börekleri yağlanmış tepsiye dizerek hepsinin üzerine çırpılmış yumurta sürelim. Son olarak bir bıçak yardımı ile böreklerin üzerine çizikler atalım fakat bıçağı böreğin alt tabanına kadar indirmemeye özen gösterelim. Artık böreklerinizi 180 derece fırında kızarana kadar 30 dk pişirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Karnıyarık Börek | 
  | 
farfara 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.08.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100860 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014 
2,202 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
200 gram kıyma
 
2 adet domates
 
2 adet biber
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Kıymayı soğanla ve biberle kavurun. Üzerine tereyağını ekleyip kavurmaya devam edin.
 
Yufkaları üçgen şeklinde kesip ortasına kıymalı içi ve dilim domatesleri koyup rulo yapın.
 
Sarın ve tepsiye dizin. Ortasından kesip karnıyarık gibi açın. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Karnıyarık Börek | 
  | 
h.yıldırım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96420 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2014 
2,382 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
400 gram kıyma
 
1 demet taze soğan
 
100 gram lor peyniri
 
1 çay bardağı süt
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay bardağı su
 
Sivri biber, domates
 
 
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları, kıymayı da çiğden içine ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. İsteyen kıyma yerine haşlanmış patates de ezip koyabilir. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. İç malzemeyi bir şerit gibi uzatıp hamuru rulo şeklinde sarın. Ortasından bir çizik atıp açtığınız yere de sivri biber ve domates dilimleri yerleştirip tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Karnıyarık Börek | 
  | 
gülder 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2013 
Mesajlar: 28 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90688 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2013 
2,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
1 paket margarin
 
1 adet yumurta
 
1 adet kuru soğan
 
1 kase kıyma 
 
2 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
1 tatlı kaşığı salça 
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Soğanları minik minik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun, biberleri ve kıymayı da ekleyip iyice kavrulmasını sağlayın. Üzerine rendelenmiş ya da minik minik doğranmış domatesi ilave edin. salça ve baharatları da ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Domatesler iyice eriyen kadar kısık ateşte pişirin. Bu şekilde iç malzemesini hazırlayıp bir kenara alın. Dilerseniz bu içe patates de ekleyebilirsiniz. Diğer taraftan bir adet yufkayı serin ve üzerine yağ ve süt karışımını sürün. Sonra bir kat daha yufka serin. Onun da üzerini bol bol süt ve yağ ile ıslatın. Yufkayı büyüklüğüne göre 8 veya 12 adet üçgen parçaya bölün. Her parçaya bir miktar iç koyup kenarlarından katlayın ve sarın. Bu şekilde ikişer kat halinde hazırlanan yufkalardan börekleri sarın. Tepsiye dizin. Fotoğrafta görüldüğü gibi her böreğin üzerine bıçakla bir çizik atın. Fakat tabanına kadar kesmemeye özen gösterin. Sonrasında üzerine yumurta sürüp, 170 derece fırında pişirin.
  
 | 
KARNIYARIK BÖREĞİ | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88927 
Gönderme Tarihi: 03.May.2013 
2,416 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
3 adet yufka
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı galeta unu
 
İç malzeme için:
 
300 gr. kıyma
 
2 adet domates (orta boy)
 
1 adet kuru soğan
 
2-3 adet yeşil biber
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
Maydanoz
 
Tuz
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Kekik
 
 
Kıyma, bir tavaya konur, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Soğan ve biberler, ince ince doğranır, sıvı yağ ile beraber ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Daha sonra domatesler eklenerek pişirilir. Ocaktan almadan önce baharatlar ve maydanoz konularak iç malzemesi hazırlanır.
 
Yumurta, süt ve sıvı yağ ile çırpılarak sos hazırlanır. Yufkanın bir tanesi tezgaha açılır. Hazırlanan sosla her tarafı ıslatılıp ikiye katlanır, üçgen şeklinde altı eşit parçaya ayrılır. Geniş kısımlara iç malzeme konarak sigara böreği gibi geniş sarılır. Önce süte, sonra galeta ununa bulanarak tepsiye dizilir. Üzerleri kesilerek ince domates dilimleri konur. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Karnıyarık Böreği (Kıymalı) | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87709 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2013 
2,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
6 adet yufka 
 
½ kıyma 
 
2 baş soğan 
 
½ demet maydanoz
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
HARCI;
 
2 su bardağı süt 
 
½ paket margarin 
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
ÜZERİNE: 
 
1 yumurta sarısı 
 
2 adet domates 
 
2 adet yeşilbiber
 
 
Yufkanın birinci katına bolca harç sürülür.İkinci yufka üzerine serilir.12 eşit parçaya bölünür. Geniş kısma kıymalı ,soğanlı içi çiğ olarak ,her parçaya paylaştırılır sigara böreği gibi daha geniş olarak sarılır diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır tepsiye yerleştirilir yumurta sarısı sürülür bıçakla boyuna kesilir arasına domates ve biber dilimleri yerleştirilir 180 derece fırında pişirilir sıcakken servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Karnıyarık Böreği (Kıymalı) | 
  | 
UĞUR BÖCEĞİ 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Almanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25270 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2008 
3,750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka
 
Bir miktar
 
yağ İçi:
 
Yarım kilo patates
 
100 gr kıyma
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
 
1 Bir yufkayı serip yağlayın. Üstüne bir yufka daha serip tekrar yağlayın. 8 eşit parçaya bölün.
 
2 Yufkanın geniş kısmına içi koyup dar olan tarafa doğru gevşek ve genişçe sarın. Yağlanmış tepsiye uç kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Her birinin üstünü bıçakla kesin.
 
3 Diğer yufkaları da aynı şekilde yapıp, tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırına verin.
 
 
Not: Bu böreği elde yufka açarak da yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |