|
Karnabahar Çorbası |
|
aynmah
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc130911
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2018
704 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tutam Dereotu
1 Su bardağı Et Suyu
Yarım Adet Karnabahar
1 Çay bardağı Krema
1 Adet Kuru Soğan
3 Çorba Kaşığı Un
Sıvı Yağ
Su
Tuz
Süsü İçin:
1 Tutam Dereotu
Tenceremize sıvı yağı alıp, üzerine ince doğranmış kuru soğanı ekleyip kavuruyoruz. Soğanlar kavrulurken karnabaharı tahta üzerinde olabildiğince ince, maydanoz kıyar gibi doğruyoruz. Doğramış olduğumuz karnabaharları soğanların üzerine alıp çeviriyoruz. 4-5 dk. kavrulan karnabaharların üzerine un ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Önce soğuk su sonra soğuk kremayı döküp, çırpma teliyle kaıştınp et suyunu ve sıcak suyu üzerine döküyoruz. Kaynamaya başlayınca çorbamızın kıvamını ayarlıyoruz. Tuzunu da ekledikten sonra orta hararetli ateşte karnabaharlanmız pişinceye kadar kaynatıp servis kâsesine alıyoruz. İnce doğranmış dereotuyla süslüyoruz. Krema yerine istenirse aynı ölçüde süt koyabilirsiniz.
|
Karnabahar Çorbası |
|
istoş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc130990
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2018
838 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 orta boy karnabahar
1 orta boy kuru soğan
1 bebek patates
1 küçük boy taze kök rezene
1 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak süt
2 bardak su
Fesleğen
Zeytinyağı
Tuz
Tane karabiber
Karnabaharları iri parçalara ayırın. Soğanı, patatesi ve kök rezeneyi iri iri doğrayın.
Karnabaharı ve doğradığınız malzemeyi tencereye koyup üzerini bir parmak geçecek kadar su ve süt ekleyin. Tereyağını, tuzu ve karabiberi de ekleyin. 15-20 dakika kadar orta ateşte pişirin. Piştikçe su buharlaşacak ama sakın su eklemeyin. Koyu kıvamda bir çorba olmasını istiyoruz. Bunu sağlamak için beyaz un ya da nişasta koymanıza gerek yok çünkü patates zaten bu işi layıkıyla yapacak.
Piştikten sonra blender kullanarak malzemeleri püre hâline getirin. Fesleğeni ve zeytinyağını başka bir kapta blender ile bir-iki dakika çekin ve servis ederken bu enfes sosu çorbanızın üzerinde gezdirin.
|
Karnabahar Çorbası |
|
kumanda
Aşçı
Kayıt: 18.07.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc144301
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2019
451 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çeyrek su bardağı un
30 gram tereyağı
1 su bardağı süt
4 parça pastırma
1 defne yaprağı
1 havuç
1 soğan
1 küçük boy karnabahar
1 kereviz
2 diş sarımsak
Maydanoz yaprakları
4 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Tereyağını tencereye alıp eritin. Unu ekleyip kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave edip birkaç dakika pişirin. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşamaya başladığında küçük kesilmiş pastırma, tuz, karabiber ve maydanoz yapraklarını ilave edip servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
toybelen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc154027
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2020
469 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane küçük boy karnabahar
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane orta boy patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Karnabahar çorbasını yapmaya karnabaharları saplarından ayırarak başlayın. Yıkadıktan sonra karnabaharı, kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde keserek hazırlayın.
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve içine karnabahar, patates, kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ekleyip orta ateşte 20-25 dakika kadar haşlayın.
Çorbaya kıvam ve lezzet verecek terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu katıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdıktan sonra kıvam alan sosu ocaktan alın.
Karnabahar ağırlıklı olmak üzere et suyunda haşlanan sebzelere hazırladığınız sos karışımını ekleyin. Ardından tuz ve karabiber ekleyin. Karnabahar çorbasını, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Pürüzsüz bir kıvam alması için çorbayı blenderdan geçirin. Üzerini dereotu ve fırınlanmış ekmekle süsleyebilirsiniz. Karnabahar çorbası hazır afiyet olsun.
Not: Karnabahar çorbasını kerevizle ya da havuçla yapanlar da var. Karnabahar çorbasına terbiye eklerken topaklanmaması için terbiyeye önce çorbadan bir kepçe ilave edin. Karıştırın ve çorbaya bu şekilde azar azar ekleyin.
|
Karnabahar Çorbası |
|
toybelen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc154047
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2020
329 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
1 adet küçük boy karnabahar
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Servisi için:
1/4 demet dereotu
1 su bardağı kruton (fırınlanmış ekmek küpleri)
Kök kısmını kestikten sonra çiçeklerine ayırdığınız karnabaharların sap kısımlarını kısaltın. Bol suda yıkadıktan sonra fazla sularını süzdürün ve kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesin. Kereviz sapını ince ince doğrayın.
Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra karnabahar, patates, kuru soğan ve kereviz sapı parçalarını hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu katıp orta ateşte 20-25 dakika kadar haşlayın.
Çorbaya kıvam ve lezzet verecek terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu katıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun.
Soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdıktan sonra kıvam alan sosu ocaktan alın.
Karnabahar ağırlıklı olmak üzere et suyunda haşlanan sebzelere hazırladığınız sos karışımını ekleyin.
Son olarak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber eklediğiniz karnabahar çorbasını, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirdiğiniz çorbayı sıcak olarak servis edin.
Dereotuyla süsleyerek servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161688
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2021
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane küçük boy karnabahar
1 tane orta boy kuru soğan
1 tane orta boy patates
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Sıvıyağ
Terbiyesi için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
Karnabahar çorbası tarifi için önce karnabaharları saplarından ayırın. Yıkadıktan sonra karnabaharı, kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar hâlinde keserek hazırlayın.
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve içine karnabahar, patates, kuru soğanı hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ekleyip orta ateşte 20-25 dakika kadar haşlayın.
Çorbaya kıvam ve lezzet verecek terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritin. Unu katıp kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdıktan sonra kıvam alan sosu ocaktan alın.
Terbiyeye karnabaharın et suyundan biraz alın ve karıştırdıktan sonra terbiyeyi tencereye ilave edin. Bu da terbiyeli çorbaları püf noktasıdır. Ardından tuz ve karabiber ekleyin. Karnabahar çorbasını, kısık ateşte 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Pürüzsüz bir kıvam alması için çorbayı blenderdan geçirin. Üzerini dereotu, fırınlanmış ekmek ya da birkaç parça karnabaharla süsleyebilirsiniz.
|
Karnabahar Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164646
Gönderme Tarihi: 04.May.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karnabahar
Havuç
Bezelye
Patates
Domates
Un
Tuz
Tereyağı
Bir tencerede 2 kaşık un bir kaşık tereyağı ile kavrulur. Soğuyunca suyunu koyup minik minik doğranmış havuç, patates, domates ve bezelye eklenir. Karnabahar çabuk piştiği için diğer sebzelerden sonra katılır. Tuzu da konup kısık ateşte pişirilir. Sebzeler pişince çorbamız olmuş demektir. Karnabaharların küçük çiçekler halinde renkli sebzelerin aralarında görünmesi çok şık oluyor. Havuç, patates ve bezelyeyi dondurulmuş garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Karabiberle ve bol limonla servis uygundur.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171460
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2023
654 defa indirildi / yazdırıldı
|
En küçük karnabahar
Yarım patates
Yarım soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı un
Bir tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Bir diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Karabiber
Fesleğen
Karnabaharları küçük parçalara ayırın.
Derin bir tencerenin içine koyup üzerine bir litre su ilave edin.
Karnabaharlar kaynarken patatesin kabuklarını kesip içine ekleyiniz.
Daha sonra bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ilave edip üzerine unu koyup kavurun.
Sütü koyup karıştırdıktan sonra baharatları ekleyin.
Karışımı daha sonra karnabaharların üzerine döküp karıştırın.
3-4 defa blendırdan geçirin.
2 su bardağı daha su ilave edin.
15 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171843
Gönderme Tarihi: 04.May.2023
106 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz un
Yarım karnabahar
1 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
Soğan, patates ve sarımsağı küpler halinde doğrayıp rengi değişene kadar yağda soteliyoruz. Üzerine un serpip bir sürede daha kavuruyoruz. Ardından yıkayıp küçük parçalara ayırdığımız karnabaharı üzerine ilave edip, süt ekliyoruz. Suyunu ve tuzu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Karnabaharlar yumuşadığında pürüzsüz bir kıvamda olacak şekilde blander’la çekiyoruz. Servis ederken pul biber ve limon dilimleriyle servis ediyoruz.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173028
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
1 Orta boy karnabahar
1 adet patates
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 yaprak ada çayı
250 ml süt
500 ml tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Karnabaharları bol suda yıkayın ve süzün iri iri doğrayın. Soğanı, patatesi ve sarımsağı doğrayın. Soğanı orta boy bir tencereye alın ve zeytinyağı ile şeffaflaşıncaya kadar soteleyin ve sarımsak, adaçayı, patates ve karnabaharı ekleyip sotelemeye devam edin. Tavuk suyunu, sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın. Pişen çorbayı blenderdan geçirin ve 5-6 dakika daha kısık ateşte kaynamaya bıraktığınız çorbayı ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
|
|