|
Karnabahar Çorbası |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc2379
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006
2,995 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı un
1 bardak süt
Yarım limon suyu
1 kutu krema
Tuz
Karabiber
Karnabaharın sapı çıkarılır ve çiçeklerine ayrılır. 3-4 çiçek ayrılıp geri kalanı doğranır. Kaynamakta olan 6 su bardağı suya atılır. 15 dakika kadar kaynatılır. Diğer tarafta yağ eritilir. Azar azar un ilave edilir. Karıştırmaya devam edilir, yavaş yavaş süt eklenir. 1-2 kepçe de karnabaharın suyundan alınıp içine katılır. Boza kıvamına gelen karışım karnabaharın suyuna azar azar yedirilerek ilave edilir ve tekrar kaynaması için ateşin altı yakılır. Ara ara karıştırılır ve karnabaharlar içine atılır. 10-15 dakika da bu şekilde pişirilir. Karnabaharlar iyice yumuşadıktan ve çorba ılındıktan sonra bir el mikseriyle çorba pütürsüz hale getirilir ve daha önceden ayırdığımız karnabaharlar içine atılır. 5 dakika kadar da bu şekilde haşlanır ve ara sıra karıştırılır. Servis edileceği zaman limon suyu, yumurta sarısı ve krema çırpılıp çorbaya ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Fotoğraf "murat akbak" tarafından gönderildi. 08.11.2016
|
Karnabahar Çorbası |
|
necmiyeturk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 70 Şehir: Dikmen/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc4158
Gönderme Tarihi: 26.May.2006
2,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet küçük karnibahar
4-5 su bardagi su
1 su bardagi krema
1 adet yumurta sarisi
3 yemek kasigi tereyağ
Tuzot
Pul biber
Yarim imon suyu
Karnibaharlari yarim limon suyu ve tuzot katilmis suda haslayip süzün.
Çiçekleri küçük küçük dograyin. Unu, yumurta sarisini, ve tuzu ekleyin. 5 su bardagi su karistirin. Kiyilmis karnibaharlari katip karistira karistira pisirin. Kremayi ilave edip 5 dakika daha kaynatip atesten alin. Tereyağıini kizdirip pul biberi ekleyip çorbanin üzerine gezdirip sicak olarak servis yapin.
|
Karnabahar Çorbası |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8585
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2006
2,843 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabaharı çiçeklerine ayırın. 1 adet kerevizi dörde kesin. Hepsini 500 ml. su ile tencereye koyun ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişrin ve süzün. Tencereye 10 gr. tereyağı koyun, sebzeleri çevirin. 10 gr. un ekleyin ve bir taşım çevirip 1 İt. et suyu veya bulyon ilave edin. Tuz ve biber serpin. 15 dakika pişirip el mikserinden geçirin. Karıştırma kabında 2 adet yumurta sarısı ve 150 ml. sütü çırpın ve tencereye ilave edin. 5 dakika kaynatıp sıcak olarak servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9254
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
10,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük boy karnabahar
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı un
4-5 kepçe tavuk suyu
2 su bardağı diyet süt
1 tutam karabiber
1 dilim portakal kabuğu
Geniş bir tencereye su ile birlikte karnıbaharı alın. Su kaynamaya başladığında ateşi kısın. Karnıbaharı yumuyaşana dek karıştırarak pişirin. Sonra suyu ile birlikte blendırdan geçirin.
Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Hafifçe sararana dek kavurun. Sonra unu sürekli karıştırarak ekleyin. Yine çabuk bir şekilde karıştırarak tavuk suyunu ilave edin. 1 dk. pişirin. Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyin.
Un karışımı tamamen eriyip sıvı kalınlaşıncaya dek karıştırmaya devam edin. Karnıbahar püresini ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Karabiberi ilave edin. Portakalın kabuğunu çorbaya sokup çıkarın. Kaselere doldurarak servis yapın.
ML® Karnabahar Çorbası için tıklayın
|
Karnabahar Çorbası |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9886
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
Et suyu (8 bardak)
1 kg. karnabahar
Kereviz (1 büyükçe)
Tereyağ (4 çorba kaşığı)
150 gr. süt (3/4 bardak)
2 yumurta sarısı
Tuz (1 çorba kaşığı)
25 gr. un (1/2 kahve fincanı)
Bir tencereye, ayıklanmış ve doğranmış karnabahar, kereviz kökü, tuz ve ağzına kadar su konularak, 30 dakika kaynatılır. Sebzeler yumuşayınca süzgeçten geçirilip bir tarafa bırakılır. Sonra, tencereye tereyağı konup hafifçe ısıtılır, üzerine haşlanmış sebzeler katılır ve 5 dakika kadar kavrulur. Kavrulan sebzelere et suyu ilave edilir ve bir taşım kaynatılır. Çorba iri delikli bir süzgeçten geçirilir. Süzgeçte kalan sebzeler tahta kaşıkla bastıra bastıra ezilir ve yeniden kaynatılır. Bir kuşaneye iki yumurtanın sarısı ile süt konarak çatalla çırpılır. Bu iş de bittikten sonra bu, kaynamakta olan çorbaya ilave edilir, tyice karıştırılır ve biraz daha kaynatıldıktan sonra ateşten indirilir.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26911
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
2,782 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-7 çiçek karnabahar
2 kaşık un
1 bardak süt
1 soğan
1 fincan mısır
Tuz, pulbiber
Nane
Mısırözü yağı
Soğan küçük doğranır. Sıvıyağda soğanlar sotelenir. Karnabahar İnce ince kıyılır, soğanlara ilave edilerek kavrulur. Su ve süt katılır, karıştırılır. Mısırlar ve tuz ilave edilir. 6-7 dk. kaynadıktan sonra ayrı bir tavada pulbiber ve nane yağ kızdırılır. Çorbanın üzerine gezdirilir.
|
Karnabahar Çorbası |
|
beyazgölge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 32
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33048
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2009
2,658 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük karnabahar
1 kaşık un
4 su bardağı su
1 demet dereotu
1 adet havuç
4 adet yumurta
2 kaşık tereyağı
1 limon
tuz
Yumurtanın sarısını un, limon ve bir bardak suyla karıştırıp telle çırpın ve bir kenara bırakın. Haşlanmış karnabaharı küçük parçalara ayırarak 3 bardak su, rendelenmiş havuç ve doğranmış dereotuyla birlikte terbiye ilave ederek kaynatın ve servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
senem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2009
Mesajlar: 40
|
Kısa URL: https://ml.md/lc33338
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2009
2,478 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 bardak et suyu
4 çorba kaşığı margarin
1 orta boy karnabahar
2 havuç
2 orta soğan
yarım kahve fincanı un
tuz
Bir tencereye ayıklanmış ve küçük parçalara ayrılmış karnabahar ile halkalara doğranmış 2 orta havuç koyun. Üstlerini kaplayacak kadar su ile 1 çorba kaşığı da tuz ilave edin. Karnabahar pişip de iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar haşlayın. Sularını süzün ve bir tarafa bırakın. Diğer taraftan da bir tencereye 4 çorba kaşığı margarin ile küçük kesilmiş 2 orta soğan koyarak soğanlar hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra havuçları da koyarak bunları 5 dakika kadar kavurun. Tencereye yarım kahve fincanı un ilave ederek tekrar hepsini 3 dakika daha kavurun. Bunlara et suyunu katarak, tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika daha kaynatın. Ateşten alarak tenceredeki suyu bütün sebzeleriyle birlikte süzgeçten geçirin ve tekrar ateşe oturtarak, bir taşım daha kaynatın. Kaseye alarak servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
mesai
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.04.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc35784
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2009
2,867 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım adet karnabahar
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
Karnabaharı tencereye aktarın. Üzerine 2 su bardağı su koyup, 5 dakika kadar haşlayın ve sonrasında süzgeçten geçirip suyunu süzdürün. Ayrı bir kapta tereyağını eritin Üzerine unu kaüp, kavurun. Un sararınca, üzerine karıştırarak azar azar sütü ilave edin. Ardından kalan 3 su bardağı suyu katın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. En son olarak da süzülmüş karnabaharları ekleyin. 10 dakika kaynatın. Üzerine kızdırılmış tereyağı biber gezdirerek, servis yapın.
Not: Arzu edilirse karnabaharları haşladıktan sonra suyunu süzmeden çorbaya katılabilir ve bu şekilde blendırdan geçirilebilir.
|
Karnabahar Çorbası |
|
akyel
Aşçı
Kayıt: 09.02.2010
Mesajlar: 18 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc47025
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2010
2,599 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Adet karnabahar
2 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı süt
5 Su bardağı su
1 Kahve fincanı arpa şehriye
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kırmızı biber (isteğe bağlı)
Unu sıvı yağda altın rengini alana dek kavurun. Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın. Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce yarım demet maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın. Üzerine dökmek için bir kaşık margarinle kırmızı biberi kızartın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
gündem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2011
Mesajlar: 31
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66168
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011
2,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük karnabahar
5 su bardağı su
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karnabaharı çiçeklere ayırın. Tuzlu suda haşlayın. Karnabaharları blenderdan geçirin, tekrar suya ekleyin. Sütü de ilave edip, karıştırın. Yemeklik doğranmış soğanı yağla kavurun. Üzerine unu ekleyip, pembeleştirin. Karıştırarak çorbaya katın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca üzerine kaşar peynirini ilave edin.
|
Karnabahar Çorbası |
|
başlangıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2011
Mesajlar: 90 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71295
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram karnabahar
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı muskat rendesi
Tuz, karabiber
Tencereye bir miktar su koyup kaynatın. Karnabaharları içine koyup limon suyunu da ilave edin ki rengi güzel olsun. 10 dakika haşlayıp süzün. Tencereye tereyağını ve unu koyup kavurun. Üzerine sütü ve suyu koyup karıştırın. İçine haşlanmış karnabaharın yarısını bütün bırakıp diğer yarışını da ezerek ilave edin. Baharatları da koyup 5-10 dakika kaynamaya bırakın. Çorbayı sıcak olarak servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
saydam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2011
Mesajlar: 43 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc73634
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012
2,243 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük karnabahar ya da yarım karnabahar
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet ortaboy patates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
1 su bardağı süt
Yeterince su
Karnabaharı iri parçalara bölün, soğan ve patatesi soyarak iri iri doğrayın. Karnabahar, soğan ve patatesi bir tencereye alarak üzerini 5 parmak geçecek kadar su koyun. Tuzunu ekledikten sonra yaklaşık 20 dakika yüksek ateşte haşlayın ( su seviyesi azalacak- su eklemenize gerek yok). Margarin ve unu küçük bir sos tenceresinde kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Kavrulan una sütü yavaş yavaş ekleyin ve koyulaşınca çorbanın içine ekleyin. Topaklanma olmaması için sütü eklerken sürekli karıştırın ( Unda topaklanma olursa panik yapmayın çorba blendırdan geçecek). Tüm işlem bittikten sonra çokbanızı hiç pürüz kalmayıncaya kadar blendırdan geçirin. 5-6 dakika daha orta ateşte kaynattıkan sonra ocaktan alın. İsterseniz tereyağı ve pul biberli sos yapın ve çorbasyı servis etmeden önce üzerinde gezdirin.
|
Karnabahar Çorbası |
|
ay ve güneş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2011
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc81925
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2012
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram karnabahar
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
5 dal dereotu
6 su bardağı su
Rendelenmiş soğanı ve tereyağını kavurun. Üzerine ince kıyılmış karnabaharları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu üzerine döküp 5 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın. Tenceredeki suyun içinden biraz üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu katıp karıştırın ve sıcak servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc86818
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2013
2,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
Tuz
Karnabaharı çiçeklerine ayırın, tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Unu, rengi dönene kadar sıvı yağda kavurun. Üzerine süt ve suyu ekleyin, kaynayana dek karıştırın. Şehriyeyi de ekleyip 15 dakika pişirin. Tencereye karnabaharları ilave edin. Tuzunu ayarlayın. 10-15 dakika daha pişirin. Üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis yapın.
|
Karnabahar Çorbası |
|
kağıthelva
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.11.2013
Mesajlar: 20 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc94111
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2013
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük boy karnabahar
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 adet soğan
Öncelikle tencerede yağı eritip rendelenmiş soğanı ekleyin. Ardından unu üzerine serpin ve yakmadan kavurun. Üzerine sütü ve suyu ekleyip karıştırın. İçine küçük doğranmış karnabaharları ekleyip 25 dakika kaynamaya bırakın. İçine muskat rendesi çok yakışıyor bence. Evinizde varsa ekleyebilirsiniz.
|
Karnabahar Çorbası |
|
yenidoğan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94978
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2014
2,117 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet karnabahar
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
6 su bardağı su
1 çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
Tuz
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu ve limonlu suda beş dakika haşlayıp süzün. Unu rengi dönene kadar sıvı yağda kavurun. Daha sonra üzerine süt ve suyu ekleyin, kaynayana dek karıştırın. Ardından şehriyeyi de ekleyip 15 dakika pişirin. Tencereye karnabaharları da ilave edip tuzunu ayarlayın. 10-15 dakika daha pişirin. Çorbanın üzerine tereyağında yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 05.04.2023
|
Karnabahar Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102034
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
2,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı su
1/2 kilo karnıbahar
1 adet soğan
1 adet havuç
1/2 limon suyu
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Tencereye margarini koyarak küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun küçük parçalara ayrılmış karnıbaharları da ekleyerek 10 dakika ateştetutun küçük doğranmış havuçları da ekleyin 2-3 dakika daha karıştırın daha sonra süzgeçle süzüp püre haline getirin tekrar tencereye alın yeterince tuz ve karabiber ekleyerek 20-25 dakika daha pişirin ayrı bir kapta yumurta sarısı ile unu kaynamakta olan çorbadan iki üç kaşık alarak birlikte çırpın terbiyeyi azar azar ve karıştırarak çorbaya katın üzerine limon katarak servise hazır hale getirin.
|
Karnabahar Çorbası |
|
oluk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2017
Mesajlar: 38 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc127325
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2017
1,166 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 soğan, ince kıyılmış
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
1 yemek kaşığı tereyağı
200 gr karnabahar
800 ml sebze suyu
2 dal kekik
300 gr kestane, haşlanmış
150 ml krema
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Soğan ve sarımsağı tereyağında kavurun. Karnabaharları ekleyin ve hafifçe kahverengileşinceye kadar 3-4 dakika ateşte çevirin. Sebze suyunu ve kekiği ekleyip 10 dakika kaynatın. Kestaneleri ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Kekikleri çıkarıp çorbayı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin. Gerekirse daha fazla sebze suyu ekleyebilirsiniz. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ile çeşnilendirin ve 100 ml kremayı karıştırın. Kaselere boşaltın. Kalan kremayla süsleyerek servis edin. Sunumunda peynirli kızarmış ekmek dilimleri de kullanabilirsiniz.
|
Karnabahar Çorbası |
|
ilşah
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc128364
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2017
996 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
1 küçük karnabahar
1 tane kuru soğan
1 tane patates
2 kaşık un
1 kaşık margarin
1 bardak süt
Su
Karnabaharı, soğan ve patatesi doğrayın ve tencereye koyun. Üzerine 5 parmak geçecek kadar su koyun, tuzunu ekleyin ve 20 dakika orta ateşte haşlayın. Margarin ve unu kavurun ve yavaş yavaş sütü ekleyin daha sonra çorbaya ekleyin. Hepsini blendırdan geçirin ve biraz daha kaynatın.
|
|