| 
 
 
 | 
KARNABAHAR BÖREĞI | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2382 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
3,464 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı yoğurt
 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet küçük boy karnabahar
 
1.5 çay bardağı kaşar peyniri
 
tuz
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Karnabaharı çiçek çiçek kopararak makarna gibi tuzlu suda haşlayın. Kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgün bir biçimde yerleştirin, mikserde yoğurdu, unu, yağı, yumurtayı ve tuzu koyarak karıştırıp karnıbaharların üzerine dökün. Fırına verirken üzerine fındık büyüklüğünde 1-2 parça katı yağ koyarak, önceden kızdırılmış fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.Sıcak servis yapın.
  
 | 
KARNABAHARLI BÖREK | 
  | 
SosiScan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2006 
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6375 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2006 
3,262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 adet karnı bahar
 
2 yumurta
 
1 bardak yoğurt veya süt
 
1 bardak sıvı yağ
 
Bir miktar tuz
 
Kabartma tozu
 
Un
 
Üstü için kaşar peynir rendesi
 
 
Yapılışı
 
Karnabahar bir taşım haşlayıp soğumaya bırakalım. Diğer malzemelerin hepsini karıştırıp kek kıvamına gelene dek çırpalım. Dibi yağlanmış tepsiye karnı baharları dizip üzerine çırptığımız hamuru döküp peynir serpip fırında üstü kızarana dek pişirip biraz soğuttuktan sonra servis tabağına alın.
  
 | 
Karnabahar Böreği | 
  | 
Didem Aksel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.03.2010 
Mesajlar: 83 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90582 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2013 
2,580 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet karnabahar
 
1 su bardağı yoğurt
 
yarım çay bardağı sıvı yağ
 
2 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı un
 
yeterince tuz
 
1,5 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
 
1 yemek kaşığı margarin
 
100 gram doğranmış sucuk
 
 
Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp tuzlu suda haşlayıp süzün. iri iri kıyın. Fırın kabına yerleştirin. Yoğurdu, unu, sıvı yağı, yumurtayı ve tuzu koyarak iyice karıştırın.
 
Sucukları karnabaharların üzerine serpin. Üzerine sosu gezdirin. Kaşar peynir rendesini üzerine dökün. Fırına vermeden üzerine, 1 yemek kaşığı margarini fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak böreğin üzerine ilave edin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip sıcak olarak servise sunun.
  
 | 
Karnabahar Böreği | 
  | 
çay bardağı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.02.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115148 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2016 
1,587 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yufka
 
500 gr kıyma
 
2 domates
 
2 soğan
 
Biraz maydanoz
 
125 gr margarin
 
Yarım bardak süt
 
1 kaşık biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yufkaları ortadan ikiye kesin.
 
Eritilmiş margarini ve sütü karıştırın.
 
Yufkaların üzerine sürün.
 
Kesilmiş taraflarından yufkanın yarısına kadar rulo şeklinde sararak ve iki ucunu yufkaların kenarına sıkıştırarak yuvarlaklar elde edin.
 
Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanozu kıymayla eklenilir karıştırın.
 
Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın.
 
Yufkaların üzerine harcı iyice yayın.
 
Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |