| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Karışık Meyveli Kek Tarifleri Islak Kek Tarifleri
| 
 |  
| Karışık Meyveli Kek |  
|  | irem72 Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.07.2008
 Mesajlar: 24
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc25334 Gönderme Tarihi: 14.Tem.2008
 3,021 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1.5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 çorba kaşığı nişasta
 1 çimdik tuz
 1 paket vanilya
 125 gram margarin
 3 çorba kaşığı kakao
 İçi için:
 2 adet kayısı
 1 avuç üzüm
 2 adet incir
 1 avuç ceviz
 1 adet ayva
 1 adet elma
 1 çorba kaşığı un
 
 Yumurta şekele birlikte 10 dakika çırpılır. İçine elenmiş un, nişasta, kakao, eritilmiış soğutulmuş margarin, kabartma tozu karıştırılır. Bolca yağlanmışkek kalıbına yarısı dökülür. Arasına kayısı, incir, elma ve ayva küp küp küp doğranır. İncir ve üzüm ilave edilir. Üzerine bir kaşık un konur. Harmanlanır. Sonra tel süzgeçle elenip, kekin üzerine yayılır.
 Kalan kek hamurunun üzerine yayılır. önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirilir, pişirilirken ilk 20 dakika fırının kapağı hiç arıtmaz .Soğuyunca kalıptan çıkarılır
 Ilık olarak temiz bir beze sarılır 4-5 saat beklemlr. Dilimlenerek servis yapılır.
 
 
 ML® Meyveli Kış Keki için tıklayın
 
 
 
  
 
 |  
| Karışık Meyveli Kek |  
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3241
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184513 Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2025
 90 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı yoğurt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 1 su bardağı doğranmış meyve (muz, elma, çilek, yaban mersini, vs.)
 1 yemek kaşığı un (meyveleri bulamak için)
 İsteğe bağlı: ceviz, fındık, tarçın
 
 Fırını 180°C'ye ısıtın. Kek kalıbını yağlayın ve hafifçe un serpin.
 Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın.
 Yoğurt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırmaya devam edin.
 Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek ekleyin, homojen kıvam alıncaya kadar çırpın.
 Doğradığınız meyveleri 1 yemek kaşığı unla karıştırın (dibe çökmemesi için).
 Meyveleri kek harcına ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
 Karışımı kalıba dökün, üzerini düzeltin. Üzerine ekstra meyve veya ceviz serpebilirsiniz.
 Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35–45 dakika pişirin. Kürdan testiyle kontrol edin.
 Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.
 
 Notlar: Donmuş meyve kullanıyorsanız çözülmeden una bulayıp ekleyin. Tarçınlı tat seviyorsanız 1 çay kaşığı tarçın da ekleyebilirsiniz. Glutensiz yapmak isterseniz uygun un karışımlarıyla deneyebilirsiniz.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |