| 
 
 
 | 
Armut Tatlısı | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163048 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2022 
377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet portakal
 
6-7 adet karanfil
 
1 adet kivi
 
1 adet küçük boy elma
 
5-6 adet çilek
 
2 adet armut
 
Yarım muz
 
2 çorba kaşığı esmer şeker
 
 
Portakalı sıkarak suyunu çıkarın. Karanfilleri portakal suyuna atın. Kivi, muz ve elmayı soyup küp küp doğrayın. Çileklerin saplarını kopartıp dörde bölün. Armutları soyup saplı kısmından, iki parmak kalınlığında kapak kesin. Çekirdek bölümünü çıkartarak, içini oyun. Dilimlenmiş meyveleri armutların içine doldurun. Armutları fırın tepsisine alın. Kestiğiniz kapakları üzerine oturtun. 2 çorba kaşığı esmer şekeri üzerlerine serpin. Portakal suyunu armutların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sosuyla birlikte servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Karışık Meyve Tatlısı | 
  | 
ifşa 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.12.2019 
Mesajlar: 19 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147309 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2019 
701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet şeftali
 
2 adet armut
 
5 adet anjelik erik
 
1 çay bardağı tozşeker
 
1 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı mısır nişastası
 
Süslemek ıçın:
 
Üzüm
 
 
Meyveleri  yıkayıp, çekirdek yataklarını çıkarın ve kabuklu olarak dilimleyin. Geniş ve yayvan bir tencereye alıp, üzerine tozşeker ve yarım su bardağı su ilave edin. Orta ateşte 5 dakika pişirin. Ayrı bir yerde nişastayı kalan yarım su bardağı su ile açıp, tencereye ilave edin ve hafifçe karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp, servis tabaklarına veya kuplara pay edin. Soğuyunca, üzüm taneleri ekleyip, servis yapın.
  
 | 
Karışık Meyve Tatlısı | 
  | 
Lerzan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2011 
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67287 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2011 
2,169 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet şeftali
 
8 adet mürdüm eriği
 
2 adet elma
 
1 adet armut
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
2 su bardağı süt
 
1 çay bardağı şeker
 
2 çorba kaşığı mısır nişastası
 
1 paket vanilya
 
 
Meyvelerin kabuklarını soyup irice doğrayın ve tavaya koyun. Üzerine bir çay bardağı su koyup 3 dakika kaynatın ve şekerini koyun. Bir çorba kaşığı nişasta ile koyulaştırın. Muhallebisini hazırlamak için; süt, şeker, nişasta ve vanilyayı tencerede kaynatın. Çok koyulaşmadan kaplara boşattıktan sonra üzerine pişen meyveleri koyup soğutun.
  
 | 
Karışık Meyve Tatlısı | 
  | 
hasret 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.07.2008 
Mesajlar: 18 Şehir: Karaburun- Mordoğan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25613 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2008 
2,316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Evde hangi tür meyveler varsa hepsinden az az doğrayın. Bir tencereye koyun. Üstüne su ve şekerini koyun. Tadını kendi zevkinize göre ayarlayın. Suyla meyveleri ve şekeri beraber kaynatın. Kaynarken nişastayı soğuk suyla eritin ve azar azar kaynayan tatlının içine dökün. Karıştıra karıştıra bir taşım kaynatın. Kâselere dökün ve soğutun. Çocukların çok sevdiği bir tatlıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |