| 
 
 
 | 
Karışık Komposto | 
  | 
Hasibe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.05.2007 
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14933 
Gönderme Tarihi: 28.May.2007 
2,846 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 gr. kuru üzüm
 
50 gr. kuş üzüm
 
50 gr. kuru kayısı (Küçük küçük doğranmış)
 
2 adet elma
 
400 gr. toz şeker
 
7 çorba kasesi su
 
 
Bütün malzemeler hafif sıcak suyla güzelce yıkanır. Bir tencereye 7 çorba kasesi su konur ve malzemeler bu suda haşlanır. Pişmesine yakın dilim dilim doğranmış elma ve toz şeker ilave edilir. Bir süre kaynatılır. Soğuması için bir kenarda bekletilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
 
 
 ML® Karışık Kış Kompostosu için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 16.03.2021
  
 | 
Karışık Meyve Kompostosu | 
  | 
Çizmeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ostim | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23186 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2008 
3,410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. incir
 
100 gr. kayısı
 
100 gr. üzüm
 
4 su bardağı su
 
2 su bardağı şeker
 
 
Meyveleri yıkayın, kayısı ve incirleri bölün. Su ve şeker ile kaynatın. Soğutun ve servis yapın.
 
 
 ML® Bademli Karışık Hoşaf için tıklayın
 
  
 | 
Karışık Komposto | 
  | 
ölçü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54187 
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2010 
2,650 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg mevsim meyveleri
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
5 su bardağı su
 
Karanfil
 
 
Mevsim meyvelerini ayrı ayrı kaplara küçük küçük doğrayın. Şekeri ve suyu kaplara paylaştırın. Üzerlerine arzu ettiğiniz kadar karanfili ekleyin, meyveler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayrı ayrı pişirdiğiniz meyveleri karıştırıp soğuyunca servis yapın.
 
 
ML® Karışık Kış Kompostosu (görsel)
 
  
 | 
Karışık Meyve Kompostosu | 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54348 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010 
4,451 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gr. çilek
 
8-10 kayısı
 
1 orta boy muz
 
1 orta boy portakal
 
1 orta boy şeftali
 
100 gr. karadut
 
1 su bardağı şeker
 
5 su bardağı su
 
 
Kabuklu meyveleri soyup dilimleyelim. Çileği, karadutu, kayısıları yıkayalım. Kayısıları yarıdan kesip çekirdeklerini çıkaralım. Tencereye şekeri ve suyu ekleyip 5 dk. kaynatalım. Kayısı, şeftali ve portakal dilimlerini katıp 15 dk. kaynatalım. Son olarak çilekleri, karadutları, muz dilimlerini ekleyip çok ağır ateşte, 5 dk. daha kaynatalım ve ateşten alalım. Kompostoyu soğutarak servis yapalım.
  
 | 
Karışık Komposto | 
  | 
ağır osman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.11.2012 
Mesajlar: 87 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83660 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012 
2,228 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet kuru kayısı
 
1 adet elma
 
1 adet ayva
 
1 küçük kase üzüm
 
1 çubuk tarçın
 
1-2 adet karanfil
 
1 litre su
 
1 su bardağı tozşeker
 
İsteğe göre dondurulmuş vişne
 
 
Ayvaların ve elmaların kabuğunu soyup dilimleyin. Tencereye suyu, tarçını, şekeri ve karanfili ekleyip birkaç taşım kaynatın. Dilimlenmiş meyveler ile kalan meyveleri de ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  
 | 
Karışık Komposto | 
  | 
dilnur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94291 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2013 
1,955 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kuru erik
 
200 gram kuru üzüm
 
15 adet kuru kayısı
 
2 su bardağı şeker
 
2 adet tane tarçın, karanfil
 
2 litre su
 
 
 
Erikleri, üzümü ve kayısıyı yıkayıp tencerenin içine yerleştirin. Üzerine şekeri de ekleyip karıştırın. Tarçın ve suyu da üzerine ilave edin. 40 dakika kadar kaynamaya bırakın. Bu şekilde yaklaşık 1 saat kadar bekleyip servis tabaklarına alın.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 16.03.2021
  
 | 
Karışık Komposto | 
  | 
burdur'lu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2014 
Mesajlar: 28 Şehir: Burdur | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99793 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014 
2,549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram vişne
 
4 adet şeftali
 
500 gram erik
 
500 gram kayısı
 
400 gram üzüm
 
1 adet kabuk tarçın
 
1 adet limon
 
2 adet karanfil
 
1,5 su bardağı şeker
 
 
Meyveleri yıkayıp çekirdekleri varsa çıkartıp irice doğrayın. Tencereye yaklaşık 6 bardak kadar su koyup içine şekeri, tarçını ve karanfili koyup kaynatın. Kaynayınca meyveleri de içine ekleyip birlikte 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Kâselere koyup servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Karışık Komposto | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101654 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2014 
2,167 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 armut
 
2 yeşil elma
 
1 ayva
 
1 bardak şeker
 
2 litre su
 
3 çubuk tarçın
 
8 karanfil
 
2 kivi
 
2 portakal
 
Yarım nar
 
1 yıldız anason
 
3 dal taze nane
 
 
Elma ve armudu kabuklarıyla dilimleyip ayvayı kuşbaşı doğrayın. Su ve şekeri ocağa koyun. İçine çubuk tarçın, karanfil ve ayvaları ilave edin. Yan yarıya yumuşayana kadar kaynatm. Elma ve armutları ilave edin. Meyveler yumuşayınca ocaktan alın. Kivi ve portakal dilimlerini, nar tanelerini ve anasonu ilave edin. Soğuduktan sonra nane yapraklarıyla süsleyin.
  
 | 
Karışık Komposto | 
  | 
iroş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2020 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148036 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2020 
727 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
20 g vişne
 
20 g elma
 
20 g kuru kayısı
 
20 g nar
 
50 g şeker
 
200 ml su
 
1 adet karanfil
 
1 çubuk tarçın
 
 
Su ve şekeri kaynatın. Ardından vişne, elma ve kayısıyı kaynayan şekerli suya atıp, kısa bir süre birlikte kaynatın. Karanfili ve tarçını atıp, soğuduktan sonra üzerine nar taneleri serperek servis edin.
 
 
Not: İsteğe göre tarçın çubuklarıyla süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Karışık Komposto | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184609 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2025 
88 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Elif Korkmazel
 
 
1 su bardağı kuru kayısı
 
1 su bardağı kuru üzüm
 
1 su bardağı kuru erik
 
1 su bardağı tozşeker
 
4 su bardağı su
 
3-4 dal nane
 
 
Kuru kayısı, üzüm ve erikleri akşamdan suya koyun.
 
Pişireceğiniz zaman üzerine tozşekeri ekleyin.
 
Ocağa oturtup bir taşım kaynatın.
 
Soğuduktan sonra geniş bir kaseye alıp arzunuza göre buz ekleyin.
 
Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |