|
|
Karışık Kanape |
|
melda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2005
Mesajlar: 56 Şehir: Acıbadem/İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc10324
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
2,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
Sucuk, jambon, beyaz peynir, kaşar peyniri, macar salamı, füme balık, zeytinyağına yatırılmış ançuez filetosu, katı olarak haşlanmış yumurta, doldurulmuş yeşil zeytin, sirkeye yatırılmış kapari, maydanoz yaprakları, çemeni çıkarılmış pastırma, Rus salatası, zeytinyağı, forma ekmeği dilimleri.
Yapılışı: Kullanılacak malzeme kişi sayısına göre ayarlandıktan sonra forma ekmeği dilimlerinin çevresindeki kabuklar kesilerek atılır. Sonra her dilim isteğe uygun biçimlerde parçalara bölünür. Genellikle bu gibi karışık kanapelerde ekmek dört köşe, üçgen ve dikdörtgen biçiminde küçük parçalara bölünür. Bu kanape ekmeklerinin bazılarına ezmeler sürüldükten sonra üzerine peynir, sucuk veya salam dilimleri yerleştirilir. Üstüne de ezmelerle süsler yapılır. Bazı kanapelerde, önce sucuk, salam, pastırma, ançuez filetosu vb konur, üstüne de ezmelerden süsler yapılır. Bazı kanapelerdeyse, salam veya jambon konduktan sonra üstüne kapari, rulo edilmiş ançuez filetosu, yeşil zeytin dilimi süs olarak yerleştirilir. Üstüne yumurta dilimi konmuş kanapelere rulo ançuez, ezme veya zeytin dilimi, üstüne Rus salatası konmuş kanapelere ise, yumurta dilimi, ançuez filetosu rulosu koymak en uygunudur. Sonra bu kanapeler büyük bir servis tabağına düzenli bir biçimde yerleştirilir. Servis tabağının görünümünün daha hoş olması için tabağın bir kenarına kalın kabuklu bir portakal oturtulur. Plastik kürdanlara, önce küçük kanape ekmeği, sonra sırasıyla bir salam dilimi, bir küçük peynir dilimi, bir zeytin dilimi, bir parça pastırma ve ikinci bir kanape ekmeği geçirilir ve plastik kürdan portakala batırılır.
|
KARIŞIK KANAPE |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11342
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2007
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
9 büyük francala dilimi
1/2 bardak mayonez
80 gr. tereyağ
4 çorba kaşığı prese veya taze siyah havyar
3 büyükçe domates
8 yaprak yeşil salata
1 adet hazırlop yumurta
4 dal maydanoz
1) Kenar kabukları çıkarılmış 9 büyük dilim ekmekten 4 dilimini beş santim en ve sekiz santim boyunda, 2 tanesini dört santim en ve dokuz santim boyunda kesmeli, diğer 3 ünün üstlerine de bir bardakla bastırmak suretile üç muntazam yuvarlak çıkarmalıdır.
2) Ekmeklerin kesilmeleri sona erince: bunlardan beş santim en ve sekiz santim boyunda olanlarından yalnız iki dilimini, ateşte hafifçe kızartarak tost yaptıktan sonra, kızarmış bu ekmeklerin üstlerine hafifçe tereyağı sürmeli, tereyağın üstüne de her ekmek dilimi için 1 çorba kaşığı hesabile, prese veya taze havyar sürmeli, yine ayni boyda olan diğer dilimlerin üstlerine de yine bir miktar tereyağı sürdükten sonra, üstüne tereyağı sürülmüş her ekmeğe yarım adet hesabile ve kesilmiş tarafları da alta getirilmiş olarak 1 adet hazırlop yumurta oturtmalı ve diğer iki uzun ekmeklerin üstlerine de yine tereyağı sürdükten sonra bunların üzerlerine birer sardalye balığı yerleştirmeli ve hepsini bir tarafa bırakmalıdır.
3) Kalan üç yuvarlak ekmeklerin üstlerine de bir miktar maydanoz konduktan sonra bunların üstlerine, üst yani sapsız kısımlarından uzunluklarına doğru yarım parmak genişliğinde kubbe şeklinde kesilmiş ve içi oyularak kapak 1 içimine sokulmuş birer domates oturtmalıdır.
4) Sonra hazırlamış olduğumuz bütün bu kanape ekmekleri uzün büyük ve bilhassa nikel bir tabağın tam ortasına ve tabağın enine doğru, üstlerine domates oturttuğumuz kanapeleri yerleştirdikten sonra bunların bir tarafına, havyar kanapelerini; diğer kısmına da yumurta kanapelerini, tabağın iki baş taraflarına da sardalye kanapelerini muntazam bir surette yerleştirmeli sonra da yumurtaların arka yuvarlak taraflarına yarım kahve kaşığı kadar mayonez sürdükten sonra üstlerine birer dal maydanoz oturtmak ve tabaktaki diğer bütün kanapelerin aralarına da birer salata yaprağı yerleştirmek suretile tabağı süslemeli ve servis yapmalıdır.
|
KARIŞIK KANAPELER |
|
memo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc43731
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2009
2,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
8-10 Küçük sandviç
50 GR. sucuk
50 Gr. pastırma
50 Gr. salam
50 Gr. dil
50 Gr. kaşar peyniri
3 Kaşık tereyağı
YAPILIŞI
1 Önce sandviçleri istediğiniz büyüklükte diliniz.
2 Hangi malzeme ile yapılacaksa sandviç büyüklüğünde çok ince diliniz.
3 Sandviçlerin üzerine ince bir tabaka tereyağı sürünüz.
4 Tereyağı üzerine hazırladığınız kaşar peyniri, sucuk, pastırma, dil veya salam dilimlerini muntazam yerleştiriniz.
|
Karışık Kanepeler |
|
sümeyra ateş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc103778
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2014
1,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 dilim tost ekmeği
5 dal dereotu
3 çorba kaşığı zeytin ezmesi
5 adet çeri domates
5 dilim taze kaşar peyniri
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Kimyon, kekik
2 adet salatalık
Kanepeleri yapacağınız şekle karar verip ekmekleri şekilli kesin. Üzerine sürülecek malzemeleri ayarlayın. Zeytin ezmeli ve çeri domatesli uğur böceği şeklinde kanepeler yapılabilir. Hepsini şekillice ekmeklerin üzerine koyun, servis tabağına alıp sunum yapın.
|
Karışık Kanepeler |
|
hayri kapan
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134407
Gönderme Tarihi: 28.May.2018
1,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 dilim salam
4 dilim kaşar peynir
2 tane dilimlenmiş ekmek Krem peynir (isteğe bağlı)
4 tane kürdan Çekirdeksiz yeşil zeytin
Önce ekmeği, salamı, kaşarı, aynı boyutta küçük kareciklere kesiniz.
Krem peynir kullanırsanız ekmeğe sürünüz.
Sonra salamı ve kaşarı üst üste koyun en üste zeytini koyun ve kürdanı batırın ve afiyetle yiyin.
Not: Zeytin çekirdekli de olabilir kürdanı ise yana batırabilirsiniz.
|
|
Karışık Kanape Tarifleri Ekmek Arası Tarifleri
|
|