|
KARANFİLLİ KURABİYE |
|
erenler
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2012
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71455
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2012
1,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tereyağı (yumuşak)
250 gram pudra şekeri
1 adet yumurta
4 su bardagı un
5 adet karanfil
Karanfil hariç kalan malzemeyi yoğurup çok yumuşak olmayan, iyice toparlanmış bir hamur yapın. (çok yumuşak olursa dağılır) Hamurdan toplar koparıp kurabiye şekli verin, yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine birer karanfil yerleştirin. 175C derece fırında pişir.
|
KARANFİLLİ KURABİYE |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62093
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2011
2,165 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr + 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)
60 gr (1/2 su bardağı) pudra şekeri
250 gr (2 su bardağı) un
1 yumurtanın sarısı (hafifçe çırpılmış)
30 karanfil
Büyük bir kasede 250 gr yağı ince ve kabarık olana kadar tahta kaşıkla dövünüz.
Pudra şekeri ve unu orta boy bir kaseye eleyip azar azar yağa katarak iyice karışana kadar sürekli dövünüz. Yumurta sarısını katıp, kalın bir hamur elde edinceye kadar dövmeye devam ediniz. Hamuru buzdolabına koyup 1 saat dinlendiriniz.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
1 tatlı kaşığı yağla büyük bir fırın tepsisini yağlayıp bir kenara bırakınız.
Hamuru buzdolabından çıkarıp, tatlı kaşığıyla tepsiye kaşık kaşık koyunuz. Her bisküvinin ortasına bir karanfil koyup üstünü hamurla kapayınız.
Tepsiyi fırına sürüp 15 dakika, kurabiyeler nar gibi olana kadar pişiriniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp 10 dakika bir kenarda beklettikten sonra, kurabiyeleri tel ızgaraya yerleştiriniz. Tamamen soğuyunca servis ediniz.
|
KARANFİLLİ KURABİYE |
|
şekerim
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc26980
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2008
2,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak margarin
250 gram şeker
Yarım bardak küllü su
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
250 gram iç ceviz
Karanfil
tuz
Bu kurabiyenin un ölçüsü gramlı değildir. Bir miktar un tepsiye konur, ortası çukurlaştırılır içine küllü su, yağ bir tutam tuz ve kabartma tozu konur. Un ilâve edilmeğe başlanır. Kulak memesi yumuşaklığında olana kadar un ilâve edilir. Hazırlanan hamur yarım saat dinlendirilir. Bu arada iç ceviz havanda dövülür veya makinede çekilir içine şeker ve karanfil tozu katılır. Hamurun içine katılır. Küçük parçalar fırında pişirilir. Sıcakken pudra şekerine bulanır.
|
|