| 
 
 
 | 
Karamelli İrmik Tatlısı | 
  | 
sütçü 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.05.2009 
Mesajlar: 18 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36848 
Gönderme Tarihi: 25.May.2009 
2,471 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı şeker
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı fındık
 
Karamel için:
 
1 su bardağı şeker
 
3 çorba kaşığı su
 
 
Önce karamel malzemesi bir tavaya konur, kısık ateşe yerleştirilir. Ara sıra karıştırarak karamelize olması sağlanır. Diğer tencereye süt, şeker ve irmik konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Kıvam alınca ateşten alınır, vanilya ve fındık katılır. İrmikli karışımın yarısı ıslatılmış cam kaba dökülür. Üzerine karamelin yarısı gelişi güzel gezdirilir. Sonra kalan irmik tatlısı dökülür ve düzeltilir. En üste kalan karamel gezdirilir. Soğuyunca kare keserek servise sunulur.
 
 
 ML® Karamelli İrmik Tatlısı için tıklayın
 
 
  
 | 
Karamelli İrmik Tatlısı | 
  | 
sarı kafa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118438 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2016 
1,326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 yumurta
 
1 su bardağı irmik
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 paket vanilya
 
3 çay Kasığı hindistancevizi
 
 
Sekerin yansını küçük bir tencereye alın, orta ateşte açık kahverengi renk alana kadar pişirin. Orta büyüklükte yayvan bir kaba dökerek soğutun. Diğer taraftan sütün içine yumurta, irmik, limon kabuğu rendesi, kalan şekeri ilave ederek, muhallebi tavanıma gelene kadar pişirin. En son vanilvavı eklevin. Mu-
 
hallebiyi soğutulmuş karamelin üzerine dökün. Buzdolabmda en az 3-4 saat beklettikten sonra bir tabağa ters çevirin. Hindistancevizi veya fındık ile süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Karameli hazırladıktan sonra, çabuk bir şekilde kaba dökmek gerekir. Aksi halde kalınlaşır, atası güçleşir.
  
 | 
Karamelli İrmik Tatlısı | 
  | 
turgutlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143733 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2019 
722 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı süt
 
8 çorba kaşığı irmik
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
 
Sütü tencereye alıp üzerine irmiği, toz şekeri ve vanilyayı ilave edip pişirin.
 
Tatlı soğurken 1 su bardağı toz şekeri karamel kıvamına getirdikten sonra üzerine su ekleyerek akıcı bir hale getirin. Ilınan tatlının üzerine sosu dökün.
 
Soğuduktan sonra birkaç saat buzdolabında dinlendirerek soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |