| 
 
 
 | 
Karamelli Armut | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121083 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2016 
1,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
4 büyük armut
 
2 limonun suyu
 
3,5 yemek kaşığı bal
 
⅔ yemek kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın, zencefil, anason, kişniş ve rende muskat karışımı
 
Süsleme için;
 
Nane yaprakları
 
Servis için;
 
Vanilyalı dondurma
 
 
Tabakların üzerilerine düzgün şekilde oturabilmesi için armutları dibinden ince birer dilim kesin. Kararmaması için limonla ovun. Bir fırın tepsisine armutla beraber bal, şeker baharat karışımı ve kalan limon suyunu ekleyin. 220 derece önceden ısıtılmış fırında armutlar yumuşayana kadar pişirin. Arada bir armutların üzerini ıslatın. Armutları fırından çıkarıp sıcaklığını koruyacak şekilde bekletin. Tepsideki suyu ağzı açık olarak kaynatarak sos kıvamına getirin. Tatlı tabaklarının üzerine armutları yerleştirin ve üzerine sostan gezdirin. Limonlu veya vanilyalı dondurma eşliğinde nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Karamelli Armut | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163043 
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2022 
408 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet sarı armut
 
400 gram kahverengi toz şeker
 
4 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Armutları iyice yıkayın. Kabuklarını soymadan derince bir kaba alın. Tozşekeri, tereyağı ve limon suyunu ekleyip, ellerinizle armutlara iyice bulaştıracak şekilde ovalayın. Armutları fırın kabına sapları yukarı gelecek şekilde dizin. Kaptaki harcı yine armutların üzerine gelecek şekilde serpiştirip, 150 derecelik fırında, armutlar hafif diri kalacak şekilde pişirin. Fırından aldığınızda karamelleşmiş sostan bir kaşık yardımı ile armutların üzerine dökün ve ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |