| 
 
 
 | 
Karamel Soslu Kabak Tatlısı | 
  | 
reyon 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc59077 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2011 
2,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kg bal kabağı
 
2 su bardağı şeker
 
Sos için:
 
1 su bardağı şeker
 
1 çay bardağı su
 
1 çay bardağı krema
 
 
Kabaklar soyulur, kibrit kutusu büyüklüğünde doğranır, bir tencereye dizilir. Üzerine şeker konur, kapak kapatılır, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Sonra servis tabağına konur, soğutulur. Bu arada tavaya şeker ve su konur. Tava çok kısık ateşe yerleştirlir, ara sıra karıştırarak sıvı hale geçmesi sağlanır. Rengi koyulaşınca krema katılır, karıştırılır, kabağın üzerine gezdirilir.
 
 
 
  
 | 
Karamelli Kabak Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162610 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2022 
399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı toz şeker
 
1,5 kg balkabağı
 
Karamel için:
 
200 ml krema
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
Yarım su bardağı ceviz
 
 
Kabağı soyup, yeşil kısımlarını ve çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Kabağı tencereye alın. Üzerine toz şeker gezdirin. Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte pişirin. Kabak saldığı suyu çekip yumuşayınca ocaktan alın, servis tabağına boşaltın. Bu arada karamel için şekeri tavaya alın. Kısık ateş üzerinde ara sıra karıştırarak şekeri eritin. Şeker tamamen eridiğinde ocaktan alın. Karıştırarak suyu ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa oturtun. Katılaşan karameli çözülene kadar kısık ateşte tutun. Kremayı ekleyip, 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alıp, ılındığında kabağın üzerine gezdirin. Cevizle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |