Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Karamel Soslu İrmik Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karamelli İrmik Tatlısı

mübarek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2012
Mesajlar: 78
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc78865
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2012
2,136 defa indirildi / yazdırıldı




Karamel sos için:
1 su bardağı şeker
1/4 su bardağı su
İrmikli muhallebi için:
1 su bardağı irmik
5 su bardağı tam yağlı süt
1 yemek kaşığı vanilya
Yarım su bardağı toz şeker

Önce karamel sosu hazırlayın. Küçük bir tencereye şeker ve tüm şekeri ıslatacak kadar su koyun ve rengi değişene kadar yüksek ateşte pişirin.
Isıyı düşürün ve pişirmeye devam edin. Koyu renge dönünce ocaktan alın ve kalıba dökün. Alt kısmı karamel ile kaplanacak şekilde döndürün. Kalıbın kenarları da karamel olması için kalıbı döndürün. Fazla kısmı altta kalabilir.
İrmikli muhallebi için orta boy bir tencereye sütü, şekeri ve vanilyayı koyup orta-yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Kaynayınca ocağın altını kısın ve topaklanmasını önlemek için sürekli çırparak irmiği yavaşça ekleyin. Karıştırın ve kaynadıktan sonra 1 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.
Muhallebiyi karamelin üzerine dökün ve tatlıyı soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkarın ve istediğiniz meyveyle sunun. Tatlıyı buzdolabında muhafaza edin.







Karamel Soslu İrmik Tatlısı Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler



(1 adet Karamel Soslu İrmik Tatlısı 67,701 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort