Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Karamel Çikolatalı Dilimler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karamel Çikolatalı Dilimler

acı biber
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.11.2017
Mesajlar: 28
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc130130
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2017
921 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

6 yemek kaşığı Tereyağ veya Margarin (Oda sıcaklığında)
180gr Bitter Kuvertür Çikolata (Ufak parçalar halinde doğranmış.)
¾ su bardağı Un
¼ çay kaşığı Hamur Kabartma Tozu
1 çimdik Tuz
2 adet yumurta
¾ su bardağı şeker
1 çimdik Vanilya özü
½ su bardağı Ceviz (İnce doğranmış şekilde)
Çikolatalı Karamel için:
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı Su
2 yemek kaşığı Tereyağ veya Margarin (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı Süt krema
170 gr Sütlü Kuvertür Çikolata
Çikolatalı Ganaj için:
1/2 su bardağı Süt Kreması
1 su bardağı Bitter Kuvertür
Çikolata (Ufak doğranmış)

Tabanı oluşturacak Browni ile hazırlığa başlanır. Fırın 180 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır ve 22*33cm’lik kalıbın tabanı yağlı kağıt ile kaplanır.
Tereyağ veya margarin, ocak üzerine alınır ve kısık ateşte eritilmeye başlanır. Çikolata parçaları ilave edilerek tam bir karışım olması sağlanır. Soğuması için tezgah üzerine alınır.
Un, Hamur Kabartma Tozu ve tuz, derin bir kabın içine elenir.
Yumurtalar ve şeker mikser haznesine alınarak, şekerler eriyinceye kadar çırpılır.
Soğumuş olan çikolata ve yağ eriği, bu karışıma çırpma işlemi devam edilirken dökülür. İyice karıştığından emin olunduktan sonra unlu karışım 3 seferde eklenerek, çırpma işlemine son verilir.
Dövülmüş haldeki cevizler hamura tahta bir kaşık yardımı ile yedirilir ve akışkan olan bu hamur kalıba dökülür.
Ön ısıtma yapılmış fırında 25-30 dakika pişirilir. Süre sonunda soğuması için tel ızgaraya alınır. Tam soğuma gerçekleştiğinde 22cm*22cm2lik bir kare kalıbın içine uyacak şekilde hazırlanan kekten parça kesilir ve bu kalıbın içine yerleştirlir.
Karamel için, 1 su bardağı kremanın ¼ oranındaki kısmı ayrılarak, kalan kısım buzdolabına kaldırılır. Ayrılmış olan süt kreması ocak üzerinde veya mikrodalgada kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır. Isıtma işlemi tamamlandığında tezgah üzerine alınır.
Ocak üzerinde, kısık ateşte bir kabın içine Toz Şeker ve su konularak kendi halinde kaynamaya bırakılır. Bu aşamada hiçbir şekilde karıştırılmayacaktır.
Rengi caramel rengine dönen bu karışım, tezgah üzerine alınır ve hala sıcak halde olan krema ve tereyağ veya margarine ilave edilir. Bu aşamada karamelin kıvamının tutması için eklenen malzemeleri sıcak olması gerekiyor. İlave ettiğinizde sıcak karışımda fokurdama olacaktır. Ellerinize dikkat edin.
Hazırlanan bu karamelin içine eritilmiş halde olan çikolata ilave edilir. Koyu bir karışım olacaktır. Arada bir karıştırılarak soğutulur.
Buzdolabında bekletilen kalan krema ise çırpılarak koyulaştırılır ve soğumuş olan çikolatalı karamelin içine ilave edilir. Kalıp içinde tabanın üzerine dökülerek üstü düzgünleştirilir ve buzdolabında yaklaşık 2 saat sertleşinceye kadar bekletilir.
Ganaj için, ocak üzerinde bir kabın içine süt kreması konur ve kısık ateşte ısıtılır. Kaynamasına izin verilmeden ufak halde doğranmış çikolata parçaları ilave edilir. Pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar karıştırlır. Tezgah üzerine alınır. Ilık halde iken buzdolabında bekletilen çikolatalı karamel tatlısının üzerine dökülür.
Bu şekilde tamamlanan tatlı 10 saat kadar buzdolabında bekletilir ve servis yapılır.



Karamelli ve Çikolatalı Dilimler

sencay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.05.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc150603
Gönderme Tarihi: 18.May.2020
662 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

250 gr un
75 gr pudra şekeri
175 gr tereyağı
Karamel için:
90 gr tereyağı
90 gr kahverengi şeker
400 ml süt
Üzeri için:
90 gr bitter çikolata
90 gr sütlü çikolata
40 gr beyaz çikolata

Fırını 180 derecede ısıtın. Un, pudra şekeri ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yarım santim kalınlığında olacak şekilde bir spatula yardımıyla yayın. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp hamurun soğumasını sağlayın. Karamel için, tereyağı, şeker ve sütü tavaya alın. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp karışımı sürekli karıştırarak karamel rengini alana kadar pişirmeye devam edin. Tavayı ocağın üzerinden alın. Hazırladığınız karameli pişmiş hamur tabakasının üzerine yayın ve soğuyana kadar bekletin. Bitter, sütlü ve beyaz çikolataları ayrı kaplar içine alıp benmari usulü eritin. Soğumuş olan karamelin üzerine bitter çikolatayı iki parmak kalınlığında olacak şekilde dökün. Sütlü çikolatayı da aynı şekilde dökün. Sıralamayı aynı şekilde tamamlayın. Beyaz çikolatayı damlalar şeklinde bitter ve sütlü çikolatanın üzerine dökün. Bir kürdan ucu ile beyaz çikolatayı diğer çikolataların üzerine dağıtın. Çikolata donana kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.







Karamel Çikolatalı Dilimler Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri



(2 adet Karamel Çikolatalı Dilimler 6,185 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort