| 
 
| 
 
 
 | 
 
Karaman Yemekleri | 
 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179876 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2024 
90 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Arabaşı, Toyga, paça, aşlık gibi çorba çeşitleri, cibe, batırık, yaprak ve köy dolmaları, keşkek ve bulamaç yörenin geleneksel yemekleri arasında sayılabilir.
  
 | 
 
Karaman Yemek Kültürü | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136944 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2018 
858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Konya'ya tarihi ve kültürel yakınlığı ve uzun yıllar ilçesi olması sebebiyle Karaman mutfağı zengin Konya mutfağı ile aynıdır.Konya'da olduğu gibi Karaman'da da çok sayıda etliekmek, Fırın kebabı, Yaprak döneri salonları mevcuttur. Karaman'ın zengin tarihi ve kültürü yanında, mutfağında farklı lezzetleri de barındırmaktadır bunlardan: Batırık, Arabaşı Çorbası, Calla, Bulamaç, İlisıra dolması, Sulu pilav, Çorba çeşitleri, kaygana, yöresel helva çeşitleri ilk akla gelenler. 
 
 
Karaman Mutfağı tarımsal ürün ağırlıklıdır. İlde bulgur pilavı baş yemek olarak hemen her gün yenilmektedir. Özel günlerde şebit pilav ve etli ekmek yapılır. Arabaşı çorbası, Calla, Gılan Böreği, Guymak, Zülbiye, Batırık, Zerde,  Palize tatlısı yöreye özgü yemeklerdir. Karaman yöresine ait 200 civarında çorba, yemek ve tatlı çeşidi bulunmaktadır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Karaman Yemek Kültürü Tarifleri Diğer Konular
 | 
 
 
 
 |