| 
 | 
| Karalahana Sarması (Borçka Artvin) | 
|  | Cankat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.04.2009
 Mesajlar: 725
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc58176 Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
 5,305 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 demet karalahana
 ½ kg kuzu kıyması veya satır kıyması
 ½ su bardağı pirinç veya bulgur
 ½ çay bardağı sıvı yağ
 2 orta boy soğan
 1 diş sarımsak
 karabiber
 tuz
 2 yemek kaşığı tereyağı
 2-3 parça kemikli kuzu eti
 1 su bardağı sıcak su
 
 Karalahanaların saplarını kesin ve yaprakları diri kalacak şekilde haşlayın. Soğanı ince ince, küp şeklinde doğrayın. Kıymayı, pirinci, yağı, rendelenmiş sarımsağı, tercih ettiğiniz miktarda karabiber ve tuzu soğana ekleyin. İyice karıştırın. Haşlanmış yapraklara hazırladığınız içten koyup, sarın. Tencerenin dibine kesmiş olduğunuz karalahana saplarını bir sıra dizin, üstüne kemikli et parçalarını yerleştirin. Sarmaları kemiklerin üzerine gelişi güzel şekilde dizin. En üste tereyağı koyup, tencereyi ateşe koyun, tereyağı eriyene kadar kapağı kapatın. Tereyağı eriyince sıcak suyu ekleyin, yapraklar iyice yumuşayıp, sarmalar pişene kadar kısık ateşte pişirin.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.05.2023
 
 
 | 
| Karalahana Sarması (Borçka Artvin) | 
|  | Asegul Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 157
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc39924 Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
 3,470 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Borçka Belediyesi
 
 Yıl boyunca tüm ilçelerde vazgeçilmez geleneksel bir yemektir. Karalahana yaprakları suda iyice pişirilir. Suyu süzüldükten sonra özellikle kıymalı içle sarılır. Taze pişmiş mısır ekmeği ile afiyetle yenir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |