| 
 | 
| Karalahana Sarması (Artvin) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc96382 Gönderme Tarihi: 05.Mar.2014
 3,191 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr kıyma
 5 adet soğan
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 kahve fincanı mısır yarması
 1 kahve fincanı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
 10 dal maydanoz
 5 dal dereotu
 5 dal nane ya da kuru nane
 1 adet karalahana
 2 çorba kaşığı tereyağı
 2 su bardağı etsuyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir.
 Diğer malzemelerle birlikte harca ilave edilir ve iyice karıştırılır.
 Karalahanalar parçalanarak hafif haşlanır.
 Yaprakların birkaç tanesi tencerinin dibine döşenir.
 Kaşıkla yaprağın uç kısmına koyularak sarılır ve tencereye dizilir.
 Üzerine tereyağı eriteterek gezdirilir
 Üzeri tekrar yaprakla kapatılır.
 Et suyu ve tuzu eklenir.
 Sarmaların açılıp dağılmaması için üzerine bir tabak kapatılır ve kapağı da kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
 
 
  
 
 | 
| Karlahana Sarması (Artvin) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116047 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2016
 2,022 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Karalahana yaprakları suda iyice pişirilir. Suyu süzüldükten sonra özellikle kıymalı içle sarılır. Taze pişmiş mısır ekmeği ile yenir.
 
 
  
 
 | 
| Karalahana Sarması (Artvin) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154088 Gönderme Tarihi: 12.Kas.2020
 387 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Kıyma, sıvı yağ, ince doğranmış soğan kavrulur. Kabukları soyulmuş ince doğranmış domates veya salça ilave edilir. Baharatlar ve ayıklanmış yıkanmış pirinç, tuz katılıp karıştırılır. Tencerede kaynamış tuzlu suda lahanalar haşlanır. Yaprakların büyüklüğüne göre parçalara bölünür ve hazırlanan içten konularak sarılır.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 12.04.2023
 
 
 | 
| Karalahana Sarması (Artvin) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164695 Gönderme Tarihi: 07.May.2022
 410 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 bağ karalahana
 1 su bardağı pirinç
 2 adet kuru soğan
 Yarım su bardağı zeytinyağı
 2 yemek kaşığı salça
 Tuz
 Karabiber
 Kuru nane
 Üzeri için:
 Yarım limon suyu
 
 Öncelikle karalahanaları kaynar suda haşlayıp soğuk sudan geçirin. Damarlı kısımlarını keserek alın. Bir su bardağı pirinci yıkayıp süzün.
 İç harcı için; küp küp doğranmış soğan ile zeytinyağı, salça, tuz, karabiber ve naneyi karıştırın. Karalahana yapraklarını uygun şekilde keserek parçalara ayırın. İç harcı yaprakların bir kenarına koyarak sarın. Tencerenin dibine karalahana yaprağı döşeyin. Üzerine karalahana sarmalarını dizin. Tencereye iki su bardağı suyu ilave edin. Önce hızlı ateşte kaynatın, sonra ocağı kısık ateşe ayarlayıp sarmalar yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra yarım limon suyunu dolmaların üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, yarım saat demlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |