| 
 | 
| Karalahana Diblesi (Giresun) | 
|  | koral Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.03.2020
 Mesajlar: 53
 Şehir: Manisa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149032 Gönderme Tarihi: 07.Mar.2020
 789 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 1 bağ karalahana
 2 su bardağı pirinç
 2 çorba kaşığı tereyağı
 4 adet soğan
 Tuz
 Pul biber
 
 Karalahanalar ayıklanır ve ince ince doğranır.  Karalahanalar tencereye alınır; üstüne pirinç, önceden doğranmış soğan ve tuz ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılır, pişirme işlemine devam edilir. Ocaktan indirmeye yakın kızdırılmış yağ ve biber eklenir. Ağzı kapalı şekilde bir süre dinlendirilip sıcak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| Karalahana Diblesi (Giresun) | 
|  | iroş Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.01.2020
 Mesajlar: 28
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc148021 Gönderme Tarihi: 22.Oca.2020
 641 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
 
 Karalahana (pancar), havuç, patatesler yıkadıktan sonra ince bir şekilde doğranır, tencerenin alt katına havuç ve patates ile karıştırılan pancar serilir, üzerine soğan ve pirinci eklenir.
 Sonrasında geri kalan pancar -patates- havuç karışımını üzerine kapatıp biraz daha tuz ilave ederek, tencerenin altı iyice açılır.
 Yemek kendi suyunu salınca altı kısık ateşte pişirme işlemi devam eder.
 
 
 | 
| Karalahana Diblesi (Giresun) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145529 Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
 2,547 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bağ Karalahana
 2 adet soğan
 3 Yk tereyağı
 3 bardak pirinç
 1 demet maydanoz
 Karabiber
 Tuz
 Pul biber
 Kekik
 
 Karalahanalarımızı yıkayıp ince ince doğruyoruz, pirinçle ve çok ince olamayacak şekilde kestiğimiz soğanlarımızla birlikte haşlıyoruz. Pirinçlerimiz yumuşadıktan sonra suyunu süzüyoruz. Bir sos tenceresinde erittiğimiz tereyağını ve baharatları karıştırıp, süzdüğümüz harcımızla karıştırıyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Karalahana Diblesi | 
|  | nurçehre Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 06.01.2014
 Mesajlar: 20
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94942 Gönderme Tarihi: 06.Oca.2014
 3,342 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bağ karalahana
 3 adet soğan
 1 patates
 1 su bardağı pirinç
 2 adet yeşil biber
 Su
 2 çorba kaşığı tereyağı
 
 Lahanaları yıkayıp suyunu iyice sıkın ve ince ince kıyın. Patatesi küp küp doğrayın. Kaynayan suya tuz ekleyin ve pirinci, patatesi, lahanayı ilave edin. Pirinç pişmeye başlayınca içine kıyılmış soğanı ve yeşil biberi de ilave edin. Birlikte biraz kaynatın ve sonra süzün. Süzgeçte biraz bekletin. Diğer tarafta yağı eritip baharatlandırın ve pilavın üzerine döküp servis tabağına alın.
 
 
 | 
| Karalahana Diblesi (Giresun) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31632 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
 5,333 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1 bağ karalahana
 2 su bardağı pirinç
 2 çorba kaşığı tereyağı
 4 adet soğan
 yarım kaşık tuz
 1 adet acı biber.
 
 Yıkanmış karalahanalar iyice kıyılır. Tencereye bir kat karalahana, bir kat pirinç ve doğranmış soğan konur. Üst kısmına lahana yayılarak tuzlanır ve ağzı kapatılarak ateşe oturtulur. Pişmeye yüz tutunca karıştırılır ve üzerine kızdırılmış yağda biber ilave edilir. Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır. Sonra tekrar karıştırılarak sofraya çıkarılır.
 
 
 ML® Fasulye Diblesi için tıklayın
 
 
 
 | 
| Karalahana Diblesi (Giresun) | 
|  | mustafam Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.07.2008
 Mesajlar: 36
 Şehir: Kavaklıdere-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc25784 Gönderme Tarihi: 30.Tem.2008
 9,180 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Şerife Kaya
 
 Bir bağ lahana
 250 gram ay çiçek yağı
 2 adet soğan
 4 bardak pirinç
 1 demet maydanoz
 Karabiber
 Tuz
 
 Lahanayı ince ince kıyın ve suda haşlayıp bir kaba alın. Diğer taraftan bir saat evvel ıslatılmış pirinçle beraber lahanayı yağda kavurun ve 4 bardak varsa et suyu ilave edin. Soğanı ve maydanozu yağda kavurduktan sonra lahanalı pirince ilave edin ve hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini de ekleyin ve sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |