| 
 | 
| Karalahana Çorbası | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc51041 Gönderme Tarihi: 25.Nis.2010
 2,427 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 1 demet karalahana
 50 gram mısır yarması
 1 adet soğan
 50 gram Teremyağ
 1 çorba kaşığı biber salçası
 1/2 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
 1 çorba kaşığı mısır unu
 1/2 çay kaşığı Tozşeker
 Tuz
 
 Bir gece öncesinde mısır yarması ve barbunyayı suda bekletin. Ertesi gün ayrı ayrı haşlayıp süzün. Lahanaları yıkayıp süzün ve ince olarak kıyın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp derin bir tencerede sıvıyağ ve iç yağ ile kısık ateşte 10 dakika kadar kavurun. Salçayı ekleyip 5 dakika daha kavurun. Haşlanmış barbunya, mısır yarmaları, et suyu ve lahanaları ekleyin. Kurutulmuş acı biberi ufalayıp kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ateşi kısın. 15 dakika kadar pişirmeye devam edin. Mısır ununu ılık suda karıştırıp yavaşça çorbaya ilave edin. Tuz ve şekerini ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| Kara Lahana Çorbası | 
|  | hüsnü durmaz Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.07.2017
 Mesajlar: 24
 Şehir: Muğla
 | Kısa URL: https://ml.md/lc126795 Gönderme Tarihi: 15.Tem.2017
 932 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 yemek kaşığı (35 gr) Bizim Yağ
 1 yemek kaşığı Bizim Yağ Ayçiçek
 1 demet kara lahana
 2 adet kuru soğan
 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
 ½ su bardağı çorbalık mısır
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1 yemek kaşığı mısır unu
 1 tatlı kaşığı pul biber veya acı sos
 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
 3 çay kaşığı tuz
 ½ çay kaşığı karabiber
 5-6 bardak tavuk suyu
 
 Fasulyeyi bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi gün süzüyoruz ve haşlıyoruz. Yıkanmış ve süzülmüş kara lahanaları ince ince kıyıyoruz. Eğer şeritler uzunsa ikiye kesiyoruz. Doğradığımız lahanayı bir kaba alıyoruz, tuzla ovuyoruz. Daha sonra sıkıp bol suyla yıkıyoruz. Soğanları ince doğruyoruz. Bir tencerede Bizim Yağ Ayçiçek ve Bizim Yağı eritiyoruz. Soğanı ekleyip kısık ateşte kavuruyoruz. Salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Lahanaları ilave edip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Mısırı, haşlanmış fasulyeyi ve sıcak tavuk suyunu ekliyoruz. Pul biber, toz kırmızı biber, karabiber ve tuzla baharatlandırıyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Mısır ununu ılık suda açtıktan sonra yavaşça çorbaya ilave edip bir taraftan da karıştırıyoruz. Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis yapıyoruz.
 
 Not: Çorbalık mısırı bir gece evvelden ıslatın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |