|
Karaköy Poğaçası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178284
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin veya tereyağı (Oda ısısında yumuşamış )
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya (10 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı kadar un
Üzeri için :
Ayrılan yumurta sarısı
Yoğurma kabına ılık sütü mayayı ve şekeri koyup karıştırıp 5 dakika kabarması için bekleyin.
Daha sonra içine yumuşamış margarini veya tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve tuzu ilave edip karıştırın.
Üzerine unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurunuz biraz daha fazla un isterse ekleyebilirsiniz.
Hamuru pürüzsüz olana kadar iyice yoğurun.
Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir ortamda 15-20 dakika mayalanmaya bırakın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra poğaçaların üzerine fırça yardımıyla ayrılan yumurta sarısını sürüp çatal ile artı olacak şekilde üzerlerine çizik atın.
Tepsi mayası için 20 dakika daha bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Pişen poğaçaları ilk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz.
|
Karaköy Poğaçası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171469
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023
684 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tereyağı (250g)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya (12 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
5,5 su bardağı un
Sütü ılıtalım yoğurma kabımıza alalım.
2 yemek kaşığı şeker ve kuru mayayı ekleyelim, 5 dakika kadar bekletelim.
Sonra sırasıyla oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, tuzu ekleyelim.
Unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım.
Yağlı bir hamur olduğu için hemen eli bırakıyor oldukça yumuşak bir hamur oluyor.
Tezgaha biraz un serpelim hamuru alıp avuç içimizle bastıra bastıra hamurumuzu pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
Üzerine temiz bir bez örtelim ve ılık bir ortamda 20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Daha sonra cevizden biraz büyük yuvarlak şekil verelim poğaçalarımıza.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize alalım.
Yumurta sarısını sürelim ve çatal ile artı olacak şekilde çizik atalım.
Bu şekilde tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekletelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim.
|
Karaköy Poğaçası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc140661
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
1,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
1 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Hamur malzemesi karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur, üzeri kapatılarak yarım saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.
Yarım saat sonra mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak elle çay tabağı büyüklüğünde açılır.
Ortasına biraz ufalanmış peynir konur, kenarlarından yukarı doğru toplanarak iki avuç arasında yuvarlanır ve üzerine biraz bastırarak yassılaştırılır.
Hazırlanan poğaçalar kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Tepsi 60 derece fırında 10 dakika daha tutularak, mayalanması sağlanır.
Tepsi fırından alınarak poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
Tepsi tekrar fırına sürülerek poğaçalar 190 derecede pişirilir.
|
Karaköy Poğaçası |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68099
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
2,642 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine peynir, maydanoz
Yarım su bardağı ılık suyun içine şeker ve mayayı koyup karıştırın,Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın içine sıvıyağ, yoğurt, tuz, yumurta ve ılık suda erittiğiniz mayayı koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizle açıp içine peynirli harç koyarak poğaça şekli verin. Tepsiyi yağlayın veya yağlı kâğıt serin poğaçaları tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.tepsileri mayalanması için sıcak bir ortamda poğaçalar iki misline ulaşana kadar en az 1-1,5 saat bekletin. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin.
ML® Çeyrek Poğaça için tıklayın
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.05.2024
|
Karaköy Poğaçası |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10312
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2006
4,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı ılıksu
1 yemek kaşığı tuzot
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
250 gram beyaz peynir
Aldığı kadar un
Yoğurma kabına yumuşamış margarin, ılık su, yumurta beyazı, zeytinyağı, sirke ve tuzotu koyup iyice karıştırın. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın. Peyniri çatalla ezin. Hamuru elinizle açarak bir kaşık peynir koyup kapatın. Yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pembe renkte kızarıncaya kadar pişirin.
ML® Poğaça için tıklayın ML® Açık Poğaça için tıklayın
|
Karaköy Poğaçası |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1465
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2006
3,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı yaş maya
1,5 su bardağı yağ (yarısı margarin, yarısı zeytinyağı)
1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
Aldığı kadar un
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet dereotu, maydanoz
Tuz
Maya yoğurtla ezilir. Tuz, yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır.
Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Küçük parçalara ayrılır. (Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar mayalandırılır.)
Avuç içinde biraz açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.
Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
ML® Çarşı Poğaçası için tıklayın
|
|